kmarcin Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Czy ktoś może podpowiedzieć jakie są rozwiązania, żeby naprawić tylne wiązanie (urwana piętka) ? Czy da się dokupić i zamontować brakującą część czy jedynym wyjściem jest kupno nowych wiązań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 ...Czy da się dokupić i zamontować brakującą część czy jedynym wyjściem jest kupno nowych wiązań?... Części pewnie nie dostaniesz. Ale w serwisach narciarskich mogą mieć cały tył. Mnie wymieniano przód w takim samym wiązaniu (device311). Miał gość jakąś używkę, wymienił i u znajomego śmiga do dziś. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Cześć Zdjęcie i pisz maila do Atomica - nie dystrybutora - tylko bezpośrednio do firmy. Zazwyczaj działa. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Nasz kolega dareklewandowski miał problem z wiązaniem. SB opisał cały ten fakt. I zadał końcowe pytanie,które jest na końcu poniższego tekstu. Ciekawe zdarzenie mięliśmy z nartami Darkalewandowskiego, ale od początku... Jeszcze przed wyjazdem Darek wysłał mi narty Salomony dosłownie kilka dni jeżdżone "do roboty", czyli do ostrzenia i smarowania, darek wspominał że to super narta, jednak po ostatnim oddaniu ich do serwisu gdzieś w Warszawie nie dało się na nich jeździć. Już jak je dostałem kurierem to z kartonu wypadła śruba odpowiedzialna za napięcie sprężyny przedniego bezpiecznika. Po oglądem te narty i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to.... no masakra, zadzwoniłem do Darka i mówię że ja się nie podejmuję serwisu tych nart, bo to się nadaje tylko na pełny serwis maszynowy. Ślizgi były nierówne, w jednym miejscu gładkie, a w innym porowate jak papier ścierny, krawędzie na oko były nie równe. Narty oddałem do serwisu Marcina Szafrańskiego i tam je zrobiono perfekt. Dzień przed wyjazdem przypomniałem sobie o śrubie i że trzeba Darkowi wyregulować te wiązania, no i się okazało że śruby bezpiecznika się nie da wkręcić, a poza tym wiązanie wygląda na uszkodzone - noski co trzymają przód buta są luźne, tak nie powinno być. Po szczegółowych oględzinach nart stwierdziłem że wiązania się niewspółmiernie zużyte w porównaniu z nartami, moja diagnoza... po prostu ktoś podmienił w serwisie w Warszawie Darkowi wiązania, a przy okazji spieprzył ślizgi i krawędzie - masakra!!! Jednak wzięliśmy te nart na wyjazd z myślą że oddamy je tu do serwisu, no i tak zrobiliśmy.... Jak serwis w Solden podszedł do zagadnienia... Napisali od Salomona, a Salomon kazał zaproponować klientowi wymianę wiązania na komplet nowych wiązań w cenie 50 e, wraz z wymianą oczywiście. Ciekawe jak u nas by to zostało załatwione? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 12 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Dzięki wielki za podpowiedzi. To w sumie sprzęt znajomego i w jego imieniu to zapytanie było, ale już przekazałem mu, że musi kontaktować się bezpośrednio z Atomic albo pytać w serwisach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esi70 Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Z tego co pamiętam,są to wadliwe wiązania,czyli o części zamienne będzie raczej ciężko :sorrow: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 mi się kojarzy, że Atomic wymieniał za free tyły tych wiązań: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/7874-Atomic-wycofuje-wadliwe-wi%C4%85zania Ale to na pewno zależy czy one się łapią w odpowiedni rocznik. No i nie wiem czy ta akacja z wywianą ciągle jest. Mnie to dopadło na wyjeździe w Alpach więc pozostało tylko wyrzucić wiązania do kosza i kupić na miejscu nowe.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 13 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Dziękuję Wam bardzo za te informacje, już przekazałem i jutro ma sprawdzić dokładnie z którego roku ma wiązanie i działać u Atomica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Była akcja serwisowa wymieniono mi tyły w serwisie u przedstawiciela marki w Katowicach. Najlepiej dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi