wojgoc Napisano 1 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2021 28 minut temu, marionen napisał: a do czego potrzebna dla Ciebie ta informacja, chcesz donosić ? Na chamska insynuacje odpowiem grzecznie - z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2021 Jak oceniacie prognozy na jutro? Ma trochę wiać, ale to chyba nie będzie przeszkadzać w ruchu wyciągów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
channel Napisano 1 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2021 6 godzin temu, wojgoc napisał: A kontrola policyjno- sanepid była? Byłam przy pomarańczowej kanapie, do południa ani przedstawicieli sanepidu, ani policji nie widziałam. Ludzie z którymi rozmawiałam przy aucie, też policji nie widzieli a byli od soboty. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno 94 Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 W dniu 31.01.2021 o 22:01, channel napisał: Dzisiaj byłam w Zieleńcu. Nie umiem wstawić fotek więc relacja nie będzie poparta zdjęciami. Wczoraj ze strony ośrodka wydrukowaliśmy z mężem oświadczenia o udziale w szkoleniu i z gotowym papierkiem zameldowaliśmy się przy kasie o 8:40. Kolejki długiej nie było, staliśmy może z 5 min, i z kartą umożliwiającą korzystanie z wyciągów podczas szkolenia ruszyliśmy pod kanapę W3 winterpool. Obsługa przygotowała z siatek takie "rękawy" doprowadzające pojedynczo ludzi do krzesła, tak aby nikt nikomu na plecach nie stał. Ułatwiło to bardzo korzystanie z krzeseł, nikt się nie pchał i na niczyich nartach czy też desce nie stał. Wjechaliśmy bodajże o 8:50 (wyciąg ruszył przed czasem) i po świetnie przygotowanych trasach śmigaliśmy tylko do 13:00 (niestety kawał drogi powrotnej do domu i jutro ranna praca) Przez pierwsze dwie godziny było baaardzo luźno. Praktycznie zjazd i wjazd bez stania do wyciągu. Około 12 już było troszkę więcej ludzi ale do krzesła czekało się max 2-3 min. Na pewno dużo dawało to, że prawie wszystkie wyciągi "chodziły", nie działała tylko Nartorama i tamta część stoku. Jak schodziłam o 13, to już stok trochę zmaltretowany był w okolicy dojazdów do kolejek, natomiast same stoki jakość trzymały nadal. Warunki dzisiaj były rewelacyjne mały mrozik (rano -10, najcieplej -4), i piękne słoneczne, bezchmurne niebo, i praktycznie brak wiatru. Witam tak wiec z wydrukowanym zaświadczeniem jesteśmy w stanie w pełni korzystać z wyciągów? Bez instruktorów i szkółki która ogranicza lub decyduje co i jak ? Chcemy przyjechać cała rodzina z daleka na tydzień szusowania i chciałbym się upewnić ze się nie zdziwimy 😉 czy zaświadczenie coś kosztuje na ile obowiązuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 (edytowane) Dokładnie tak. Prawie cały Zieleniec jest otwarty, jedynie stoki przy wyciągu nartorama są nieczynne dla narciarzy ( oficjalnie). Oświadczenie jest darmowe i trzeba je mieć wykupując bilet w kasie, czyli jedno oświadczenie na jeden dzień od osoby. Można dowolnie jeździć po wszystkich otwartych stokach. Edytowane 2 Luty 2021 przez Michas222k 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 Maksymalnie można kupić bilet wraz z oświadczeniem na 7h. Brak biletów na kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomekmdze Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 A czy wiadomo coś o Nartoramie ? Przed świętami jak byłem tygodniu też zamknięta, od piątku otwierali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 Nie ma ich wśród operatorów wyciągów oferujących szkolenia, prawdopodobnie czekają na otwarcie stoków przez rząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matist Napisano 5 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2021 Cześć, Którą wypożyczalnię polecacie w Zieleńcu? Chodzi mi o narty trochę lepsze niż podstawowe. Które z waszego doświadczenia mają dobrze przygotowany sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janosik1982 Napisano 5 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2021 Polecam wypożyczalnie zlokalizowaną w przy hotelu Szarotka. Dziś tam wypożyczałem narty dla córki...niemalże nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matist Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 Jest to w budynku hotelu czy po drugiej stronie ulicy, czy np za górnym przejazdem zwana T&T? Jest tam ich trochę wokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxi69king Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Wie ktoś może czy działa talerzyk N5 na górze łączący Nartoramę z Winterpolem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 5 godzin temu, maxi69king napisał: Wie ktoś może czy działa talerzyk N5 na górze łączący Nartoramę z Winterpolem ? Czy będzie działał. Ale to bardzo dobre pytanie. Podobno od lat nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Ktoś coś wie? Niezdatny do użytku? ktoś się z kimś nie dogadał? nie rozumiem sytuacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Byłem dzisiaj w Zieleńcu, talerzyk - łącznik nie działa, ale można spokojnie przejechać lasem, pełno śniegu jest i przejazdy przez narciarzy są porobione, w jedną i drugą stronę. Jak? Wiem jak przejechać lasem od winterpol do nartorama ale w druga stronę nie potrafię oprócz zasuwania pod górę wzdłuż orczyka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Szkoda że nie ma tego na mapce, będę w Zieleńcu prawdopodobne dopiero w marcu, do tego czasu warunki śniegowe mogą się zmienić. Jutro szklarska następnie Karpacz:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 42 minuty temu, Michas222k napisał: Jak? Wiem jak przejechać lasem od winterpol do nartorama ale w druga stronę nie potrafię oprócz zasuwania pod górę wzdłuż orczyka... Dlatego kupiłem dłuższe 0 5cm kijki. Świetne rozwiązanie. W lesie kogoś tam widziałem - ale ryzyko pomylenia ścieżek spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 8 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2021 Może w następny weekend uda mi się tam być, o ile jakiś transport znajdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 8 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2021 (edytowane) 4 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: W tygodniu to dopiero będzie bajka🙂 Już dzisiaj na kamerkach widać, że jest znacznie mniej ludzi. Nie widzę w cenniku obecnym niskiego sezonu, zazwyczaj koło 8,9 marca już w Zieleńcu obowiązywał, ceny o połowę tańsze były. Może ze względu na "specyficzny" w tym roku sezon zrezygnowali z niego, żeby straty odbić. Niestety w tygodniu pracuje. Co do cennika to tak: podnieśli cenę o 10zł w stosunku do cen z grudnia, zlikwidowali karnet calodniowy i zlikwidowali niski sezon. Tak samo zrobili w czarnej górze. Jeździłem w grudniu w sezonie niskim i wysokim więc mam porównanie cen. Edytowane 8 Marzec 2021 przez Michas222k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: narciarskie". Jutro tradycyjnie 😉 Czarna Góra, właśnie tu dotarłem, znalazłem bez problemu nocleg 100 metrów od Luxtorpedy, sypie tu jeszcze bardziej niż w Zieleńcu i też puuusto🙂 Byłem na Czarnej w niedzielę wieczorem. Spodziewałem się dzikich tłumów, a było mocno pustawo. A atmosfera prawie bajkowa: Edytowane 16 Marzec 2021 przez waldek71 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 1 godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Czarna Góra, właśnie tu dotarłem, znalazłem bez problemu nocleg 100 metrów od Luxtorpedy W Puchaczówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 11 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: W Hubertusie. Ile sobie tam życzą za jedynkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 3 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał: Witam, jak w niedzielę było też pustawo to wygląda na to, że zdecydowana większość narciarzy już zakonczyla sezon. albo siedzi w Szwajcarii 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 Zajęcia szkoleniowe na diamencie. Ktoś skorzystał? Proszę opisać wrażenia. Sam diament wydaje się drogo- krótki stok, a może da się ominąć przepisy i na tym karnecie pojeździć na nartoramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2021 Zieleniec nie gorszy od Czarnej Góry, rozpoczął naśnieżanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi