SB Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Nawet nie wiecie jak mnie cieszą te słowa. Od niedzieli będę tam walczył na białym. Ogólnie możecie cóś skrobnąć nt ośrodka.Jakie trasy itp. Pozdrawiam. Trasy łatwe, bardzo łatwe, lajtowe, niezbyt szerokie, infrastruktura nowoczesna, znaczy to o prócz orczyków, no ale nie ma się do czego przyczepić, ogólnie ośrodek ładnie doinwestowany. Ach...ten dojazd...hmmmm.... coś gdzieś pisałeś o ekstremalnym dojeździe do Soldy we Włoszech, no to.... zabierz paczkę pampersów:tongue:. W każdym razie jak dla mnie fajna atrakcja, jednak nie na tyle fajna żeby zaznawać jej przez tydzień co dziennie, jest to przede wszystkim męczące i czasochłonne, w warunkach zimowych wyjazd potrafi zająć ok godzinę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 (edytowane) Trasy łatwe, bardzo łatwe, lajtowe, niezbyt szerokie, infrastruktura nowoczesna, znaczy to o prócz orczyków, no ale nie ma się do czego przyczepić, ogólnie ośrodek ładnie doinwestowany. Ach...ten dojazd...hmmmm.... coś gdzieś pisałeś o ekstremalnym dojeździe do Soldy we Włoszech, no to.... zabierz paczkę pampersów:tongue:. W każdym razie jak dla mnie fajna atrakcja, jednak nie na tyle fajna żeby zaznawać jej przez tydzień co dziennie, jest to przede wszystkim męczące i czasochłonne, w warunkach zimowych wyjazd potrafi zająć ok godzinę. Będę mieszkał w Feichten i jesteśmy nastawieni na korzystanie ze skibusów. Dzięki.Pozdrawiam. PS Na taki Pitztal też trza do kreta swoje odstać zwłaszcza w popularne weekendy. O czekaniu na kreta w dół to już nie wspomnę. Więc pewnie czasowo różnica jakaś będzie, jednak do zaakceptowania myślę. A jak się człek na siedzące w busie załapie to oko można przytrenować jeszcze z pół godzinki.: Edytowane 7 Listopad 2014 przez lokiec3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Do parkingu gdzie staruje pierwsze krzesło też jest taki hardcorowy podjazd? Trasy łatwe, bardzo łatwe, lajtowe, niezbyt szerokie, infrastruktura nowoczesna, znaczy to o prócz orczyków, no ale nie ma się do czego przyczepić, ogólnie ośrodek ładnie doinwestowany. Ach...ten dojazd...hmmmm.... coś gdzieś pisałeś o ekstremalnym dojeździe do Soldy we Włoszech, no to.... zabierz paczkę pampersów:tongue:. W każdym razie jak dla mnie fajna atrakcja, jednak nie na tyle fajna żeby zaznawać jej przez tydzień co dziennie, jest to przede wszystkim męczące i czasochłonne, w warunkach zimowych wyjazd potrafi zająć ok godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Jak Ty ich rozpoznałaś??? :eek: Ja widzę tylko kropki,a właściwie przecinki... :applause: Się ma to oko SB świeci ciuchami jak papuga więc trudno Go nie wyczaić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Się ma to oko SB świeci ciuchami jak papuga więc trudno Go nie wyczaić I tylko jego bym rozpoznał, bo taka żarówa, że łoooo! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 I tylko jego bym rozpoznał, bo taka żarówa, że łoooo! :D Haha, chyba nie widziałeś mojego tegorocznego wdzianka :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Haha, chyba nie widziałeś mojego tegorocznego wdzianka :biggrin: Wrzucaj fotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Się ma to oko SB świeci ciuchami jak papuga więc trudno Go nie wyczaić Nooo SB też bym rozpoznał... No i może jeszcze jedną kropkę między czterema przecinkami... :wink: :tongue: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Wrzucaj fotę W poniedziałek przyjdą google i kask, wrzucę do wątku o mojej kurtce :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Do parkingu gdzie staruje pierwsze krzesło też jest taki hardcorowy podjazd? Trochę lżej ale na razie te krzesło nie chodzi : Dlatego musieliśmy drałować do góry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 (edytowane) Dzisiaj poznaliśmy Solden z tej lepszej stronyWarunki śniegowe bardzo dobre po ostatnich opadach i pogoda zdecydowanie lepszaZbombarduje Was jeszcze kilkoma fotkami,ostatni raz :stupid: Na koniec udało nam się zamkną stoki Solden Z mojej strony to tyle,jutro ostatni dzień i mam nadzieje że będzie taki jak dzisiejszy :smile: Edytowane 9 Listopad 2014 przez SB Dodałem zdjęcia 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Ciekawe zdarzenie mięliśmy z nartami Darkalewandowskiego, ale od początku... Jeszcze przed wyjazdem Darek wysłał mi narty Salomony dosłownie kilka dni jeżdżone "do roboty", czyli do ostrzenia i smarowania, darek wspominał że to super narta, jednak po ostatnim oddaniu ich do serwisu gdzieś w Warszawie nie dało się na nich jeździć. Już jak je dostałem kurierem to z kartonu wypadła śruba odpowiedzialna za napięcie sprężyny przedniego bezpiecznika. Po oglądem te narty i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to.... no masakra, zadzwoniłem do Darka i mówię że ja się nie podejmuję serwisu tych nart, bo to się nadaje tylko na pełny serwis maszynowy. Ślizgi były nierówne, w jednym miejscu gładkie, a w innym porowate jak papier ścierny, krawędzie na oko były nie równe. Narty oddałem do serwisu Marcina Szafrańskiego i tam je zrobiono perfekt. Dzień przed wyjazdem przypomniałem sobie o śrubie i że trzeba Darkowi wyregulować te wiązania, no i się okazało że śruby bezpiecznika się nie da wkręcić, a poza tym wiązanie wygląda na uszkodzone - noski co trzymają przód buta są luźne, tak nie powinno być. Po szczegółowych oględzinach nart stwierdziłem że wiązania się niewspółmiernie zużyte w porównaniu z nartami, moja diagnoza... po prostu ktoś podmienił w serwisie w Warszawie Darkowi wiązania, a przy okazji spieprzył ślizgi i krawędzie - masakra!!! Jednak wzięliśmy te nart na wyjazd z myślą że oddamy je tu do serwisu, no i tak zrobiliśmy.... Jak serwis w Solden podszedł do zagadnienia... Napisali od Salomona, a Salomon kazał zaproponować klientowi wymianę wiązania na komplet nowych wiązań w cenie 50 e, wraz z wymianą oczywiście. Ciekawe jak u nas by to zostało załatwione? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 a można prosić o informacje który to serwis? tak ku przestrodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 a można prosić o informacje który to serwis? tak ku przestrodze... Nie można, bo jeśli chodzi o zamianę wiązań to dowodów nie mam, to są moje przypuszczenia, dlatego nie można. zawsze można na forum do wrócić pytanie i zapytać który serwis w Warszawie polecacie:smile: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Spalić im bude! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 8 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2014 Jeszcze EKG z wczoraj, lipy raczej nie było: http://www.iskitracker.com/tracks/shared/V9i3YmVMtSVDy2s4p6gN W tym trasa pucharu świata z 6 razy. Dzisiaj ponownie Solden. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 8 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2014 Może jutro Pitztal ? Będzie okazja się spotkać -warunku dziś perfekcyjne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 8 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2014 Nie można, bo jeśli chodzi o zamianę wiązań to dowodów nie mam, to są moje przypuszczenia, dlatego nie można. zawsze można na forum do wrócić pytanie i zapytać który serwis w Warszawie polecacie:smile: http://janpielaserwis.pl/ to miejsce mogę polecić w Warszawie..... niestety drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 8 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2014 Nie mogę patrzeć na te zdjęcia. Zaraz brałbym narty do serwisu na pierwsze smarowanie... A do zimy jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 8 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2014 Jeszcze EKG z wczoraj, lipy raczej nie było: http://www.iskitracker.com/tracks/shared/V9i3YmVMtSVDy2s4p6gN W tym trasa pucharu świata z 6 razy. Dzisiaj ponownie Solden. Konkretna trasa, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Wszystko lub niemal wszystko z naszego wyjazdu opisali już,marcinn i SB. Mnie pozostaje podziękować całemu towarzystwu za 5 wspólnie i wspaniale spędzonych dni. Kolega dareklewandowski pożegnał się ze mną czule klasycznym "niedźwiadkiem". Kolega marcinn zaś martwił się abyśmy się nie popłakali przy tym czułym pożegnaniu. Było wiele śmiechu i masa radości i obyło się bez najmniejszego zgrzytu podczas całego wyjazdu,co warto podkreślić. Szczególne podziękowanie i wyrazy wdzięczności ma ode mnie marcinn,który to przyjechał po mnie i na koniec odstawił "na próg". Musiał troszkę kilometrów nadłożyć i czasu poświęcić. marcinn,...może następnym razem ja będę mógł się Tobie odwdzięczyć. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 (edytowane) Wczoraj narciarsko bardzo udany dzień choć z racji że już wracaliśmy to musieliśny zejść z stoku ok 13, ale i tak się udało pojeździć tyle co inni mają ciężko wykręcić za cały dzień :http://www.iskitracker.com/tracks/shared/EiTzgE7qEvPQQGGiZ1FxDodałem jeszcze kilka zdjęć do galerii z Soldenowskich lodowców http://www.skionline.pl/forum/gallery/showimage.php?i=8500&catid=newimagesJeszcze taka ciekawostka, espreso made in Austria:eek: :biggrin: klein espreso:stupid: Edytowane 9 Listopad 2014 przez SB 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Konkretna trasa, nie? Najnormalniejsza czarna trasa, bez jakiejkolwiek ekstremy. Widziałem na jednym z pierwszych zdjęć Head Rally. Jęk się sprawują? Nie będę się rozpisywał, czy kopią, czy nie, a jeśli tak to w której fazie skrętu:stupid:, powiem jednym słowem, są doskonałe:applause: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Nie można, bo jeśli chodzi o zamianę wiązań to dowodów nie mam, to są moje przypuszczenia, dlatego nie można. zawsze można na forum do wrócić pytanie i zapytać który serwis w Warszawie polecacie:smile: Brawo SB. To jest profi podejście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Apres ski:biggrin: [video=youtube;2zQxNxDULmY] s4Vr7dw 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi