leitner Napisano 6 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2014 Tak się pytałem, bo na kamerce i na zdjęciach JC widać, że na Zahradkach próbowali śnieżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 11 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2014 Donovaly W sobotę 13.12 rusza Park Snow Donovaly. Otwarta będzie kolejka na Zahradiste i trasy o łącznej długości 1.2km. Info ze strony ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2014 DonowalyWycieczka po kamerach... nie ma wesołych widoków! POŁOWA GRUDNIA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2014 Tatrzańska ŁomnicaWycieczki po kamerach c.d. Wysokie Tatry - POŁOWA GRUDNIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2014 Strbske PlesoJak widać nudzę się :wink: i dzielę widokami z kamer Furkota jeszcze stoi! jeździ tylko główna i ścianka koło skoczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2014 Rozembarok _Malino BrdoMała stacja narciarska pomiędzy Chopokiem a Donovaly i to na dziś tyle. Pozdrawiam! znudzony Jasiek :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2014 Velka RacaTo ostatnie wejście - JAK TO MÓWIĄ SŁOWACY --> NOVINKAOd 19.12.2014 bude počas denného lyžovania v prevádzke lanová dráha v Dedovke a zjazdovka Košariská I. od 8:30 do 15:30 hod.Všetkých srdečne pozývame ZNACZY: 19.12 rusza Dedovka na Wielkiej Raczy na jazdach dziennych! No to zobaczmy kamery: Łoojjj! ciężko to widzę. :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2014 Wycieczki po kamerach c.d. [ATTACH=CONFIG]17317[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]17318[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]17319[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]17320[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]17321[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]17322[/ATTACH] Wysokie Tatry - POŁOWA GRUDNIA! Na Lomnickim Sedlu śniegu nie ma!!! :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_sbe Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Rohace z 27.12.2014.Wyjazd o 5.00Pierwsze chwile wspinania się pod wyciąg i już czuć, że coś się dzieje U mnie z rana o 5 -13*C, a na miejscu chwile przed 9 od -8*C do -10*C i mimo braku słońca na kasku pogoda piękna.Trasy przygotowane bardzo dobrze, zero przetarc, na boku śladowe ilości orzechów arachidowych.Kolejek z rana praktycznie brak, ale szybko rośnie liczba narciarzy.Czynna jest kanapa 6os i orczyki.Do krzesła max 4min stania, ale to tylko w godzinach szczytu.Przy takiej ilości naturalnego śniegu- warun złoto. I z ciekawostek nie napijemy sie tam już Złotego Bażanta.Teraz tylko Pilsner i Koziołek :frustrating: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Rohace 27.12 inne spojrzenieNiestety mam bardzo mieszane odczucia co do obecnej sytuacji na Rohacach.Dzisiejsze warunki narciarskie były rzeczywiście dobre i mimo ogromnej liczby narciarzy wcale zbyt stok szybko się nie degradował. Tylko na ściance wyszło nieco lodu i kilka luźnych minerałów, ale i tak to nie zmienia faktu, ze gospodarze odwalili kawał dobrej roboty.Nowa kanapa jest bardzo komfortowa, jedzie gładko, szybko, cicho i komfortowo pod bublinami. Ale ilość narciarzy, którą wywozi na górę jest duża, wg mnie za duża jak na pojemnośc tego stoku. Jazda w takim tłumie nie należy do przyjemnej, ani bezpiecznej. Chociaż dzisiaj zderzeń narciarzy nie widziałem, ale jest to tylko kwestią czasu.Przypuszczam, ze po naśnieżeniu i uruchomieniu drugiej trasy zrobi się nieco luźniej, ale to nie zmienia faktu, że stacja z nieco kameralnej przekształciła się w typowy narciarski kombinat typu, np. Chopok, Białka itp.Oczywiście miejscówka nadal jest krajobrazowo piękna, ale "stare" Rohace już nie wrócą.Pytałem gościa z obsługi czy mają plany nowych tras to powiedział, że być może przedłużą trasę po lewej do dołu. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Nowa kanapa jest bardzo komfortowa, jedzie gładko, szybko, cicho i komfortowo pod bublinami. Ale ilość narciarzy, którą wywozi na górę jest duża, wg mnie za duża jak na pojemnośc tego stoku. Jazda w takim tłumie nie należy do przyjemnej, ani bezpiecznej. Chociaż dzisiaj zderzeń narciarzy nie widziałem, ale jest to tylko kwestią czasu. Właśnie tego się obawiałem... Nawet bez tej nowej kanapy,zwłaszcza na ściance,bywało bardzo tłoczno.No to miejscówka się zmieniła. :redface: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Pytałem gościa z obsługi czy mają plany nowych tras to powiedział, że być może przedłużą trasę po lewej do dołu. To tak a propos nowych tras... http://lanovky.sk/?page=rep&id=872A co do nowej kolejki to podobno przepustowość ma być zwiększana - do 2400os/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_sbe Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 Fakt, tłoczno było... Warto przed zjazdem zatrzymać się na dwie minuty i wyczekać "ten moment". Zauważyłem też, że wszystkie stoki w tym rejonie dopiero zaczynają przygotowanie tras. Wszyscy zwalili się na ograniczoną ilość tras w małym ośrodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 Dzisiejsze info z Chopoka pod linkiem: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/14584-Warunki-na-Chopoku?p=206654#post206654 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 To tak a propos nowych tras... http://lanovky.sk/?page=rep&id=872 [ATTACH=CONFIG]17517[/ATTACH] A co do nowej kolejki to podobno przepustowość ma być zwiększana - do 2400os/h. No, niestety w wywiadzie szef stacji stwierdził, że większość z tych planów już nie jest aktualna. Bardzo szkoda - mogliby faktycznie wydłużyć cały ośrodek w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 Rohace - dzisiaj bardzo dużo narciarzy, kamienie i lód po 11. koło 11 30 do 12 30 czekałem po 12 min w kolejce do 6 - osobowej kanapy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 Co wy macie z tym Rohacze... na Słowacji naprawdę da się pojeździć! jak miałbym jeździć na Spalenej to chyba wole Pilsko... i Skrzyczne np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_br Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 W sobotę zaliczyłem Rohace i zgadzam się z wcześniejszymi opiniami.od niedzieli jestem na Kubińskiej Holi. Warunki w niedzielę trudne a dzisiaj dobre. kolejek brak. Fotki z KH 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 30 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 Dzisiaj została otwarta trasa z Soliska w Szczyrbskim Plesie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 Potwierdzam obie ruszymy zarówno główna 1 jak i Furkota ta do kanapy 6 os. warunki rewelacja.Na Chopku warunki dla twardzieli! na szczycie z rana -21 i wiaterek koło 40km potem się ociepliło :biggrin: do -19! :applause:Warunki na trasach dobre a nawet bardzo ale im później tym gorzej i dużo ludzi szczególnie na dolnych odcinkach... na szczęście wiele słabiej jeżdżących pozostaje na Luckach, Biela Put i Grandzie. FIS myślę że już nie długo odpalą, śnieg naprodukowany i trochę natura pomogła około 10cm. Fotki poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Słowacja warunki narciarskie 14/15Jasiek, Ty na pewno będziesz się orientował. Która to trasa w Jasnej ? Bo za cholerę, nie mogę jej dopasować do tego co mam w pamięci.[ATTACH]17661[/ATTACH]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blesso Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Istebna? Był wczoraj ktoś w Istebnej? Jakie warunki na obu Groniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Wydaje mi się, że to jest Pretekarska Priehyba-Zahradký lub Krupova- po, lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Jasiek, Ty na pewno będziesz się orientował. Która to trasa w Jasnej ? Bo za cholerę, nie mogę jej dopasować do tego co mam w pamięci. [ATTACH]17661[/ATTACH] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk to powinna być trasa nr 1 (Priehyba-Zahradky), według starych map tylko tam jest oświetlenie i na 13stce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Dokladnie tak Prehiba Zahradki. Dziś rewelacja trasy na 6 pogoda na 6+ jak wrócę wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi