atomicfan Napisano 12 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2015 Odpowiedź może po niewczasie ale co tam:-) Z perspektywy Górnego Śląska Zieleniec jest może trochę daleko, ale jest to naprawdę ciekawa opcja szczególnie na śląskie ferie. Wtedy Beskidy pękają w szwach a Zieleniec jest przyjemniej pustawy - no może poza weekendem. Szczególnie polecam go dla rodzin, w których dzieciaki stawiają pierwsze kroki. Ale myślę, że i dorośli znajdą tam coś ciekawego. I niekoniecznie trzeba mieszkać w samym Zieleńcu - Kudowa, Duszniki czy Polanica są naprawdę blisko a pod kątem cenowym i ilości atrakcji "after ski" są naprawdę ciekawe. Można tu znaleźć naprawdę ciekawe miejscówki np. takie jak Apartament Parkowy. Myślę, że jeszcze z oferty Zieleńca nie raz skorzystamy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 12 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2015 Zieleniec oficjalnie otworzył sezon na Dolnym Śląsku i to pokazują, z nieco innej perspektywy niż zwykle: Zieleniec na otwarcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Najnowsza mapka tras i wyciągów w Zieleńcu. Szare wyciągi to te, które są nieczynne. Mapka będzie poprawiana, bo jest kilka błędów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Ciekawe, że niektóre trasy zmieniły kolory... Według mnie najważniejsze jest to, że zrobili górny łącznik między Nartoramą a Winterpolem. I jeszcze jedno: w planach budowy Skyway nie mówiono (chyba...) nic o CZARNEJ trasie! A tu niespodzianka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Ciekawe, że niektóre trasy zmieniły kolory... Według mnie najważniejsze jest to, że zrobili górny łącznik między Nartoramą a Winterpolem. I jeszcze jedno: w planach budowy Skyway nie mówiono (chyba...) nic o CZARNEJ trasie! A tu niespodzianka! Mówiono, mówiono, była ta trasa już w trakcie budowy gondolki wymieniana, oznaczona jest jako freeride tutaj: http://nartorama.pl/oferta-2/wyciagi/ Aczkolwiek jej status jest dziwny, jeździłem tam raz zaraz po opadach śniegu w ubiegłym sezonie, czyli był puch, a trasa była zagrodzona. Polecam chętnym, świetne cywilizowane offpiste 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Ciekawe, że niektóre trasy zmieniły kolory... Według mnie najważniejsze jest to, że zrobili górny łącznik między Nartoramą a Winterpolem. I jeszcze jedno: w planach budowy Skyway nie mówiono (chyba...) nic o CZARNEJ trasie! A tu niespodzianka! Jeździłem (wjeżdżałem-zjeżdżałem) tym łącznikiem w styczniu. Dziwne uczucie, bo nie wiesz czy wjeżdżasz do góry czy na dół. Tę czarną trasę też przetestowałem w styczniu. Powiedziałbym raczej jasno czarna, ale bardzo przyjemna bo było akurat mało narciarzy na niej. PS a może to było w lutym, nie jestem teraz pewien? Mówiono, mówiono, była ta trasa już w trakcie budowy gondolki wymieniana, oznaczona jest jako freeride tutaj: http://nartorama.pl/oferta-2/wyciagi/ Aczkolwiek jej status jest dziwny, jeździłem tam raz zaraz po opadach śniegu w ubiegłym sezonie, czyli był puch, a trasa była zagrodzona. Polecam chętnym, świetne cywilizowane offpiste Za którymś razem nie chciało mi się poruszać tym dziwnym wyciągiem i ruszyłem w stronę Nartoramy przez las. Było super, pozjeżdżać sobie między drzewami, mimo, że miałem pod butami gigantki:stupid:. Lekko nie było, ale naprawdę pamiętam ten zjazd jakby był wczoraj. Z pewnością jeszcze tam będę, lecz na dużo szerszej narcie.:laughing: Pozdrawiam serdecznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 17 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 W dziale Stacje zamieściliśmy bardzo interesującą galerię zdjęć Ski Areny Zieleniec z lotu ptaka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Zdjęcia są naprawdę mega ciekawe. Czy to z jakiegoś drona? Doskonale znane miejsca z innej perspektywy wyglądają czarująco i niezwykle. A Zieleniec odwiedzę w najbliższą sobotę. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Piękne! Szczególnie te zdjęcia lasu są niesamowite. :smile: "Ech, gdyby tak skrzydła mieć, ogromne i tęczowe ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Cześć Wszystkim Odświeżę temat. Czy ktoś z Was posiada może jakieś namiary na noclegi w Zieleńcu? Te z oficjalnej bazy na stronie ośrodka są chyba wszystkie zajęte, po kilkunastu telefonach dałem sobie spokój. Interesuje mnie termin II połowa stycznia 2017. Szukam wszędzie, gdzie się da, ale już zaczyna brakować mi pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2016 Zieleniec SKi Arena - stoki gotowe na święta, dzisiejsze zdjęcia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 22 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2016 Od 23.12 tam właśnie się wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 22 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2016 Dnia 28.10.2016 o 08:15, Slavko napisał: Cześć Wszystkim Odświeżę temat. Czy ktoś z Was posiada może jakieś namiary na noclegi w Zieleńcu? Te z oficjalnej bazy na stronie ośrodka są chyba wszystkie zajęte, po kilkunastu telefonach dałem sobie spokój. Interesuje mnie termin II połowa stycznia 2017. Szukam wszędzie, gdzie się da, ale już zaczyna brakować mi pomysłu. Na ferie mają pewnie wszystko zajęte. Tam tak jest. Szukaj jeszcze w okolicach, Duszniki, Polanica, Kudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario2354 Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Witam, mam do sprzedania niewykorzystany 3-dniowy całodzienny karnet ośrodka SKI Arena Zieleniec w dobrej cenie. Kontakt: mario2354@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violla Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Dla mnie Zieleniec jest fantastyczny. Jeździmy bardzo często w sezonie z dziećmi, niedaleko mamy rodzinę więc łączymy przyjemne z pożytecznym. Pamiętam jeszcze Zieleniec kilkanaście lat wstecz. Fantastyczna przemiana, bardzo fajny klimat. Naprawdę w tym obrębie można się chwalić, bo jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 8 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 Ja tydzień temu pierwszy raz zawitalem w te rejony zimą. Urodziłem coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=eyR7WtL_pog 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 8 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 [vv] [/vv] watch[1] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 3 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2017 Zieleniec jako 1-szy chyba na Dolnymśląsku już wystartował. A teraz pytanie, z okolic Lubin-Polkowice, jaka droga dojazdu do Zieleńca będzie najlepsza i w miarę krótka? 1) Prochowice -> przez A4 zjazd na Strzegom -> Strzegom -> Wałbrzych -> Nowa Ruda -> Duszniki Zdrój -> Zieleniec? 2) Prochowice -> przez A4 zjazd na Udanin -> Świdnica -> Dzierżoniów -> Kłodzko -> Duszniki Zdrój -> Zieleniec? Długość obu tras taka sama, chodzi mi o stan nawierzchni głównie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 2 godziny temu, Ptasiek napisał: Panie i Panowie, Planowałem Szczyrk w dniach 16-20 grudnia. Ale chyba nie ma szans. Zieleniec będzie lepszą opcją (z centralnej Polski) gdyż chodzi tam prawie wszystko no i załapię się jeszcze na free-ski. Od 850 do 1000 m n.p.m. wszystko chodzi, w sobotę mają otworzyć W6 (750 m n.p.m.). Szkoda, bo chciałem rozpoznać Szczyrk po inwestycjach ale jest duża niepewność. Zieleniec co rok od początku grudnia do końca kwietnia - w zeszłym sezonie 122 pełnych dni a w tym zapowiada się jeszcze więcej. Pozdrawiam wszystkich (jestem tu nowy) Witamy na forum i czekamy na relacje z Zieleńca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptasiek Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 (edytowane) 2 godziny temu, surfing napisał: Witamy na forum i czekamy na relacje z Zieleńca no już mam 3 noce w Absolwencie ze ski-pass-em mam nadzieję, że plotki się potwierdzą i ruszy W6 no i że począwszy od 18-go będzie również kręcone "po ciemku" Edytowane 13 Grudzień 2017 przez Ptasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikegolf Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 1 godzinę temu, Ptasiek napisał: no i że począwszy od 18-go będzie również kręcone "po ciemku" pytanie padło na ich FB - "kiedy otwarcie nocnych zjazdów także w tygodniu? " "Zieleniec Ski Arena Na razie nocne będą tylko w piątki, soboty i niedziele. Jeszcze prosimy o chwilę cierpliwości." tak napisali wczoraj wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 1 godzinę temu, Ptasiek napisał: no już mam 3 noce w Absolwencie Fatalnie, zwyczajnie fatalnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptasiek Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 2 godziny temu, WojtekM napisał: Fatalnie, zwyczajnie fatalnie .... Co jest fatalnego w Absolwencie? A może jest coś fatalnego w 3 nocach? Lubię ten ośrodek - super żarcie "na bogato" , fajna narciarnia i po wyjściu z progu prosto do W6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 12 godzin temu, Tuptuś napisał: Zieleniec z soboty, niedzieli. Warunki dobre do tego cały czas śnieżyli bo temperatura była na minusie i to solidnym -5 do -7. Trochę lodu na Nartoramie i tam przydadzą się dobre krawędzie. Reszta stoków bez kamieni, przetarć. W niedzielę parkingi zapchane. Jeżeli nic się nie zmieniło od poniedziałku to może to być dobry wybór na rozpoczęcie sezonu. Poniżej fotki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 Na stronie zamieściłem najnowsze, bardzo ciekawe zdjęcia stacji Zieleniec Ski Arena 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi