wid Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Wreszcie dotarłem do domu i jest czas by naskrobać parę słów. Tak jak wspominałem w środę Stubai nie działał. W piątek pogoda idealna, temperatura w okolicach zera i pełna lampa. Umiarkowana ilość ludzi na stoku. Śnieg mięki, nie da się w ciągu kilku godzin poubijać takiej jego ilości. Trasy momentami zdradliwe, nie wszystko udało się Ernestom poogarniać w stu procentach i momentami można się było natknąć na trawersik lub dołek.W sobotę słabiej. Po pierwsze na stokach tłumy. Po drugie kiepska widoczność, zachmurzenie powodowało to, że wszystko zlewało się w jedną białą plamę. Poniżej kilka obiecanych zdjęć 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Dzięki Marcin za relacje,uświadamia że czas się pomału pakować w jedynie słusznym kierunku :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Dzięki Marcin za relacje,uświadamia że czas się pomału pakować w jedynie słusznym kierunku :smile: Ja codziennie zerkam tu: http://panocam.skiline.cc/schwarzeschneid ... no i już jestem spakowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TNT Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 ... no i już jestem spakowany "kontaktów" nie zapomnij i chybaa...yyy.. klapków? :biggrin: Chociaż teraz to by szybko poszło, bo już wiemy, gdzie szukać :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 27 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Start w Sulden przełożony na 8 listopad.http://www.seilbahnensulden.it/Deutsch/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Start w Sulden przełożony na 8 listopad.http://www.seilbahnensulden.it/Deutsch/index.php ...a miało być tak pięknie.:redface: :angry::frustrating: Jak to mawia mój senior: "co se człowiek w głowie umyśli,...to przyjdzie mucha i skryśli. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 27 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Pora wcielić w życie plan B.Jakieś lodowisko w AT. ...a miało być tak pięknie.:redface: :angry::frustrating: Jak to mawia mój senior: "co se człowiek w głowie umyśli,...to przyjdzie mucha i skryśli. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Pora wcielić w życie plan B.Jakieś lodowisko w AT. Już wcielone, rezerwacja zrobiona, jeszcze ryż, Darek mówił że ziemniaki bierze, więc z głodu nie umrzemy:applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Już wcielone, rezerwacja zrobiona, jeszcze ryż, Darek mówił że ziemniaki bierze, więc z głodu nie umrzemy:applause: Ja wezmę co nieco :biggrin: a Ty nie zapomnij papieru toaletowego :tongue: trójwarstwowego :applause: bo wiesz paluszek :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Ja wezmę co nieco :biggrin: a Ty nie zapomnij papieru toaletowego :tongue: trójwarstwowego :applause: bo wiesz paluszek :stupid: Będzie z Biedronki:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 30 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 Ciekawie wyglądają prognozy pogody na przyszły tydzień dla regionu alpejskiego.Może spaść bardzo dużo śniegu głównie po stronie włoskiej.Również w AT ma padać.Może się jednak okazać , że ośrodek niżowy pójdzie w innym kierunku i opady będą jedynie symboliczne. Zapowiada się jednak że inauguracja sezonu w Sulden tym razem wypali i nie będzie trzeba jej przekładać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 Ja wezmę co nieco :biggrin: a Ty nie zapomnij papieru toaletowego :tongue: trójwarstwowego :applause: bo wiesz paluszek :stupid:Masz co nie co?Bo ja papir mam dla Ciebie:applause:Wystarczy?:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 A w jakim terminie planujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 A w jakim terminie planujecie ? Od poniedziałku ekipa Skionline melduje się w dolinie Otztal :cheerful:Będziemy ujeżdżać stoki Solden,Pitztal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Masz co nie co?Bo ja papir mam dla Ciebie:applause:[ATTACH=CONFIG]16741[/ATTACH]Wystarczy?:tongue:Z tesko :redface:Miało być z biedroni,dobrze że choć trójwarstwowy :stupid:A i co nieco się znajdzie na rozmowy nocne polaków :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 [ATTACH=CONFIG]16745[/ATTACH] Od poniedziałku ekipa Skionline melduje się w dolinie Otztal :cheerful: Będziemy ujeżdżać stoki Solden,Pitztal No ja za dwa tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils48 Napisano 2 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2014 i jak tam Solden? ja wybieram się w piątek na 4 dni pierwszy raz.prognozy są super tylko szkoda ze caly osrodek otwieraja od 14... brać łańcuchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 3 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Jak najszybciej dostać się z Pitztal ( St.Leonard ) na lodowiec Kaunertal?Jak długo trwa podróż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_br Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Jak najszybciej dostać się z Pitztal ( St.Leonard ) na lodowiec Kaunertal?Jak długo trwa podróż? Mieszkając w St Leonard masz wybór czy pojedziesz drogą Wens-Flies czy wrócisz się do autostrady. Ja wybierając podobną drogę z St Leonard do S-F-L wybrałem autostradę - stwierdziłem że nie chce mi się zakładać łańcuchów przy padającym śniegu. Jeżeli byłoby sucho/czarno pojechałbym z Wens krótszą drogą jeżeli przy opadach wróciłbym do autostrady. Czas z St Leonard do Fiss to niecała godzinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi