Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Passo San Pellegrino

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Właśnie wróciłem, szukałem chętnych do towarzystwa "Pierwszy śnieg"- nie było chętnych wybrałem się więc sam, to znaczy nie zupełnie doczepiłem się do grupy "Krakusów".Mieszkaliśmy w Hotelu Cristallo i piszę aby się z wami podzielić opinia o miejscu. Hotel godny polecenia , wyśmienite jedzenie,siłownia basen, sauny,ogrzewana narciarnia a boxy zamykane na klucz. Hotel położony na wysokości 2000m ,100metrów do pierwszego wyciągu, ze względu na mizerie ze śniegiem część tras zamknięta ale i tak te czynne wystarczały aby się nacieszyć jazdą no i jak zawsze we Włoszech LAZUR, dołączam kilka fotek, oceńcie sami. Pozdrawiam do zobaczyska nastokujasiek

DSC_0026.jpg

DSC_0059.jpg

DSC_0079.jpg

DSC_1090.jpg

DSC_1113.jpg

DSC_1131.jpg

DSC_1200.jpg

DSC_1355.jpg

DSC_0026.jpg.e1001ccc8f9c66e5f94f007feb3138ee.jpg

DSC_0059.jpg.d30e962637b92a50881627483adb7081.jpg

DSC_0079.jpg.8b2fd3a970c453bbe519d95573b226f8.jpg

DSC_1090.jpg.e2919691a247f23ff05d8e67343e9299.jpg

DSC_1113.jpg.8de1633995eb63a5b5237123243c601e.jpg

DSC_1131.jpg.e2e443edeb96769fbbd64f4b9557a4d7.jpg

DSC_1200.jpg.e551bb79c57fc12c13e370c1803bcfb9.jpg

DSC_1355.jpg.48b31b53c65e0fcb1f17a68743a97555.jpg

• Like 16

Też miałem okazję być tam w tamtym tyg. Niestety krzesła po lewej stronie drogi (naprzeciw Col Margerita) nie chodziły. U góry też nie wszystko przygotowane. Ale pojeździć można. Twardo ale nie lód czyli tak jak trzeba. Aż dziw, że nie zrobili więcej tras. Byłem lekko zawiedziony.

• Like 1

Wygląda to dość dobrze, a jak pod nartą? miło, czy betoniasto?

W styczniu będzie 10 rocznica jak tam byłem, więc może by powtórzyć....

Było spoko, Margeritka w pewnych odcinkach była zbyt twarda ale nie był to lód, fakt nie wszystko jeszcze uruchomili i nie ze wzgledu na brak sniegu ale raczej z powodu małej frekfencji, poza nami kilkoma Czechami i garstki Włochów pustki !! Jeździłem również w Alpa Lusi i tam również podobnie. Pogoda jak zwykle we Włoszech wysmienita czego nie mozna powiedzieć o Austrii . Tak tam jak i z powrotem w Austrii padał deszcz a kilka kilometrów za Brenerem pełna "lampa"

Było spoko, Margeritka w pewnych odcinkach była zbyt twarda ale nie był to lód, fakt nie wszystko jeszcze uruchomili i nie ze wzgledu na brak sniegu ale raczej z powodu małej frekfencji, poza nami kilkoma Czechami i garstki Włochów pustki !! Jeździłem również w Alpa Lusi i tam również podobnie. Pogoda jak zwykle we Włoszech wysmienita czego nie mozna powiedzieć o Austrii . Tak tam jak i z powrotem w Austrii padał deszcz a kilka kilometrów za Brenerem pełna "lampa"

Na przełączy może padało, ale jestem w Austrii od soboty, jest ciągle słońce i co najważniejsze dużo (jak na ogólne warunki) naturalnego śniegu także starczyło go nawet na niezły freeride.

Wszystko dobrze kolego "jasiek54-j23". Dostaniesz jednak ode mnie opierd... Opier... za zdjecie nr 1. W prawej ręce to co Ty tam trzymasz? Wygląda mi toto na papierosa, ( a fuj!!!), ale może zwinąłeś jakiś rachunek w rulonik?:smile:

On trzymał 100 eurusiów dla fotografa, więc mu odpuść z okazji Świąt. ;)

Wszystko dobrze kolego "jasiek54-j23". Dostaniesz jednak ode mnie opierd... Opier... za zdjecie nr 1. W prawej ręce to co Ty tam trzymasz? Wygląda mi toto na papierosa, ( a fuj!!!), ale może zwinąłeś jakiś rachunek w rulonik?:smile:

Witaj ! Kiedyś Dałkszewicz opowiedział na takie zaczepki: "Przychodzi facet do lekarza i pyta: panie doktorze jeśli odstawie papierosy alkohol i kobiety to czy będe żył dłużej ???? TAK TYLKO PO CO !!! - odpowiedział lekarz"

Pozdrawiam ŚWIATECZNIE - WSZYSTKICH !!!

• Like 3

• 9 years later...

Cześć wszystkim

czy ktoś Was był w San - pellegrino w marcu koło 15 marca w ostatnich latach. Jak jest z temperaturą - czy nie topi bardzo śnieg, jak warunki.

Zimy są jakie są ale termin po 10 marca  to termin po karnawale wiec ludzie będzie mniej. Jednak zależy mi na dobrych warunkach.

Dajcie proszę znać.

26 minut temu, maziagh napisał:

jednak zależy mi na dobrych warunkach.

zależy co rozumiesz pod dobrymi warunkami

śnieg będzie na trasach napewno, prawdopodobieństwo porannego betonu i popołudniuwej ciapy jest jednak spore.

W ubiegłym sezonie w połowie marca był mój kumpel w Pozza di Fassa  i nawet dopadało im świeżego śniegu.