Mitek Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 30 minut temu, marionen napisał: Instruktor bez kijków, ładny przykład daje, efekty widać na stokach w całej Polsce... Nartomaniaki w akcji, oni nigdy nie odpuszczają... Cześć Wiesz to już nie o to chodzi. Jak ma male dziecko, które zaczyna albo parę to musi zostawić kije - nie ma wyjścia. Ale generalnie prezencja jest bardzo słaba a to już jest rzecz ważna i za uchybienia w stroju można było wylecieć z kursu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 (edytowane) 37 minut temu, marionen napisał: Instruktor bez kijków, ładny przykład daje, efekty widać na stokach w całej Polsce... Nartomaniaki w akcji, oni nigdy nie odpuszczają... Piotrek Szymczyk coś mówił, że koło Podgórzyna coś otworzyli. Edytowane 16 Grudzień 2020 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Wiesz to już nie o to chodzi. Jak ma male dziecko, które zaczyna albo parę to musi zostawić kije - nie ma wyjścia. Ale generalnie prezencja jest bardzo słaba a to już jest rzecz ważna i za uchybienia w stroju można było wylecieć z kursu. Pozdrowienia Cześć Mitek! Ja zaczynałem w wieku 4 lat. Nie miałem instruktora, moim guru był mój ojciec (na szczęście dla mnie, bardzo dobry narciarz) i nigdy nie jeździliśmy bez kijków , jakoś oczu sobie nie wydłubałem, nikogo na kij nie nabiłem. Kije zawsze pomagają narciarzowi, wstać, podejść, złapać równowagę, nawet tym co się dopiero uczą. Jak widzę te wiszące łapy, nawet w kolejce do wyciągu, to jest to wizualny dramat. I to łapanie się innych narciarzy, wjeżdżanie w nich, no bo jak się ma zatrzymać w kolejce bez kijków, stratuje wszystko na swojej drodze, ale w łapie kijka nie utrzyma... Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 16 Grudzień 2020 przez marionen 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 4 godziny temu, sstar napisał: Piotrek Szymczyk coś mówił, że koło Podgórzyna coś otworzyli. Pierwsze słyszę, że coś otworzyli w Podgórzynie (tym między Karpaczem a Piechowicami). No chyba, że chodzi Ci o Przygórze w górach Sowich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 (edytowane) 3 godziny temu, marionen napisał: Pierwsze słyszę, że coś otworzyli w Podgórzynie (tym między Karpaczem a Piechowicami). No chyba, że chodzi Ci o Przygórze w górach Sowich... Tak właśnie http://przygorzeski.pl/ źle go zrozumiałem. Wyciąg zatrzymany do piątku Utworzono: 14 grudzień 2020 W związku z kiepskimi dla nas prognozami w temacie temperatur na najbliższe dni oraz chęci utrzymania pokrywy śnieżnej w możliwie najlepszej kondycji na nadchodzący weekend podjęliśmy decyzję o wstrzymaniu pracy do najbliższego piątku. Założenie jest takie, że wystartujemy ponownie w piątek 18.12.2020. na jazdę nocną (od 16.30 do 20.00). Do tego czasu prosimy o przestrzeganie regulaminu czyli nie spacerowanie na terenie obiektu, (zwłaszcza po śniegu w zabłoconych butach!), o niewyprowadzanie psów oraz o bezwzględne dostosowanie się do zakazu jazdy na sankach i tego typu urządzeniach, abyśmy mogli w najbliższy weekend ponownie skorzystać z możliwości jazdy. Trzymajcie kciuki za mrozy! Edytowane 17 Grudzień 2020 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 Poranny spacer. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 Normalnie też jeżdżę. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 6 godzin temu, sstar napisał: Normalnie też jeżdżę. Oni Cię tam chyba nienawidzą 😎 przyjdzie po nocy, kręci się po stoku, d..e zawraca 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2020 45 minut temu, mario33 napisał: Oni Cię tam chyba nienawidzą 😎 przyjdzie po nocy, kręci się po stoku, d..e zawraca 🤣 Nie jest tak źle. Dziś nikogo nie spotkałem. Po wężach/kablach nie jeźdzę. Nie narzucam się. Wczoraj o dziwo w środku nocy spotkałem podchodzącego obsługującego armatki, z czołówką, jak ja, grzecznie zwrócił mi uwagę, żeby nie jeździć, więc zdjąłem narty, a że byłem na dole, więc podszedłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 18 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2020 15 godzin temu, mario33 napisał: Oni Cię tam chyba nienawidzą 😎 przyjdzie po nocy, kręci się po stoku, d..e zawraca 🤣 Czubek który ma w d..e zasady prywatnego ośrodka i chwali się ich łamaniem (zdjęcia powyżej). "UWAGA: W godzinach od 21:00 do 08:00 obowiązuje bezwzględny zakaz przebywania na stokach narciarskich z wyjątkiem dnia 31.12.2018. W tym czasie odbywa się ratrakowanie stoków (w tym ratrakowanie na lince), które może grozić uszczerbkiem na zdrowiu." źródło: https://www.zieleniec.pl/raport-pogodowy-ze-stokow/ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 18 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2020 Jak warunki i ogółem otwarte trasy w Zieleńcu? Skoczyłbym we wtorek na 6h jazdy, ale boję się kolejek i szalonych tłumów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 18 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2020 19 minut temu, Ratrak napisał: Jak warunki i ogółem otwarte trasy w Zieleńcu? Wczoraj (czwartek) czynne były 3 trasy (Gryglówka, jedna Winterpol wyciągiem W3 i Mieszko). Jak na czwartek masa ludzi, trasy twarde, miejscami bardzo twardo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 Jedzie ktoś w sobotę (30.01.2021) do Zieleńca? Szukam transportu z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Był ktoś dzisiaj na zajęciach edukacyjnych w Zieleńcu? Jak to wygląda? Na kamerkach rano raczej luz a jak w realu? Jakieś represje ze strony milicji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 35 minut temu, izydar napisał: Był ktoś dzisiaj na zajęciach edukacyjnych w Zieleńcu? Jak to wygląda? Na kamerkach rano raczej luz a jak w realu? Jakieś represje ze strony milicji? Był mój znajomy. Jest ok. Choć zgłaszał pewne zastrzeżenia co do przygotowania tras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Dzięki za info. Planuję w przyszłym tygodniu zawitać poza-weekendowo, tylko niestety prognozy na plusie. Ale mam nadzieję że się mylą. Byłem w grudniu pierwszy z dwóch dni jakie udało mi się pojeździć w tym sezonie i trasy również nie były dobrze przygotowane, ale wtedy był głównie sztuczny śnieg i temperatury na plusie co w sumie tłumaczyło stan tras. Zobaczymy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
channel Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Jutro będę w Zieleńcu, dam znać co i jak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 31 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2021 Ja się wybieram we wtorek chętnie poczytam o warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 31 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2021 (edytowane) Ktoś może podać raport z Zieleńca, na kamerkach dziś wyglądało, że było luźno. Przynajmniej wieczorem. Rozważam strzał na wydłuzony weekend. Edytowane 31 Styczeń 2021 przez rafalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
channel Napisano 31 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2021 Dzisiaj byłam w Zieleńcu. Nie umiem wstawić fotek więc relacja nie będzie poparta zdjęciami. Wczoraj ze strony ośrodka wydrukowaliśmy z mężem oświadczenia o udziale w szkoleniu i z gotowym papierkiem zameldowaliśmy się przy kasie o 8:40. Kolejki długiej nie było, staliśmy może z 5 min, i z kartą umożliwiającą korzystanie z wyciągów podczas szkolenia ruszyliśmy pod kanapę W3 winterpool. Obsługa przygotowała z siatek takie "rękawy" doprowadzające pojedynczo ludzi do krzesła, tak aby nikt nikomu na plecach nie stał. Ułatwiło to bardzo korzystanie z krzeseł, nikt się nie pchał i na niczyich nartach czy też desce nie stał. Wjechaliśmy bodajże o 8:50 (wyciąg ruszył przed czasem) i po świetnie przygotowanych trasach śmigaliśmy tylko do 13:00 (niestety kawał drogi powrotnej do domu i jutro ranna praca) Przez pierwsze dwie godziny było baaardzo luźno. Praktycznie zjazd i wjazd bez stania do wyciągu. Około 12 już było troszkę więcej ludzi ale do krzesła czekało się max 2-3 min. Na pewno dużo dawało to, że prawie wszystkie wyciągi "chodziły", nie działała tylko Nartorama i tamta część stoku. Jak schodziłam o 13, to już stok trochę zmaltretowany był w okolicy dojazdów do kolejek, natomiast same stoki jakość trzymały nadal. Warunki dzisiaj były rewelacyjne mały mrozik (rano -10, najcieplej -4), i piękne słoneczne, bezchmurne niebo, i praktycznie brak wiatru. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 31 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2021 16 minutes ago, channel said: Dzisiaj byłam w Zieleńcu. Nie umiem wstawić fotek więc relacja nie będzie poparta zdjęciami. Wczoraj ze strony ośrodka wydrukowaliśmy z mężem oświadczenia o udziale w szkoleniu i z gotowym papierkiem zameldowaliśmy się przy kasie o 8:40. Kolejki długiej nie było, staliśmy może z 5 min, i z kartą umożliwiającą korzystanie z wyciągów podczas szkolenia ruszyliśmy pod kanapę W3 winterpool. Obsługa przygotowała z siatek takie "rękawy" doprowadzające pojedynczo ludzi do krzesła, tak aby nikt nikomu na plecach nie stał. Ułatwiło to bardzo korzystanie z krzeseł, nikt się nie pchał i na niczyich nartach czy też desce nie stał. Wjechaliśmy bodajże o 8:50 (wyciąg ruszył przed czasem) i po świetnie przygotowanych trasach śmigaliśmy tylko do 13:00 (niestety kawał drogi powrotnej do domu i jutro ranna praca) Przez pierwsze dwie godziny było baaardzo luźno. Praktycznie zjazd i wjazd bez stania do wyciągu. Około 12 już było troszkę więcej ludzi ale do krzesła czekało się max 2-3 min. Na pewno dużo dawało to, że prawie wszystkie wyciągi "chodziły", nie działała tylko Nartorama i tamta część stoku. Jak schodziłam o 13, to już stok trochę zmaltretowany był w okolicy dojazdów do kolejek, natomiast same stoki jakość trzymały nadal. Warunki dzisiaj były rewelacyjne mały mrozik (rano -10, najcieplej -4), i piękne słoneczne, bezchmurne niebo, i praktycznie brak wiatru. Dziękuę serdecznie za relację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 1 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2021 Też udało mi się dostać do Zieleńca w niedziele. Jeździłem od 12 do 19. Od 16 mały ruch na trasach. Wcześniej troszkę ludzi było, ale wybrałem stok przy wyciagu grapa, tam narciarzy wyraźnie mniej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 1 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2021 2 godziny temu, Michas222k napisał: Też udało mi się dostać do Zieleńca w niedziele. Jeździłem od 12 do 19. Od 16 mały ruch na trasach. Wcześniej troszkę ludzi było, ale wybrałem stok przy wyciagu grapa, tam narciarzy wyraźnie mniej. A kontrola policyjno- sanepid była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 1 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2021 Ja nie widziałem nawet policji. Nie jeździłem pomarańczową kanapą najbardziej obleganą przez ludzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 1 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2021 2 godziny temu, wojgoc napisał: A kontrola policyjno- sanepid była? a do czego potrzebna dla Ciebie ta informacja, chcesz donosić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi