Przemek Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 I tak Wam zazdroszczę! Mam nadzieję, że karta (pogoda) się odwróci i nic Wam nie będą wyłączać znienacka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pier Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 (edytowane) Na razie robimy Start do Nart;);) Edytowane 4 Listopad 2014 przez SB 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Na razie robimy Start do Nart;);) fakt nie ma to jak q..... dobra zaprawa ! :biggrin: widzę , że prądu zabrakło , ale napojów energetycznych zapas jest odpowiedni :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondynka_na _nartach Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Rano jak przyjechaliśmy to działały tylko orczyki, które ok godz 11 bez słowa ostrzeżenia zostały wyłączone... MB... był jeszcze bardziej wq...y że mu ten orczyk wyłączyli :tongue: Podobno ( opieram się na tym co mówił mi w zeszłym roku Włoch pracujący w Marillevie) pracą wyciągów kieruje jakis czujnik, który przy określonej sile wiatru nie pozwala uruchomić kanapy, czy też ją wyłącza- oczywiście jest opcja ręcznego uruchomienia kanapy, żeby pościągać ludzi .Kiedy siła wiatru zmniejszy się do bezpiecznej wartości, to wyciąg się uruchamia automatycznie. Chodzi w tym przypadku o kwestie bezpieczeństwa. Może w orczykach też są takie czujniki? Może ktoś coś wie na ten temat? Pieniędzy to raczej nie zwrócą, no bo uważają , że narciarz sobie pojeździł, a że tylko godzinę? Najważniejsze, że apres ski było udane:biggrin: Życzę dziś bezwietrznej pogody i udanego nartowania :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Najważniejsze, że apres ski było udane:biggrin: : Podejrzewam, że apress ski to musi dziś trwać cały dzień. Od Stubai po Kaunertal wszystko zamknięte. Mam nadzieję, że do niedzieli się wydmucha i wypada na dobre. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Podejrzewam, że apress ski to musi dziś trwać cały dzień. Od Stubai po Kaunertal wszystko zamknięte. Mam nadzieję, że do niedzieli się wydmucha i wypada na dobre. Pozdrawiam. Na Pitztalu poza gondolkami reszta wyciągów dziś działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Podają że 70 cm świeżego śniegu spadło. Zima.Oby się do soboty wypadało. Na Pitztalu poza gondolkami reszta wyciągów dziś działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Podają że 70 cm świeżego śniegu spadło. Zima.Oby się do soboty wypadało. Bandyty cygony, jesteśmy na Pitztalu teraz, jak spadło 5 cm to jest wszystko. Działa orczyk i krzesło 6 os. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Obserwuje pogode dla Stubai i Tux. Ta z rana juz nie aktualna, ma padac do przyszlego tygodnia :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Tu można zobaczyc strefy opadów w Europie. Niebieski to słaby opad i dalej zielony ,żółty, czerwony to mocniejsze opady http://www.radareu.cz/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 5 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Cześć wszystkim :smile:Dzisiaj mogę śmiało napisać że pojeżdziliśmyWprawdzie zaczeło się żle bo pojechaliśmy do Solden pewni że lodowce działają po wcześniejszym sprawdzeniu na głównej stronie :stupid:Na szczęście wylądowaliśmy w Pitztalu gdzie można było pojeżdzić w typowo zimowych warunkach,z ograniczona widocznością 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Takie EKG wyszło http://www.iskitracker.com/tracks/shared/p8voXffDh57LiCmnWhkE Zaczęliśmy jazdę dopiero ok 12 i nie z powodu nocnych rozmów polaków, tylko zupełnie niepoważnego traktowania narciarzy przez gestorów regionu narciarskiego górującego nad Solden. rano po sprawdzeniu informacji na stronie ośrodka i informacji na bergfex wszystko wskazywało na to że lodowce są czynne. Niestety tablice w Solden przy kasach wskazywały co innego, wszystko na nich świeciło na czerwono. Nie tylko my daliśmy się nabrać po drodze jak jechaliśmy co przystanek ski busa mijaliśmy narciarzy czekających na skibusa. Jak się dowiedzieliśmy od naszych rodaków co czekali na jednym z przystanków, że czekają już długo i nic nie przyjechało. Czyli Solden jeśli chodzi o przepływ rzetelnych informacji to jakaś kompletna porażka:mad::. No i tak się bujaliśmy od przed 10 i zadecydowaliśmy że jedziemy na Pitztal. Wybór okazał się strzałem w dziesiątkę, bo choć warunki głównie pogodowe(śniegowe były by OK) dalekie od wymarzonych, to mimo wszystko dało się pojeździć. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Czy Wy nigdy nie korzystacie z prognoz pogody? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Czy Wy nigdy nie korzystacie z prognoz pogody? Jutro też chyba pogodowo nienajlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Czy Wy nigdy nie korzystacie z prognoz pogody? no tak,prognoza to jedno.a info z ośrodka to drugie.po co mi na miejscu prognoza skoro widzę jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Czy Wy nigdy nie korzystacie z prognoz pogody? No ale co w związku z tym??? Sprawdziliśmy warunki w ośrodku i to w 2 różnych serwisach, oba wskazywały że ma być czynne, więc co jeszcze mamy sprawdzać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Sprawdziliśmy warunki w ośrodku i to w 2 różnych serwisach, oba wskazywały że ma być czynne, więc co jeszcze mamy sprawdzać??? Bo się janek obrazi :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 6 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 Oj trzeba będzie zakładać łańcuchy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 Na jakiej wysokości mieszkacie? Oj trzeba będzie zakładać łańcuchy [ATTACH=CONFIG]16802[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 Na jakiej wysokości mieszkacie? 1200 niecałe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 "Pamiętacie, jak byłem tam w maju? Lało cały czas, nie dało się nic robić, jazda to było wyzwanie. Ale jak tylko pojawiło się słońce, to uśmiech miałem od ucha do ucha - wszystkie troski uleciały I takiego obrotu spraw Wam życzę. Popatrzcie na to w ten sposób: Wy jesteście tam, a ja siedzę w busie, jest mi gorąco w stopy, a półtora metra ode mnie siedzi posikany pan z brodą do pasa - i nie jest to bynajmniej K. Jansrud, za oknem 15 stopni, a jedyny narciarski akcent to skionline w telefonie i katalog z go sportu na kolanach. W ten sposób na to popatrzcie " <---- taką wiadomość miałem wysłać godzinę temu, ale telefon odmówił mi posłuszeństwa. Panowie, wolałbym być tam, gdzie Wy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils48 Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 W Solden faldnie popadało jednak dziś znowu zamknięte są wyciągi.Mam nadzieje ze do soboty pogoda się poprawi. Jesli nie to trzeba będzie szukać alternatywy. Co rekomendujecie zamiast Solden na wypadek kiepskiej pogody?Będziemy mieszkać w Langenfeld dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 (edytowane) 1200 niecałe Na Skrzycznem? :stupid: "Pamiętacie, jak byłem tam w maju? Lało cały czas, nie dało się nic robić, jazda to było wyzwanie. Ale jak tylko pojawiło się słońce, to uśmiech miałem od ucha do ucha - wszystkie troski uleciały I takiego obrotu spraw Wam życzę. Popatrzcie na to w ten sposób: Wy jesteście tam, a ja siedzę w busie, jest mi gorąco w stopy, a półtora metra ode mnie siedzi posikany pan z brodą do pasa - i nie jest to bynajmniej K. Jansrud, za oknem 15 stopni, a jedyny narciarski akcent to skionline w telefonie i katalog z go sportu na kolanach. W ten sposób na to popatrzcie " <---- taką wiadomość miałem wysłać godzinę temu, ale telefon odmówił mi posłuszeństwa. Panowie, wolałbym być tam, gdzie Wy! Mnie tam +20 st. o godz. 9.00 koło basenu w Czechowicach w niczym nie przeszkadza. :wink: :applause: Popływałem,może jeszcze rowerek... Ale tez wolalbym być tam... wysoko... gdzie biało i wesoło. :redface: Oby w dalszej części wyjazdu pogoda dopisała,czego Wam życzę! Edytowane 6 Listopad 2014 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 Alternatywa? Hmmmm.... Jak Langenfeld, to źródła termalne :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 6 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 Jesteśmy na Kaurental :-)Warunki primo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi