jodek1 Napisano 6 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Zostalem w Badgestein wreszcie caly osrodek dziala i warunki sie poprawily . Z gory na dol prowadzi niebiesko czerwona trasa ludzi praktycznie nie ma ....no moze jej srednie nachylenie odstrasza i dlugosc prawie 6km O jezdzie po za trasami na gorze mozna zapomniec .... nie ma po czym ....wiatr zrobil swoje Na trasie natomiast sniegu duzo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPW Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 "O jezdzie po za trasami na gorze mozna zapomniec .... nie ma po czym ....wiatr zrobil swoje" O w m...ę z relacji wydawało się że jest tam klęska urodzaju.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 "Worning językowy"!! Jodek, nawet jak zapożyczasz angielskie wyrazy robisz błędy. Przyłączam się do apelu Aressi A gdyby napisał " Łorning " to by ci juz pasowało, czy też mało poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 6 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 (edytowane) Jodek, jakieś problemy z doborem polskich słów? : Błagam! "Worning" ??? "Worning językowy"!! Jodek, nawet jak zapożyczasz angielskie wyrazy robisz błędy. Przyłączam się do apelu Aressi "O jezdzie po za trasami na gorze mozna zapomniec .... nie ma po czym ....wiatr zrobil swoje"O w m...ę z relacji wydawało się że jest tam klęska urodzaju....jak się nie ma o czym pisać i siedzi się w domu a nie jeździ .... to temat zawsze się znajdzie :stupid:kolejna garstka poliglotów :tongue: pomyliliście forum :tongue:Jodek nie chce cię denerwować i współczuję warunków, ale ktoś mi kiedyś cisnął ze wybiera wyjazd tylko na pogodę. Mam nadzieje ze na weekend się poprawi :biggrin:coś pamiętam był taki temat - nie mogę znaleźć 2/3 moich wyjazdów jest na pogodę - więc to nie ja najśmieszniejsze jest to że od piątku jestem w Zakopcu i nawet nie patrzyłem na pogodę :tongue:Dziś był trzeci i ostatni mój dzień w Gastein - jutro rano został tranzyt do Warszawy - Skitraker pokazał 61 km - nogi mi odpadły , na koniec się praktycznie zsuwałem ze stoku a nie jeździłem - jednak dzień uważam zdecydowanie za udany!!!! Czas więc na podsumowanie:- W SkiAmade jest dobry darmowy internet :biggrin:- Gastein to kurort z lat 80 ... i infrastruktura również jest z tego okresu - 2-3 nowoczesne krzesła to za mało - wysokość 1000-2000 powoduje to że warunki w tym sezonie są przeciętne / słabe- jak ktoś chce się poczuć jak w Soczi to dobre miejsce 70% osób na stoku to Rosjanie- ośrodki nie należą do łatwych - głównie to czerwone trasy- dużo tras to wąskie zjazdówki lub kolor trasy nie odpowiada temu co jest faktycznie na stoku- przygotowanie tras jest słabe na połowie tras chodzą non-stop armatki , trasy które są rzekomo otwarte ..... są zamknięte.- Gastein zaliczyłem - zdziwię się jak przyjadę tu kiedyś jeszcze raz -zdecydowanie nie warto - to jeden z najsłabszych regionów Ski Amade na koniec kilka zdjęć z dzisiejszego dnia : PS: turek na przeciwko dworca - zdecydowanie na plus całego ośrodka - smacznie i dużo za jedynie 7 euro Edytowane 6 Styczeń 2015 przez jodek1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Gastein zaliczyłem - zdziwię się jak przyjadę tu kiedyś jeszcze raz -zdecydowanie nie warto Warto, ale latem!:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10 Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 - Gastein zaliczyłem - zdziwię się jak przyjadę tu kiedyś jeszcze raz -zdecydowanie nie warto - to jeden z najsłabszych regionów Ski Amade A według mnie jest trochę inaczej. Nie trafiłeś z pogodą w tym terminie ( jak w całej europie) i wylewasz żale. Większość infrastruktury to krzesła i gondole. Kojarzę chyba jeden orczyk. Więc nie jest źle. Trasy mocno zróżnicowane z przewagą czerwonych. Ogólnie trasy zawsze były super przygotowane no chyba,że padał w nocy śnieg to rano sztruks był nim przykryty. Skibusy super zorganizowane dowożą z każdego miejsca. To moje zdanie na temat tego ośrodka. Mam na myśli cały Gasteinertal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Warto, ale latem!:tongue: dokładnie tak. tzn. byłem latem i było super :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 A według mnie jest trochę inaczej. Nie trafiłeś z pogodą w tym terminie ( jak w całej europie) i wylewasz żale. Większość infrastruktury to krzesła i gondole. Kojarzę chyba jeden orczyk. Więc nie jest źle. Trasy mocno zróżnicowane z przewagą czerwonych. Ogólnie trasy zawsze były super przygotowane no chyba,że padał w nocy śnieg to rano sztruks był nim przykryty. Skibusy super zorganizowane dowożą z każdego miejsca. To moje zdanie na temat tego ośrodka. Mam na myśli cały Gasteinertal. Panowie, jak wali w nocy i nad ranem śniegiem to nigdzie nie będzie rano twardo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atenka Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Wspominam Dorfgastein ze łzami w oczach...było mega super.Świetne warunki tj. towarzystwo,chatka do spania, gondola pod nosem,snieg twardy i kasza,TERMY w Bad Hofgastein...Wracając do chatki do spania- pojechaliśmy w ciemno...gdy na miejscu zrobiło się ciemno, panicznie poszukiwaliśmy lokum (6 person bez nałogów:eek:) w końcu miła pani zadzwoniła do Wernera,Werner przyjechał i....wynajął nam apartament...do dziś żałuję że nie mam namiaru na tę chatkę..to tyle. A pogoda no co lampa:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 7 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2015 Ja się też nie zaprzyjaźniłem z doliną Gastein. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 7 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2015 (edytowane) jak się nie ma o czym pisać i siedzi się w domu a nie jeździ .... to temat zawsze się znajdzie :stupid: kolejna garstka poliglotów :tongue: pomyliliście forum :tongue: Dear Jodek, The strength of your arguments really knocks down! Let's just hope that your skiing skills are much better than your language skills! Cheers! Edytowane 7 Styczeń 2015 przez Aressi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 7 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2015 A według mnie jest trochę inaczej. Nie trafiłeś z pogodą w tym terminie ( jak w całej europie) i wylewasz żale. Większość infrastruktury to krzesła i gondole. Kojarzę chyba jeden orczyk. Więc nie jest źle. Trasy mocno zróżnicowane z przewagą czerwonych. Ogólnie trasy zawsze były super przygotowane no chyba,że padał w nocy śnieg to rano sztruks był nim przykryty. Skibusy super zorganizowane dowożą z każdego miejsca. To moje zdanie na temat tego ośrodka. Mam na myśli cały Gasteinertal. Mylisz sie , w tym sezonie bylem w Austrii juz czwarty raz i nie jest to jakis szczegolny rok zwiedzilem przez wiele lat kilkadziesiat jak nie set osrodkow za granica i mam porownanie do innych miejsc. Czesc osrodkow uwielbiam a czesc poprostu zwiedzilem i nie wroce ...tak jest rowniez w tym wypadku. Powodow jest kilka i nie jest to pogoda.... przyklad Co do infrastruktury 1.2.3.4.7.8.18 to zabytki trasy h3 .b21.b14.b18.b16 h8 to waskie zjazdowki i to nie wszystkie takie w tym osrodku.... to jak nie patrzec ponad polowa osrodka.... posiadanie przez osrodek 3 gondol i kilku fajnych tras b11.b19.h1.h2.h4 nie zmieni zdania na temat tego osrodka - jest wiele lepszych regionow w ski amade nie mowiac o Tyrolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Dear Jodek, The strength of your arguments really knocks down! Let's just hope that your skiing skills are much better than your language skills! Cheers! Co ma na celu ten post? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Co ma na celu ten post? Artix, proszę nie ciągnij już tego tematu! Był on wielokrotnie wałkowany na tym forum i do żadnego konsensusu nie doszliśmy. Chodzi o kulturę języka, wszystko jedno czy polskiego czy angielskiego, estetykę wypowiedzi, zasady pisowni, interpunkcji, ortografii, pewien szacunek dla odbiorcy. Są tacy, którzy zwracają na to uwagę, a są też i tacy, którzy z różnych przyczyn lekceważą obowiązujące zasady. Co nie znaczy, że trzeba się na to godzić. Kwestia pewnych zasad i wartości. Są zasady obowiązujące na stoku, są zasady obowiązujące na drodze, są zasady obowiązujące przy stole. Oczywiście można je wszystkie ignorować. Tylko co nam pozostanie ......? Pozdrawiam Cię serdecznie. Baw się dobrze w Mayrhofen. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Witam Orientuje się ktoś o której Sport Gastain rusza z gondolką ? Jutro w Wagrain deszcz więc jakaś alternatywa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 jest wiele lepszych regionow w ski amade a ktore na przyklad? jade w sobote do doliny Gastein, dokladnie do miejscowosci Luggau, z tego co patrzylem po mapkach to interesuje mnie osrodek Schlossalm-Angertal, na YT widzialem ze tam sa bardzo fajne trasy, zwlaszcza na gorze, sporo jest tez takich niebieszczakow okreslanych jako trasy rodzinne - ile w tym prawdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 19 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Schladming - jako całość Maria Alm i okolice Flachau - Wagrain FlachauWink i okolice (kolejność przypadkowa) na pewno lepiej je wspominam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 a jak się ma skipass na całe SkiAmade do informacji poniżej? Czy rzeczywiście jest coś takiego jak skipass ograniczony tylko do doliny Gastein? "Tutejszy skipass uprawnia do jazdy we wszystkich ośrodkach w dolinie Gastein – łącznie 205 km tras. " - żródło narty.wp.pl http://narty.wp.pl/osrodki/bad-hofgastein-bad-gastein-skischaukel-schlossalm-angertal-stubnerkogel,4299.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Nie ma skipassu tylko na dolinę Gastein. Tańsze są tylko godzinne i maks. jednodniowe skipasy np. na Graukogel Bad Gastein, lub np. Sportgastein. Skipassy od 1,5 dnia i więcej są już na całe Skiamade. Przy pobycie kilkudniowym oczywiście nie opłaca się kupować skipassu na godziny lub pojedyncze dni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 20 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 ten skipass na 3 godziny za 40,5 e to żart jest ..... jak całodniowy kosztuje 47,5e a jak kupujesz na 6 dni to dzień wychodzi : 39 euro .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 ten skipass na 3 godziny za 40,5 e to żart jest ..... jak całodniowy kosztuje 47,5e a jak kupujesz na 6 dni to dzień wychodzi : 39 euro .... no tak, zawsze najbardziej opłaca się skipass kilkudniowy, bo te godzinne czy nawet dzienne są w bardzo wysokich cenach - to wszystko po to żeby jak najwięcej osób kupiło karnety wielodniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi