Bończa Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Trasa na Gubałówce ma szanse wrócić na narciarską mapę. Dzisiaj grupa radnych z PP. Byrcynami usunęła cześć ogrodzenia blokującego dotąd trasę. Do pozytywnego zakończenia sporu jeszcze trochę pozostało, ale krok w dobrą stronę nastąpił. Na filmie widać też dyrektora TPN Byrcyna, więc to daje jakąś gwarancję powodzenia. Link do filmu: https://www.facebook.com/video.php?v=10203068821073395 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 A jednak można... ! Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Gubałówka story No to chyba prędko tam narciarzy nie będzie... http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3748905,nie-ma-szans-na-otwarcie-gubalowki-rodzina-byrcynow-oszukala-wszystkich,id,t.html?cookie=1 Byrcyn zagrał w 3 karty (tj. koperty) ? :stupid: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Wczoraj byłem na Gubałówce, zostały same powbijane "metalowe rury" po płocie, i kilka drzew (ale mało, widziałem tylko dolną część stoku), ogólnie bardzo dużo ludzi tam zjeżdżało na nartach/snowboardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca10 Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Witam Właśnie wróciłem z Orava Snow na Słowacji. Warunki bajka, kilka tras do wyboru, DDŁŁŁUUUGGAAA niebieska, naprawdę jaltowa Są i czerwone i czarna. Obsługa bardzo miła, pomocna. Trasy przygotowane tak, że mucha nie siada. Wygodne krzesełko + wyciąg talerzykowy . Po czternastej można było jeszcze sztruks znaleźć. Dojazd ode mnie z Częstochowy, szybciej niż do Zakopca. I cena Według cennika 16 Euro, na gruponie 50,00 zł. I ja się pytam, po cholerę jechać do Zakopanego? Przecież tam nie ma gdzie jeździć!!! A nawet jak się stok znajdzie, to cena zabija. I do tego jazda w „ośrodku narciarskim” typu jeden wyciąg, jedna trasa wzdłuż wyciągu. Ja dziękuję, z Zakopanego nie skorzystam. Ktoś kiedyś zapytał: Co jest najlepszego w Zakopanem? Odp: Bus do Białki. Białce to przynajmniej coś jest. W sumie to nawet nie coś, ale COŚ. I jak tak dalej pójdzie, to zdecydowana większość ludzi w kraju będzie kojarzyć Białkę, czasami ktoś wspomni o tym zadupiu obok, co się Zakopane nazywa. I trochę dziwię, że społeczność Zakopanego nie jest w stanie wpłynąć na Byrcynów. Przecież tak naprawdę jak się słyszy o problemach z narciarstwem z Zakopanem, to zawsze nazwisko Byrcyn się przewija. Nie dlatego, że co drugi w Zakopanem do Byrcyn, Bułeca albo Karpiel, ale to właśnie ta rodzina blokuje masę rzeczy. Co za ludzie? Całe szczęście że TMR ze Słowacji nie kupił PKL! Dzięki temu kupili „Szczyrk” i prawdopodobnie w tym roku łykną „Korbielów”. I za parę lat zapomnimy o tej „wsi” Zakopane!!! Pies z kulawą nagą tam nie zajrzy Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Witam Właśnie wróciłem z Orava Snow na Słowacji. Warunki bajka, kilka tras do wyboru, DDŁŁŁUUUGGAAA niebieska, naprawdę jaltowa Są i czerwone i czarna. Obsługa bardzo miła, pomocna. Trasy przygotowane tak, że mucha nie siada. Wygodne krzesełko + wyciąg talerzykowy . Po czternastej można było jeszcze sztruks znaleźć. Dojazd ode mnie z Częstochowy, szybciej niż do Zakopca. I cena Według cennika 16 Euro, na gruponie 50,00 zł. I ja się pytam, po cholerę jechać do Zakopanego? Przecież tam nie ma gdzie jeździć!!! A nawet jak się stok znajdzie, to cena zabija. I do tego jazda w „ośrodku narciarskim” typu jeden wyciąg, jedna trasa wzdłuż wyciągu. Ja dziękuję, z Zakopanego nie skorzystam. Ktoś kiedyś zapytał: Co jest najlepszego w Zakopanem? Odp: Bus do Białki. Białce to przynajmniej coś jest. W sumie to nawet nie coś, ale COŚ. I jak tak dalej pójdzie, to zdecydowana większość ludzi w kraju będzie kojarzyć Białkę, czasami ktoś wspomni o tym zadupiu obok, co się Zakopane nazywa. I trochę dziwię, że społeczność Zakopanego nie jest w stanie wpłynąć na Byrcynów. Przecież tak naprawdę jak się słyszy o problemach z narciarstwem z Zakopanem, to zawsze nazwisko Byrcyn się przewija. Nie dlatego, że co drugi w Zakopanem do Byrcyn, Bułeca albo Karpiel, ale to właśnie ta rodzina blokuje masę rzeczy. Co za ludzie? Całe szczęście że TMR ze Słowacji nie kupił PKL! Dzięki temu kupili „Szczyrk” i prawdopodobnie w tym roku łykną „Korbielów”. I za parę lat zapomnimy o tej „wsi” Zakopane!!! Pies z kulawą nagą tam nie zajrzy Pozdrawiam Jacek No chyba że latem :> (btw. o kasprowym zapomniałeś :>) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 Kolejny odcinek serialu "Gubałówka wraca" Wczoraj odbyły się rozmowy między PKL i burmistrzem a właścicielami gruntów przy Gubałówce. W 2018r chcą wybudować kanapę na szczyt. PKL oferuje 100 000zł miesięcznie za 1 hektar ziemii (w dzierżawie). Mieszkańcy i właściciele gruntów zgadzają się na warunki. Z jednym wyjątkiem. Zgadnijcie, która rodzina jest przeciw? :eek: :redface: :angry: http://www.rp.pl/Promocja-turystyczna/301309945-PKL-daje-dwa-miliony-zlotych-za-Gubalowke.html http://www.pb.pl/4421418,38978,pkl-negocjuja-z-wlascicielami-stokow-na-gubalowce Tekst jest ten sam. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 I jeszcze dla przypomnienia: przyszłościowa mapka Gubałówki :biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Rzumiem, że pod napisem Wałowa Góra to są tereny Byrcyna tak..? Ładnie ominięte.. ! I dobrze! Będą mu narciarze na kanapach na jego prywatne niebo wlatać... ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Byrcyny są chyba tam, gdzie jest Gładkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Świeże info.. ;-) http://wyborcza.pl/1,75248,19559895,co-z-nartami-na-gubalowce-pkl-rozpoczely-negocjacje-z-wlascicielami.html#TRrelSST 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 10% na nie,więc dalej nic się nie zmieni. :tongue: Mi to rybka,niech się udlawia tymi gruntami,ja do Zakopanego na narty jadę tylko na Kasprowy.Jak Kasprowy umrze,to będę jeździł na toury... :angel: Nie chcą zarabiać? Ich sprawa... :proud: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 (edytowane) 10% na nie,więc dalej nic się nie zmieni. :tongue: Mi to rybka,niech się udlawia tymi gruntami,ja do Zakopanego na narty jadę tylko na Kasprowy.Jak Kasprowy umrze,to będę jeździł na toury... :angel: Nie chcą zarabiać? Ich sprawa... :proud: I ja także "ich" bardzo kocham no może inaczej:biggrin: A tak jeżeli mnie pamięć nie myli to chyba tej rodzinie na B chodzi przede wszystkim a zmianę "miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego" aby była możliwość budowania na stoku "Gibałówki"" pensjonatów oraz chałup i hoteli. I to jest prawdopodobnie "kością" niezgody pomiędzy gminą Zakopane a rodziną B. Ale oczywiście mogę się mylić: Edytowane 11 Marzec 2016 przez kaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi