jodek1 Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Udało się wyskoczyć przy dużej dozie szczęścia na nie planowany wypad na kilka dni do SkiAmade - tym raz samolotem :biggrin:Fajnie jest być o 12 na Okęciu lądować 14:30 w Monachium a o 19 zameldować się w pokoju hotelowym (obskurny jak na 3* gwiazdki -EuroYouthHotel - na przeciwko gondoli obok Billi to nie poziom 3* w Austrii - przyjechałem pojeździć ale ....odradzam).Chociaż na plus ta lokalizacja i widok na gondole z pokoju.....zdjęcie mizerne W Bad Gastein w tej chwili pada deszcz ... jest mgła i temperatura w granicach 1 stopnia na plusie - leży dość dużo śniegu , właściwie to pada przez cała drogę od Monachium (+4 stopnie ) na przemiennie deszcz / śnieg - jednak wszędzie po drodze na poboczu było dość dużo śniegu. Miejscowość wygląda na wyludnioną - pogoda nie zachęca do spacerów -wiec zobaczymy jak będzie jutro.Obiecująco wyglądał stok na dole przy gondoli -dużo dobrze ubitego śniegu (mimo deszczu) oraz szczególnie podgląd warunków na górze z lokalnej telewizji : 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atenka Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Już nie wiem...jechać... nie jechac????:mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 3 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Już nie wiem...jechać... nie jechac????:mellow: jak jechałem samochodem miedzy Monachium a Salzburgiem gdzie przez grubo ponad 80 km był mega korek śmiałem się gdzie ja jadę ...wszyscy wracają.... ale koniec long weekendu ma u nich swoje prawa :biggrin: teraz w ich tv podają że ..... czarne trasy i cześć czerwonych będą jutro zamknięte bo napadało ponad 50 cm śniegu i jest worning lawinowy !!!! jutro napisze jak to wygląda na górze - ale jestem przekonany że warto :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atenka Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Koniecznie napisz. dzięki za odzew,pozdrawiam:happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Już nie wiem...jechać... nie jechac????:mellow: A dlaczego nie jechać?Za dużo śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atenka Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 A dlaczego nie jechać?Za dużo śniegu? Od przybytku śniegu głowa nie boli, jasne że jedziemy:laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 (edytowane) .... long weekendu ...... ....... worning lawinowy !!!! Jodek, jakieś problemy z doborem polskich słów? : Błagam! "Worning" ??? Edytowane 4 Styczeń 2015 przez Aressi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 teraz w ich tv podają że ..... czarne trasy i cześć czerwonych będą jutro zamknięte bo napadało ponad 50 cm śniegu i jest worning lawinowy !!!! : Bergfex podaje że spadło 5 cm śniegu.Na kamerkach też kataklizmu śniegowego nie widać.Czyli jak zwykle z dużej chmury mały deszcz ( śnieg ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 Pogoda dzisiaj nie zachęca www.bergfex.at/badgastein/webcams/c6808/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 Pogoda dzisiaj nie zachęca www.bergfex.at/badgastein/webcams/c6808/ ktoś tam kiedyś pisał ,że jodkowi ładna pogoda się nie należy :stupid: :cheerful: (choć nie wiem dlaczego) może to z tego właśnie powodu,że jodek tam jest taka nie ciekawa aura :wink: :tongue: :crazy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 4 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 Tak tak 5 cm..... pod gondola na dole to pewnie tak osrodek jest sparalizowany przez dosc silny wiatr, opady sniegu i niskie chmury. Sport gastein jest wogole zamkniete , w Badgastain chodzi tylko gondola do polowy ....otwarta jest jedna dluga trasa ...waska kicha z masa ludzi , trasa po opadach nieratrakowana Podsumowujac warunki sa zle duzo ludzi, wielkie muldy , pod warstwa swiezego sniegu mix kamieni i lodu ....poprostu ta trasa nie daje rady z taka masa ludzi Plusem jest to ze trafilem swoje narty w wypozyczalni dzis testuje 181cm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 Jodek - trzeba było do Ischgl przyjechać - freeride po świeżym puszku dziś - warunki bajeczne 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 [ATTACH=CONFIG]17821[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17821[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17821[/ATTACH] Jodek - trzeba było do Ischgl przyjechać - freeride po świeżym puszku dziś - warunki bajeczne Bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 5 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 W rejonie Gastein warunki bez zmian ....w nocy kolejny solidny opad sniegu No i rano pod gondola nic nowego Osrodek drugi dzien praktycznie zamkniety bo doszedl silny wiatr 85km .... Jedyna sluszna decyzja jade do Dorfgastein / Grosarl Tutaj zdecydowanie wiecej otwartych tras....jednak warunki sa ciezkie praktycznie free ride na trasie..duzo swiezego sniegu..bardz miekko od samego rana - widocznosc zla , trasy nie ratrakowane. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Coś pięknego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 [ATTACH=CONFIG]17821[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17821[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17821[/ATTACH] Jodek - trzeba było do Ischgl przyjechać - freeride po świeżym puszku dziś - warunki bajeczne Coś pięknego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 [ATTACH=CONFIG]17821[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17821[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17821[/ATTACH] Jodek - trzeba było do Ischgl przyjechać - freeride po świeżym puszku dziś - warunki bajeczne Mniam! Zazdraszczam ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Od jutra słońce więc pieknie ratraki trasy przygotują i ja od środy walczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Dziś kolejny słoneczny dzionek w Ischgl - ruskich wywiało, pustki na stokach nie spotykane nigdy wcześniej w takim okresie - na niektórych trasach byłem dziś sam. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 5 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Dziś kolejny słoneczny dzionek w Ischgl - ruskich wywiało, pustki na stokach[ATTACH=CONFIG]17861[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17862[/ATTACH] nie spotykane nigdy wcześniej w takim okresie - na niektórych trasach byłem dziś sam. jaki jest sens twoich postów w tym temacie ? dla mnie śmiecisz okrutnie i tyle .... Chcesz mnie zdenerwować tą pogodą ? czy trudno ci założyć temat o Tyrolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 5 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 po przerwie ruszyłem w górę- warunki się pogorszyły zaczął wiać silny wiatr zamknęli cześć tras z góry (d11,d3a,d7a) więc d4 wyglądała tak : warunki były kiepskie , ludzi jak mrówek , trasy którymi jeździłem słabe więc stwierdziłem będąc na dole - jadę do Bad Hofgastein... nie ma szans by było gorzej... tranzyt zajął mi 20 minut - Ski Busy puste jeździ ich masa - są darmowe.Na miejscu poczułem się jak w Polsce .... najpierw kolejka torowa rodem z Zakopanego a póżniej mega wolny orczyk rodem ze szczyrku :eek: wyżej było tylko lepiej - szeroka , ambitna trasa ( H4) i ....zero ludzi !!!!! - ta leciałem naście razy , warunki trudne ( po dużym opadzie) w całym ośrodku ludzi jak na lekarstwo .... !!! dzień bardzo udany złapałem moc czopera .... i skitracker pokazał 75 km i na koniec ten widok :smile: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Jodek nie chce cię denerwować i współczuję warunków, ale ktoś mi kiedyś cisnął ze wybiera wyjazd tylko na pogodę. Mam nadzieje ze na weekend się poprawi :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPW Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Witaj, jak tylko otworzą Sportgasteni, to leć na wspaniały freeride i daj sobie spokój z innymi "gasteinami", bo to jedyny "alpejski" klimat w tym rejonie (z wyjątkami ale według mnie wartymi poświęcenia). Ośrodek odpalał o godz. 9.00 i jeździłem tam autem, bo pierwszy skibus docierał później i miałem co najmniej godzinę na objazd normalnych tras, a później out off bo tam nikt nie zaglądał przez cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Ja z Doliną Gastein się nie zaprzyjaźniłem. Choć nie miałem jeszcze okazji zaliczyć SportGastein. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Jodek, jakieś problemy z doborem polskich słów? : Błagam! "Worning" ??? "Worning językowy"!! Jodek, nawet jak zapożyczasz angielskie wyrazy robisz błędy. Przyłączam się do apelu Aressi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi