marboru Napisano 14 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2014 ...z bliska, w wykonaniu Mistrza :smile: [video=vimeo;114020347] 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 14 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2014 Tadek wariat jakich mało. Zawsze oglądając gigant czekam na jego przejazd :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 14 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2014 Już z Soczkiem dyskutowaliśmy nt tego skrętu. To chyba będzie skręt sezonu. Jak tramwaj po szynach. A raczej Pendolino bo się przechyla do środka skrętu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 14 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2014 Pendolino to "srędolino" przy tym. Taki Ted to TGV :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2014 Już z Soczkiem dyskutowaliśmy nt tego skrętu. To chyba będzie skręt sezonu. Jak tramwaj po szynach. Ale to skręt podparty.:wink: :tongue: :wink: W łyżwiarstwie figurowym miałby odjęte punkty.:crazy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 15 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2014 A co by powiedział komentator Eurosportu? :smile: Ale to skręt podparty.:wink: :tongue: :wink: W łyżwiarstwie figurowym miałby odjęte punkty.:crazy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2014 Nie wiem czy zwróciliście uwagę na jedną rzecz. Wpływ na ułożenie ciała omijanej tyczki. Pierwszy skręt ten najbardziej efektowny Tadziu jedzie daleko od tyczki, wyłożony jest całym ciałem głęboko do skrętu. W pewnym momencie widać jak jeszcze obniża cały korpus w dół i nawet ma czas, żeby kątem oka na tyczkę zerknąć. Wygląda to bardzo swobodnie i naturalnie, pewnie i nazwałbym to "poprawnie z punktu widzenia fizyki". Duża siła odśrodkowa a raczej bezwładność = przeciwdziałanie wychyleniem. Skręt drugi. Jedzie blisko tyczki nogi włożone do środka tyłek prawie na ziemi a korpus bardziej wyprostowany. Jeździec zgięty w przecinek. Pozycja wymuszona bliskością tyczki, mniej naturalna. Lekka kontrrotacja barków i bioder. Podejrzewam, że w razie jakiegoś w, nieprzewidzianej dziury, garbu czy czegokolwiek w pierwszym skręcie miałby o wiele większe szanse wyprowadzenia niż w drugim. No ale tak się teraz po tyczkach jeździ. Liczy się czas. Ten filmik muszę sobie zapisać. Jak wykład u profesora na uczelni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 15 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2014 Gdzieś czytałam, że zeszlifowują bu zewnętrzną część buta, żeby nie tarł za bardzo chłopak po śniegu...... Uwielbiam go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 . Podejrzewam, że w razie jakiegoś w, nieprzewidzianej dziury, garbu czy czegokolwiek w pierwszym skręcie miałby o wiele większe szanse wyprowadzenia niż w drugim. No ale tak się teraz po tyczkach jeździ. Liczy się czas. Ten filmik muszę sobie zapisać. Jak wykład u profesora na uczelni. Pozdrawiam. Jak sobie wyobrażasz amortyzacje na zupełnie wyprostowanej nodze? Jest dokładnie odwrotnie niż napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 Tutaj obszerniejsza analiza w wykonaniu samego Teda. [video=youtube;Ga-6wy0Nboo] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 To ja polecę trochę z innej beczki. Jak zapewne większość z Was zdążyła zaobserwować mam do młodego słabość. Jest dla mnie bezapelacyjnie objawieniem i niesamowitym technikiem. Oto jego przejazdy GS oraz SL Panie i Panowie, przedwami Henrik Kristoffersen! [video=youtube;USSTdg7Fq_Q] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 To ja polecę trochę z innej beczki. Jak zapewne większość z Was zdążyła zaobserwować mam do młodego słabość. Jest dla mnie bezapelacyjnie objawieniem i niesamowitym technikiem. Oto jego przejazdy GS oraz SL Panie i Panowie, przedwami Henrik Kristoffersen! [video=youtube;USSTdg7Fq_Q] Tylko głowa trochę gorąca...... Nie mniej jednak jeszcze o nim usłyszymy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 A co ciekawe, w zawodach FIS, o których pisałem dziś w innym temacie startował również jakiś Kristoffersen - Norweg urodzony w 1997 roku (może jakiś młodszy brat?) Myślę, że Henrik ustabilizuje głowę i będzie jedyną alternatywą dla Marcela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Myślę, że Henrik ustabilizuje głowę i będzie jedyną alternatywą dla Marcela Mi się marzy, że J.B. Grange wróci do tego co kiedyś. To był dla mnie slalomista doskonały :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 17 seconds of skiing simplicity z trochę innej bajki ... [video=youtube;cv9YMjmqEAk] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Czekam na kolegów, którzy poradzą mu wsadzać pięści między kolana :biggrin::wink: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 a teraz co tamten Pan mówi o innym Panu [video=youtube;Uz8J_06_HTs] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filemon Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Większość z nas mogloby tylko Haraldowi buty nosić:sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Cześć Czekam na kolegów, którzy poradzą mu wsadzać pięści między kolana :biggrin::wink: Piotrek jak się spotkamy następnym razem to masz duże piwo, całusa, dobrą kawę czy co tam sobie zażyczysz. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Cześć Piotrek jak się spotkamy następnym razem to masz czy co tam sobie zażyczysz. Pozdrowienia Ja bym uważał z takimi deklaracjami. Znając poczucie humoru Piotra może być grubo.... Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Cześć Myślisz o tym całusie...? Ostatnio jak się widzieliśmy to był misio choć spotkanie - nad czym ubolewam - trwało może 1,5 minuty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 (edytowane) Cześć Piotrek jak się spotkamy następnym razem to masz duże piwo, całusa, dobrą kawę czy co tam sobie zażyczysz. Pozdrowienia Hmmm...wydaje mi się, że będzie dobrze jak postawimy na przyjemności poza cielesne i kontaktowe :smile: przynajmniej pomiędzy nami :wink: p.s. z piwem mam tak, że zawsze stawiam nawzajem p.s. misie między niedźwiadkami są zawsze dopuszczalne :tongue: p.s. a bo się jakoś tak pędziło na te zawody, a później już było jakoś późno i tłoczno, poza tym było ciasno koło Ciebie, bo byłeś rozchwytywany, a ja bez umówienia i nie anonsowany :wink: Edytowane 14 Styczeń 2015 przez juice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Ja to mam z nim na co dzień: -piwo(zawsze i wszędzie) -misie(prawie zawsze i wszędzie) -całusy (nie zawsze i wszędzie) -inne sprawy(rzadko i nie wszędzie) POZDROWIENIE LOBBY Z KOTLINY KŁODZKIEJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Ja to mam z nim na co dzień: -inne sprawy(rzadko i nie wszędzie) Wcale nie tak rzadko i są opcje i tendencje wzrostowe :biggrin::wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi