shuger Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Zastanawiam się nad porównaniem Zillertal Areny i SkiWelt i zwracam się do stałych bywalców Alp Austriackich: Który z ośrodków ma wyższą wartość (który jest waszym zdaniem lepszy) w kontekście atrakcyjności tras, pogody i warunków śniegowych (zwłaszcza w obliczu aktualnej sytuacji pogodowej) ? Muszę wybrać między AllStarCard a Salzburg Super Ski Card a co za tym idzie między odwiedzeniem Zillertal Arena a SkiWelt. dzięki za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Zdecydowanie Zillertal Arena - a gdzie będziesz mieszkać , ile dni na stoku i jakie ośrodki chcesz odwiedzić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 8 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Mieszkam obok Kaprun - Piesendorf. Planuję odwiedzić wstępnie (po poradach na forum): Kitzbuhel (2 dni) Saalbach (2 dni) Zillertal Arena lub Skiwelt (1 dzień) Kaprun lodowiec lub Zell am See (1 dzień) Dojazd do Ski Welt jak i Zillertal Arena wychodzi ok. 1h stąd wybór możliwy. Możesz rozwinąć co przemawia za Ziller? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Z Piesendorfu: Kitzbühel, Saalbach, Zell am See, Wildkogel (rozważ to) - te masz blisko. Kitzsteinhorn w zimie to wątpliwy pomysł ale patrz na pogodę... nie wykluczam. Dalsze SkiWelt czy Arena możesz w tym wypadku odpuścić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 8 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Odpuścić? Rozumiem że w porównaniu z bliższymi Twoim zdaniem niewarte jest dołożenie tych 30 minut dojazdu więcej? W sumie dojazd rzędu 1h w jedna stronę to dla mnie nie problem, a lubię zwiedzać nowe regiony, też zastanawiają mnie warunki, tzn czy np. Zillertal czy SkiWelt nie będzie miał lepszych niż pozostałe bliższe Piesendorf w czasie odwilżowym... Termin to 24-31.01 i nie wiadomo jak z tą pogodą będzie ostatecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 (edytowane) Ja bym wybrał ośrodki pod kątem większej ilości śniegu (na dole i na górze) oraz lepszej pogody. Natomiast 1 dzień na takie wielkie ośrodki jak SkiWelt czy Zillertal to trochę mało, tylko liźniesz. Ja bym dał 2-3 dni na każdy duży ośrodek i odpuścił lodowiec. Nie patrząc na pogodę tylko na śnieg wybrał bym AllStar: Kitzbühel (2d), SkiWelt (2d), Saalbach (2d). Natomiast pod kątem bliskości dojazdu to bym wybrał podobnie jak gajowy czyli Salzburger Card: Kitzbühel (2d), Saalbach (2d), Zillertal (2d) Edytowane 8 Styczeń 2015 przez MarioJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 9 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Kitzbuhel i Saalbach to pewniaki i pewnie po 2 dni. Opcję wykorzystania kolejnych 2 dni na SkiWelt lub właśnie Zillertal też biorę pod uwagę ale jeśli zima nie dopisze to pewnie na 1 dzień lodowcowy się zdecyduje. Przeglądając mapki i zdjęcia wydaje mi się że Zillertal ma więcej przestrzennych szerokich tras powyżej granicy lasu niż SkiWelt, Kitzbuhel i Saalbach co plasuje go jak sądzę bliżej wyżej połozonych ośrodków takich jak Livigno (do którego mam porównanie). Zell am see mimo dużej popularności nazbyt mnie nie przekonuje patrząc na mapkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Zillertal to kilka ośrodków, z których każdy wart spróbowania. Przeznaczając 1 dzień będziesz musiał się zdecydować na 1 ośrodek w dolinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 11 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Myślę o Zillertal Arenie - i sądzę że w 2 dni uda się ją zwiedzić. A jak z zakupem Salzburg Super Ski Card lub All Star Card? Są dostępne w każdym z ośrodków które obejmują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi