zlotyck Napisano 6 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2014 Witam. Rozglądam się od jakiegoś czasu za butami. Rozważam opcje: HEAD Vector 100 SALOMON Impact HS HEAD Adapt Edge 100 ATOMIC Hawx 100 Jakie polecacie? może ktoś posiada któreś z tych i podzieli się opinią? Będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 6 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2014 Jeżeli wszystkie maja ten sam flex wybierz te ,które będą pasować najlepiej. Ja mam Hawx 100 i jestem zadowolony ale to subiektywne odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotyck Napisano 7 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2014 http://chlebek.shoper.pl/pl/p/Buty-narciarskie-Salomon-Impact-Sport-2015-BN46/8586 Co sądzicie o tych butach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 7 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2014 Dobre buty pod dwoma warunkami: * ktoś szuka tej klasy butów * dobrze pasują na stopę. Na takiej ogólności każde kolejne pytanie będzie miało ta samą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotyck Napisano 7 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2014 Tej klasy buty tzn? Na internecie nie ma żadnych wiadomości o tych butach a wiem że są z tego roku. I np w outlecie w Kielcach są one za 850 a kosztowały niby 1399 czy faktycznie tyle kosztowały? Bo mi się coś nie chce wierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 7 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2014 http://chlebek.shoper.pl/pl/p/Buty-narciarskie-Salomon-Impact-Sport-2015-BN46/8586 Co sądzicie o tych butach? Na stronie Salomona nie ma tego buta na sezon 2014/15 Jest za to tu http://www.skionline.pl/sprzet/buty-narciarskie,12-13,salomon,impact-100-cs,3807.html inna kolorystyka, ale to chyba ten but. Sezon tłumaczy cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotyck Napisano 8 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2014 A nie są one czasem robione dla jakiś sklepów sieciowych typu makro decathlon intersport itd? warto je kupić jak myślicie? bo miałem je na nogach i są wygodne ale czy klasowo są one jak np. Atomic HAWX 100? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc Zoff Napisano 8 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2014 Ja jeżdżę w rossignolu synergy sensor, trafiłem na nie jakiś czas temu i wygodnie mi jak w papciach :proud: Ale prawda jest taka, że bez mierzenia, chodzenia i testowania trudno dobrać coś wygodnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Napisano 8 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2014 Ja przymierzałem wszystkie w/w i bezkonkurencyjny byl head adapt edge ale wystarczy ze inna stopa i powiesz ze " co on widzi w tych headach" buty to nie narty ze kupiew ciemno bo polecaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotyck Napisano 8 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2014 Tak wiem ale chodzi mi o ten konkretny model. Przymierzalem je i pasują idealnie. Ale rozbieżność w cenie mnie zastanawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damix2 Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Witam też mam pytanie o te buciki http://chlebek.shoper.pl/pl/p/Buty-narciarskie-Salomon-Impact-Sport-2015-BN46/8586 ale własnie nie ma ich w katalogu salomona na ten sezon ani inny cenna bardzo mi odpowiada miałem ja na nodze i wydają się ok ale waham się ze własnie są robione dla sieciowych sklepów to czy będą odbiegać klasa od butów z katalogu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotyck Napisano 12 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Ja je miałem w domu przez tydzień prawie i powiem Ci szczerze ze przemierzając je w sklepie też mi się wydawało wszystko ok ale po chodzeniu w tym bucie okazało się że lewy jest idealny wygodny i wogole a prawy zupełnie jak bym miał innego buta na nodze cała noga mi w nim latala i ogólnie czułem dyskomfort. Ale może tylko ja trafiłem na lewą parę jakąś. Ale buty oddałem już i szukam dalej czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damix2 Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 nie wiem miałem je tylko chwilę na nogach, własnie nie wiem co zrobić czy zaryzykować i kupić te czy np. wydać troszkę więcej zł i kupić takie ?? http://www.skionline.pl/sprzet/buty-narciarskie,12-13,salomon,impact-120-cs,3805.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotyck Napisano 12 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Tylko ze tamte masz 100 a te 120 nie robi Ci to różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damix2 Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 nie wiem własnie nie miałem twardszego buta o 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Czy to będzie flex 100 czy 120 to jeszcze zależy od producenta, ale generalnie wielkiej różnicy w komforcie nie odczujesz jeśli jakąkolwiek odczujesz w ogóle. Każda stopa, łydka jest inaczej zbudowana, a i każdy model buta nawet tego samego producenta też ma różną budowę, profilowanie i tu musisz niestety przymierzyć wiele różnych butów, żeby akurat znaleźć coś idealnego dla siebie. A to, że komuś jest wygodnie np. w Salomonach czy Atomicach, to nie znaczy, że Tobie też będzie, bo np. do Twojej stopy bardziej będą pasowały Nordici czy Fischery. Przede wszystkim na początku określ szerokość stopy, bo jeśli masz wąską, to celuj w buty o szerokości 100mm, bo w takim np. 104 będziesz miał luz. Jak już będziesz wiedział ten parametr, to sprawdź w necie które modele mają odpowiednią dla Ciebie szerokość i zapomnij o tych, które nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Czy to będzie flex 100 czy 120 to jeszcze zależy od producenta, ale generalnie wielkiej różnicy w komforcie nie odczujesz jeśli jakąkolwiek odczujesz w ogóle. Każda stopa, łydka jest inaczej zbudowana, a i każdy model buta nawet tego samego producenta też ma różną budowę, profilowanie i tu musisz niestety przymierzyć wiele różnych butów, żeby akurat znaleźć coś idealnego dla siebie. A to, że komuś jest wygodnie np. w Salomonach czy Atomicach, to nie znaczy, że Tobie też będzie, bo np. do Twojej stopy bardziej będą pasowały Nordici czy Fischery. Przede wszystkim na początku określ szerokość stopy, bo jeśli masz wąską, to celuj w buty o szerokości 100mm, bo w takim np. 104 będziesz miał luz. Jak już będziesz wiedział ten parametr, to sprawdź w necie które modele mają odpowiednią dla Ciebie szerokość i zapomnij o tych, które nie pasują. Właśnie, na pytanie "który but" lepszy trzeba odpowiedzieć sobie samemu, poświęcając czas na mierzenie i określenie swoich umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damix2 Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 ale dalej mam zagadkę dlaczego tych butów nie ma w katalogu ? http://chlebek.shoper.pl/pl/p/Buty-narciarskie-Salomon-Impact-Sport-2015-BN46/8586 czy są jakieś gorsze? od normalnych impactów z katalogu ? mierzyłem je w sklepie go sport i mi powiedzieli ze są na ten sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi