Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

COS i SON na jednym karnecie

Rekomendowane odpowiedzi

SON cz.2

Przejazd ze Skrzycznego w kierunku Hali Skrzyczeńskiej jest jaki jest(trzeba trochę podejść i popracować kijami). Warunki na trasie bardzo dobre, dużo puchu, środek trasy tylko ubity przez narciarzy, mięciutko, przyjemnie. Widoki bardzo ładne.

Kilka zdjęć:

attachment.php?attachmentid=21063&d=1425670949

attachment.php?attachmentid=21067&d=1425674188

attachment.php?attachmentid=21068&d=1425674216

attachment.php?attachmentid=21069&d=1425674241

attachment.php?attachmentid=21071&d=1425674296

Docieram na trasę z Małego Skrzycznego, jadę kawałek do hali i skręcam na zamkniętą Bieńkulę. Sprawdzam jeszcze czy chodzi wyciąg z Czyrnej i jazda. Trochę się napaliłem ale warunki tu raczej trudne, puch już rozjechany ale szukam ciągle tych nietkniętych miejsc...

attachment.php?attachmentid=21073&d=1425674537

Wciągam się zatem ponownie na halę, mam wrażenie że te orczyki SON-u szybciej jadą od orczyka z COS-u, tego z Dolin na Skrzyczne! Z Hali Skrzyczeńskiej odbijam na samą górę, czyli Małe Skrzyczne.

attachment.php?attachmentid=21072&d=1425674506

Następnie cisnę na dół aż do Soliska. Prawie się nie zatrzymuję...Warunki bardzo dobre, a odcinek między Halą a Suchym idealny! Jechałem trasą niebieską, ale podobnie na czerwonej 7 również idealnie a to przecież już prawie koniec jazdy w ośrodku, było już przed 16:00. Na koniec jeszcze jadę na Pośredni i wyżej, warunki powyżej Golgoty bardzo dobre.

attachment.php?attachmentid=21074&d=1425674568

Niestety brakło mi już czasu aby zwiedzić Juliany, ale tam też pewnie było pięknie. Ostatni zjazd zaliczam Golgotą. Warunki dobre a ratraki z dołu zrobiły mi mały prezent i połowę trasy zjechałem po świeżym sztruksie.

attachment.php?attachmentid=21076&d=1425674620

3 godzinki upłynęły bardzo szybko i żal było kończyć dzisiejszą naprawdę udaną jazdę, powiedziałbym najlepszą w tym sezonie jeżeli chodzi o warunki narciarskie. Jeszcze jedno małe spojrzenie w kierunku zachodzącego słońca.

attachment.php?attachmentid=21075&d=1425674596

Warunki w SON-ie bardzo dobre, nawet idealne. Zimo trwaj!

Serdecznie pozdrawiam, mam nadzieje że nikogo nie zanudziłem.

A i jeszcze na koniec jazda PKS-em, 3 zeta zapłaciłem pod COS.

Maciek

Edytowane przez Mati1981
  • Like 6