Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Magura Małastowska

lski@interia.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Stan przygotowań do sezonu na to wskazuje,wraz z wieściami o sporach na linii właściciel-dzierżawca,dostawcy prądu itd...

Niestety ośrodek wyraźnie nie ma szczęścia do inwestorów,aż dziw,przy potencjale tej długiej trasy.Ośmieliłbym się wróżyć,

że jeśli ktoś z Was pracuje w branży skupu złomu,za kilka lat będzie mógł tam pozyskać dobra,w postaci elementów krzesła 4osobowego,zarośnięte przez las...

Edytowane przez lski@interia.pl

Józka "wysiudali", czy może gra va banque?

Coś bliżej można?

Widzę,że jesteś z nowym dzierżawcą po imieniu,więc pewnie więcej potrafisz przewidzieć w zakresie jego strategii inwestycyjnej-podziel się z nami...

Stan przygotowań do sezonu na to wskazuje,wraz z wieściami o sporach na linii właściciel-dzierżawca itd...

Niestety ośrodek wyraźnie nie ma szczęścia do inwestorów,aż dziw,przy potencjale tej długiej trasy.Ośmieliłbym się wróżyć,

że jeśli ktoś z Was pracuje w branży skupu złomu,za kilka lat będzie mógł tam pozyskać dobra,w postaci elementów krzesła 4osobowego,zarośnięte przez las...

Edytowane przez lski@interia.pl

• 2 weeks later...

Być może okazałem się nadmiernym czarnowidzem...

Właśnie ruszyły potężne prace ziemne,wszystkie zakręty,dotychczas pochylone na zewnątrz,są profilowane do środka po przerzuceniu tysięcy kubików ziemi.Robi to wielkimi maszynami profesjonalna firma z Białki Tatrzańskiej,a wytyczał mój kolega,który zajmuje się homologacjami tras,więc pewnie będzie homologacja FIS.

Z drugiej strony,połowa listopada jako termin rozpoczęcia prac ziemnych przy trasie narciarskiej,daje jednak sporo do zastanowienia nad strategią inwestora...

Być może okazałem się nadmiernym czarnowidzem...

Właśnie ruszyły potężne prace ziemne,wszystkie zakręty,dotychczas pochylone na zewnątrz,są profilowane do środka po przerzuceniu tysięcy kubików ziemi.Robi to wielkimi maszynami profesjonalna firma z Białki Tatrzańskiej,a wytyczał mój kolega,który zajmuje się homologacjami tras,więc pewnie będzie homologacja FIS.

Z drugiej strony,połowa listopada jako termin rozpoczęcia prac ziemnych przy trasie narciarskiej,daje jednak sporo do zastanowienia nad strategią inwestora...

• Like 1

• 3 weeks later...

W prasie ukazały się informacje o rozwiązaniu umowy z dotychczasowym dzierżawcą stacji. Nowego nie będzie. O ile stacja ruszy to administrował będzie "właściciel". Bez wydajniejszego systemu naśnieżania przeprowadzone w listopadzie prace ziemne mogą odbić się czkawką. Szkoda bo widać, że tym razem robił to ktoś kto się zna na rzeczy.

• Like 3

Co ma sprzedaż karnetów do uruchomienia wyciągu? To dwie różne sprawy, tego nauczyłem się od niektórych forumowiczów. Jest kapitalizm, towar jest tyle wart ile chcą za niego zapłacić! :smile:To coś pomiędzy Bareja a Amber Gold!

Hmmmm...... za to na gruponie pojawiły się karnety na Magurę dokładnie w takiej samej cenie jak dla Myślenic i Koninek.

Czyżby jednak dzierżawca pozostał?

• Like 1

• 4 weeks later...

Dziś wreszcie wybrałem się po raz pierwszy na zmodernizowaną trasę i pozytywne zaskoczenie-jest teraz szybciej,nie traci sie energii na spychanie śniegu na trawersach a na dodatek trasa zupełnie przyzwoicie przygotowana,jak na ostatnie tygodnie-gładki beton,bardzo niewielka ilość kamieni,mało ludzi...