johnny_narciarz Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 cz.1 SON Dzisiejszą wyprawę zacząłem planować wczoraj,na "wariackich papierach".Opcji było kilka,ale ostatecznie postanowiłem zrobić podobną trasę do wysokiego stopniem narciarza.Jednak ja zafundowałem sobie swego rodzaju hybrydę,żeby sprawdzić działanie jednego karnetu dla dwóch największych ośrodków narciarskich w Szczyrku.Musiałem jeszcze rozwiązać problem z logistyką - chciałem zacząć jazdę w SON i zakończyć pod COS.W tym celu musiałem sprawdzić rozkład jazdy kolejki spalinowo-terenowej (PKS) i ustalić czas wyjazdu tak,żeby kończąc jazdę nie zaprzątać sobie głowę takimi drobiazgami. Oczywiście z SON do COS chciałem dostać się górą. Do tego ważne było jeszcze,co i o której ruszy,jak np. Golgota o 10,bo tą koniecznie chciałem zaliczyć. Pobudka nieco po 6 rano,pakowanko (zabrałem też slalomkę,jakby mi się coś odmieniło),dokładna kontrola zwłaszcza zawartości plecaka (było tam parę sprzętów wędkarskich :tongue: ) i w końcu ruszam.Sypie śnieg i to cieszy,bo na jednej z prognoz było coś o deszczu... W miarę sprawnie docieram do fullwypasówki i cegła na gaz.Do Szczyrku docieram dużo szybciej niż zakładałem.Parkuję pod COS,na darmowym parkingu-chodniku.Szybkie gramolenie,bo może zdążę na pierwszy z rozważanych autobusów i jest!Kiedy dochodzę do przystanku,zatrzymuję się PKS!Cóż za zgranie.Co ciekawe,autobus jechał niemal pusty.Koszt 3 zł. Zanim zdecyduję co dalej,przyglądam się na sytuację.Ludzi malutko,a trasy wyglądają nieźle!Jedyny minus to mgła.Na Golgocie jeszcze pracuje ratrak,bo ta ma być otwarta o 10. Udaję się więc do kasy i sprawdzam opcję.Nie opłaca mi się brać czasówki,bo musiałbym wziąć całodniowy,a ja zamierzam się dziś po wspinać.Chciałem też zaczekać,aż otworzą Golgotę.Biorę karnet punktowy 55 p za 50 zł.Na początku robię kilka zjazdów z Suchego.Śniegu dość,w jednym miejscu kilka kamyczków,ale warunki o niebo lepsze od tych,które spotkałem w Istebnej.Może nie idealnie równo,ale w tych warunkach trudno narzekać.Przynajmniej jeździ się po śniegu.Niestety Endomondo nie chciało mi coś odpalić i dopiero po 3 rundach się włącza.Po kilku zjazdach idę spojrzeć pod Golgotę,czy przypadkiem jej nie otworzą.Niestety wciąż pracuję ratrak.A co mi tam,zakładam foki i zaczynam wspinaczkę.Przynajmniej mogłem się jej dokładnie przyjrzeć. Miejscami widać,że śniegu jeszcze niedużo,ale wygląda bardzo dobrze!Niestety zanim dotrę do góry,już mi ją zdążą nieco rozjeździć.Sama wspinacza była nieco kłopotliwa,bo foki nie wszędzie trzymały,ale dałem rady.Wszędzie widać hałdy śniegu pod armatkami.Chyba faktycznie w Szczyrku mogą mieć suche krany.Lada chwila pewnie ruszą kolejne trasy. Chowam foki i ruszam na dół.Warunki dobre!Co prawda pojawiają się grudki lodu,ale bez przetarć czy lodowiska.Podoba mi się,więc kieruję się na wyciąg.Kiedy miałem ruszać,wyciąg staje.Szczyrk bez atrakcji?Te są wliczone w cenę! :wink: Pan z obsługi daje mi kartkę,żebym mógł skorzystać z sąsiedniego wyciągu i próbują coś z tym zrobić.Ja stwierdza,że po wspinaczce,ciągle jest mi za gorąco.Czas na pit-stop i zimy napój.W między czasie uporano się z problemem.Ciągle jeszcze ludzi niewiele,więc ponownie na wyciąg i tym razem poszło jak należy.Drugi przejazd z przyjemnością.Trochę mi żal ją opuszczać. Czas ruszać na Małe Skrzyczne.Z powodu ciągłej, sporej dostawy świeżego śniegu,który chętnie przykleja mi się do fok od tej niepożądanej strony, wyjeżdżam na Suche wyciągiem i montuje tury po daszkiem. Przy okazji patrzę na czerwoną traskę,gdzie widać już spore ilości śniegu pod armatkami. Pewnie na dniach ruszą kolejne wyciągi. Sprzęt gotowy,czas na wspinaczkę! 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Tylko nie mów, że na Golgote wchodziłeś bez zakosów? jak tak to nie dziwie się że foki mogły nie trzymać Widze że warunki już lepiej wyglądają niż z soboty, przede wszystkim wyrównali zmrożone "kocie łby" w ostatnim odcineku do Suchego bo tam to dopiero była "golgota" Czekam na cz2 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 cz.2 Tour de Skrzyczne Ruszam niebieską trasą do góry.Śniegu tu nawet dość sporo,ale widać brak podkładu.Są też ślady po innych narciarzach,ale wszystko już częściowo przysypał śnieg.Tego puchu jest tu tak od 20 do 30 cm.Chwilę po starcie doganiam innego starszego turowca,takiego mega rekreacyjnego.Szybko wyprzedzam i zostawiam za sobą.Teraz idzie mi się lepiej,bo się nieco porozbierałem i są tego efekty.Muszę przyznać,że ubiór też trzeba sobie dobrze przemyśleć.No to żegnamy Suche. Im wyżej,tym więcej śniegu.Niektóre polany wręcz zachęcają,żeby na nich śmignąć!Stosunkowo szybko osiągam Halę Skrzeczeńską. Kiedy ruszam dalej,chwilami poprawia się pogoda.Wychodzi nawet słoneczko i bywają fajne widoczki.Wreszcie prawdziwa zima! Po ok. godzinie osiągam w końcu pierwszy cel - Małe Skrzyczne.Niestety mimo słońca,Tatr się nie zobaczy.Ono wyszło sobie zza chmur tak lokalnie.Nie widać też samego Skrzycznego.Za to tu miejscami tego śniegu są niesamowite ilości,nawet do ok. 1 m! Dalej,jak nie trudno się domyślić,kierunek Skrzyczne.Im bliżej szczytu,tym bardziej ponuro.Po drodze mijam snowboardzistów,którzy zmierzają w przeciwnym kierunku.Krótka wymiana zdań na temat ilości białego,pozdrowionka i dalej w drogę. Mam dziwne wrażenie,że więcej szedłem w dół niż w górę,choć przecież jest odwrotnie.Może to takie złudzenie,albo pozycja na nartach wymuszona przez trekkera? Na tym etapie,pomijając może jeden krótki fragment,byłoby lepiej bez fok. No właśnie - myślałem,że foki do przodu nie będą hamować? A tu zonk! Nieźle można na pysk polecieć... W końcu jest główny cel podróży.Trzeba przyznać,że bardzo przyjemnej.Szkoda tylko,że dziś widoków brak. Ale "bublinki" widać. Obszedłem jeszcze dokładnie szczyt,żeby GPS dokładnie zmierzył wysokość i czas odpocząć.Najlepiej w klimatycznym schronisku. Wszystko byłoby super,gdyby nie ceny - wino grzane 0,2l 9,5zł! Najważniejsze było odsapnąć,przebrać się,bo później planowałem jedynie jazdę na wyciągu. Musiałem m.in. podgrzać rękawice,bo do wspinaczki używam takich bardzo cienkich. Winko mniam mniam,ale mało. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Tylko nie mów, że na Golgote wchodziłeś bez zakosów? jak tak to nie dziwie się że foki mogły nie trzymać Szedłem prosto do góry! Tylko krótkie momenty były,kiedy nieco objeżdżałem.Oparłem się mocniej na kijkach i jakoś poszło,tylko ja byłem cały mokry... :wink: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 cz.3 COS Czas sprawdzić działanie karnetu zakupionego w SON.Jakoś tak nie mogę uwierzyć,że to tak bez problemów będzie.Kieruję się na FIS-a i jazda.Tutaj również śniegu na trasie dość.Może w dwóch miejscach coś tam wydrapali spod śniegu,ale nic groźnego.Jakby tego było mało,przy każdej armatce olbrzymia góra śniegu!Jak to rozgarną,to dopiero będzie warun! Mimo,że ja zacząłem jazdę gdzieś ok 14 (muszę sprawdzić na Endomondo),na trasie nie ma nadmiernego lodowiska,muld czy innych "atrakcji".Jedynie te hałdy śniegu przy armatkach mogą zaskoczyć,bo widoczność licha.Ale mnie te górki się podobają... Kiedy docieram do dolnej stacji,jest mała kolejka,taka na 5 min. stania.Ale to tylko raz się zdarzyło. I tu popełniłem pewien błąd.Tak przywykłem dziś do plecaka,że o nim zapomniałem.Już kiedy wsiadałem na krzesełko,przypomniałem sobie,że należało go ściągnąć! Dziw bierze,że obsługa nie zwróciła mi uwagi. O co chodzi? Plecak wypycha mnie do przodu i jakby niemal wiszę na pałąku zabezpieczającym. jakoś się ułożyłem i w czasie jazdy jakoś było.Ale kiedy współtowarzysze wcześniej otwarli tenże pałąk,zrobiło mi się gorąco... zacząłem się niemal zsuwać!Na szczęście obyło się bez bolesnego upadu,ale teraz na pewno będę pamiętać o nim... :redface: Tych punktów niby mało,ale 5 razy jeszcze sobie tu zjechałem.najważniejsze,że z przyjemnością! Super wyciąg,godny tego miejsca,fajne warunki,tylko ciągle kolanko przypomina mi o sobie.Chętnie jeszcze bym pośmigał. A cha!Zapomniałbym! Uruchomili ten wyciąg taśmowy,który ma dowozić narciarz z "dolnego" krzesełka do "górnego". Ale przy nim bawią się dzieci. Czas wracać.Na początku planowałem zjechać na sam dół,ale niestety już nawet na Ondraszku tego śniegu mało.Skoro można zjechać krzesełkiem gratis,to się długo nie zastanawiam i korzystam.Pozostaję podziwiać zimę i... mocno ruszać palcami w butach,bo już mnie zaczęły boleć z zimna. Na koniec do kasy,gdzie bez problemu oddałem karnet.Przy okazji oddałem też zeszłoroczny.Jak się okazuję,ten bez problemu mógłby działać,ale tylko w COS... Podsumowując. Karnet działa i faktycznie można się przemieszczać pomiędzy ośrodkami.Warunki o niebo lepsze niż w np. w Istebnej czy Zwardoniu.Zapasy śniegu mają spore,więc za chwilę będą kolejne trasy otwierać.To jakby inne miejsce niż Wisła,Istebna czy Zwardoń. A tak w ogóle to chyba największą frajdę sprawiają tury! Pewnie sporo mi brakuję do fachowców,ale to "czuję". : 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Maciek, pełen szacun. Wyprawa piękna i relacja też. Czuję, że wkrótce turowców w naszym gronie dzięki Tobie sporo przybędzie. Góral spod Skrzycznego już się przekonał, mój nastoletni syn także się gotuje do pierwszego wyjścia, chociaż w zeszłym sezonie turowcy go śmieszyli. Maciek czy zdjęcia robisz nowym aparatem? Pytam bo są sporo lepsze niż wcześniejsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Maciek, pełen szacun. Wyprawa piękna i relacja też. Czuję, że wkrótce turowców w naszym gronie dzięki Tobie sporo przybędzie. Góral spod Skrzycznego już się przekonał, mój nastoletni syn także się gotuje do pierwszego wyjścia, chociaż w zeszłym sezonie turowcy go śmieszyli. Maciek czy zdjęcia robisz nowym aparatem? Pytam bo są sporo lepsze niż wcześniejsze. Tury - rewelacja, tylko że ja wspinałem się na śladówkach na których ciężko zjechać, nazwałbym to bardzo szerokim pługiem z przewrotkami. Już szukam lepszych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Maciek czy zdjęcia robisz nowym aparatem? Pytam bo są sporo lepsze niż wcześniejsze. Ciągle ten sam,czasem jednak poprawiam na takim prostym programiku,który mam w kompie. Niestety czasem widać taką kreskę na zdjęciach. :frustrating: Co do turów - czasem mam większą przyjemność ze wspinaczki niż ze zjazdów.Wcześnie też patrzyłem na turowców,jak na kosmitów,coś na zasadzie:"ile raz sobie zjadą?". :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Ciągle ten sam,czasem jednak poprawiam na takim prostym programiku,który mam w kompie. Niestety czasem widać taką kreskę na zdjęciach. :frustrating: Co do turów - czasem mam większą przyjemność ze wspinaczki niż ze zjazdów.Wcześnie też patrzyłem na turowców,jak na kosmitów,coś na zasadzie:"ile raz sobie zjadą?". :wink: Johny, byłeś w kurtce w paski, jesteś na zdjęciach na f.......`u.? A`propos twoich zdjęć, są coraz lepsze! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Johny, byłeś w kurtce w paski, jesteś na zdjęciach na f.......`u.? A`propos twoich zdjęć, są coraz lepsze! Dokładnie w tej... :wink: Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 (edytowane) Pięknie:smile: Sprezentować tury Jankowi i razem na wyprawę - on lubi te przejścia:smile: Te widoki i dobre warunki - smaka narobiłeś:wink: P.S. a co komunikacji to jestem jak najbardziej za - przydalaby sie taka ciufa albo jakis bus przykladem z Lomnicy do Strbskiego Plesa Edytowane 29 Grudzień 2014 przez fundu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Tak pomyślałem: "aparat jak wino,im starszy,tym lepsze zdjęcia robi" :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Co do turów - czasem mam większą przyjemność ze wspinaczki niż ze zjazdów.Wcześnie też patrzyłem na turowców,jak na kosmitów,coś na zasadzie:"ile raz sobie zjadą?". :wink: Widze że sporo osób przechodzi przez ten etap , "trekkingowcy" którzy chcą chodzić zimą przesiadają się z rakiet na skitury, aby wygodniej się przemieszczać. Narciarze chcą zjeżdzać poza trasą, ale z czasem odkrywają piękno tego co nas otacza i jest poza przygotowanymi trasami, zaśnieżone szlaki i stokówki. I tak okazuje się po czasie, że samo podejście może dać tyle samo frajdy co zjazd coś co jest na początku nie do pomyślenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 (edytowane) Oj Panowie, mnie chyba tez to bierze :smile: Johny - świetna relacja! klamka zapadło jutro lub pojutrze atakuje COS ! Edytowane 29 Grudzień 2014 przez dembus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 I tak okazuje się po czasie, że samo podejście może dać tyle samo frajdy co zjazd coś co jest na początku nie do pomyślenia Zwłaszcza w głębokim śniegu - to było mega! A tam ciągle trwa nowa dostawa! :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Kolejna super wyprawa Maćku :happy: Gratuluję! Mój urlop lutowy już zaklepany od 24. Tak jak się umawialiśmy pośmigamy trochę...i właśnie Szczyrk mam na liście miejsc do odwiedzenia - nie byłem tam całe wieki, więc będzie mi bardzo miło jak pokarzesz mi wszystkie jego zakamarki :happy: Już się nie mogę doczekać zarówno spotkania jak i wspólnego nartowania :happy: pozdrawiam serdecznie Mariusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Kolejna super wyprawa Maćku :happy: Gratuluję! Mój urlop lutowy już zaklepany od 24. Tak jak się umawialiśmy pośmigamy trochę...i właśnie Szczyrk mam na liście miejsc do odwiedzenia - nie byłem tam całe wieki, więc będzie mi bardzo miło jak pokarzesz mi wszystkie jego zakamarki :happy: Już się nie mogę doczekać zarówno spotkania jak i wspólnego nartowania :happy: pozdrawiam serdecznie Mariusz Trzymaj kciuki za pogodę! :wink: Nie chciałbym,żebyś poznał na nowo Szczyrk,jak Pilsko - w deszczu. Przybywaj! Ekipa beskidzkich narciarzy już czeka! : Pozdrawiam! Maciej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Oj Panowie, mnie chyba tez to bierze :smile: Johny - świetna relacja! klamka zapadło jutro lub pojutrze atakuje COS ! Tam mi się podobało najbardziej! : A śniegu przybywa! :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 (edytowane) Johny, byłeś w kurtce w paski, jesteś na zdjęciach na f.......`u.? A`propos twoich zdjęć, są coraz lepsze! No kto by się spodziewał... Obok niebieskiego snowboardzisty to ja... Zdjęcie: "Solisko Arena" Edytowane 30 Grudzień 2014 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Skrzyczne rano rewelacja i bajkowe widoki w Sylwestra, ale po 10 to już rzeź niewiniątek, jak ktoś już tu napisał. Dopóki nie uruchomią FIS od Grzebienia do Dolin trzeba chyba szaleć gdzie indziej, chyba że tylko rano.Z tym że trzeba im przyznać, mają rewelacyjnie przygotowaną trasę rano do jazdy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Darek, Ty jak zwykle w doskonałym nastroju, uśmiechnięty :cheerful: nawet kolejka do wyciągu nie jest w stanie w Tobie nic zmienić :applause: Szykuj tam Skrzyczne i okoliczne ośrodki... :biggrin: W lutym przybywam w Twoje strony i liczę na wspólne nartowanie. Pozdrawiam Mariusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Dzisiaj na Skrzycznem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 (edytowane) Jak się nie uśmiechać jak można tak pośmigać jak na filmie w 45s. (Filmik z COS-u pt.: "31 grudnia jeszcze 2014 r.") Filmujący został wyprzedzony przez dwóch GÓRALI. https://www.facebook.com/szczyrk.cos?fref=nf Pozdrowienia dla autora filmu. P.S. Mariusz nie zapomnij dać znać przed wyjazdem w nasze Beskidy. Cała brać się zjawi. Edytowane 31 Grudzień 2014 przez Góral spod Skrzycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Jak się nie uśmiechać jak można tak pośmigać jak na filmie w 45s. (Filmik z COS-u pt.: "31 grudnia jeszcze 2014 r.") Filmujący został wyprzedzony przez dwóch GÓRALI. https://www.facebook.com/szczyrk.cos?fref=nf Pozdrowienia dla autora filmu. P.S. Mariusz nie zapomnij dać znać przed wyjazdem w nasze Beskidy. Cała brać się zjawi. Aleśmy sie dzisiaj porozmijali na tym Skrzycznym:biggrin: , conajmniej 4 posty naliczyłem , mój tutaj http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/19358-Polska-warunki-narciarskie-14-15?p=207027&viewfull=1#post207027 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 COS cz.1 Witam. Dawno nie zamieszczałem obszernej foto relacji, tym razem jednak chcę podzielić się troszkę z Wami tym, co dziś zastałem w Szczyrku. Przyjechałem na miejsce koło 12:45,tzn. pod krzesło na Skrzyczne. Niestety rano nie mogłem. Ładnie zaparkowałem autko na chodniku wzdłuż głównej jezdni. Szybkie przebieranie i jestem pod kasą. Tu uśmiech na mojej twarzy ponieważ nikogo nie ma przed! Taki widok to raczej rzadkość. Kupuję karnet 3 godzinny i o 13 jestem na krześle. Po lewej stronie dostrzegam nad Metą mały stoczek dla dzieci z taśmą, chyba tego wcześnie nie było... Czas leci, jestem w końcu na Jaworzynie, wchodzę na taśmę i dalej do góry. Po paru minutach, a w sumie po ponad 20 od samego dołu docieram na Skrzyczne. Nareszcie! Trochę to trwało ale cóż. Pierwsze spojrzenie na FIS...i jadę. Warunki na trasie dobre, śmigam do Jaworzyny, następnie ze szczytu do Dolin. O ile do kanapy ludzi trochu jest, o tyle do orczyka z Dolin kolejki brak. Puszczam się również Kaskadą, tu również warunki dobre. Rano pewnie była rewelacja. Raz jadę nawet Ondraszkiem, na którym warunki da jazdy bardzo dobre! Wyszło mi tu kilka fajnych zdjęć z których jestem zadowolony:) W końcu ląduję na Dolinach, tu trasa najmniej zdegradowana, a nawet jadę po sztruksie, warunki na Dolinach bardzo dobre, a jest godzina 14:00. Obracam tu dwa razy, czas nagli a orczyk wolny a chcę jeszcze zaliczyć SON....jadę więc na górę i udaję się w kierunku schroniska. Obok znajduje się łączka dla dzieciaków, pięknie to sobie wyglądało! Dalej skręcam w prawo na trasę numer 3 którą zjadę w kierunku Hali Skrzyczeńskiej.... Ogólnie z COS u jestem zadowolony, warunki popołudniu dobre i bardzo dobre, generalnie bez stania w kolejkach, jedynie do kanapy może czekało się minutkę, dwie. Widoki i pogoda cudowna, bezwietrznie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi