JC Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 Wiem, że ten wpis opatrzony jest dużą dozą optymizmu, ale... co mi tam!Zerknijcie na prognozę pogody dla Zieleńca na 24.10, Białka Tatrzańska, Szczyrk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 Ta dla SzCyrku pikna :biggrin: :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 JC ale skąd te dane ??? sprawdziłem na kilku innych portalach serwisy pogodowe i 24,25 października to w Szczyrku ma być 14-15 stopni , ale na plusie :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 Wiem, że ten wpis opatrzony jest dużą dozą optymizmu, ale... co mi tam! [/url] To jest prognoza oparta na modelu numerycznym ECMWF. Prognoza oparta na modelu GFS jest typowo jesienna i chyba ona się sprawdzi.http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=x5230&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Po co nam atak zimy w końcu października ? Tylko by opóźniał prace związane z modernizacją i remontami S.N.Oczekuję na zimową pogodę w drugiej połowie listopada. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 Po co nam atak zimy w końcu października ? Żebym mógł rekordowo wczesniej rozpocząć sezon narciarski w PL ... :biggrin: Dotychczas w naszym kraju najwcześniej jeździłem 30 października. Poważnie, to wątpie żeby taka prognoza się sprawdziła. Z reszta trzeba by choć zimowki założyć... :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 Żebym mógł rekordowo wczesniej rozpocząć sezon narciarski w PL ... :biggrin: Dotychczas w naszym kraju najwcześniej jeździłem 30 października. Fajny rekord. Nie wiedziałem że w PL da się tak szybko zacząć sezon. Czyli co noga wyleczona ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 Minęło kilka godzin i prognoza na ten sam dzień już o 10 stopni wyższa, więc ze spokojem czekamy na zimę zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 (edytowane) Minęło kilka godzin i prognoza na ten sam dzień już o 10 stopni wyższa, więc ze spokojem czekamy na zimę zimą Pewnie Janek coś pogmerał:tongue: Natomiast tam gdzie mnie interesuje jest o 10 w dół, z okolic zera oczywiście o 10 w dół:applause: Edytowane 16 Październik 2014 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 (edytowane) Czyli co noga wyleczona ? Nie,ale jestem dobrej myśli i może dam rady... Tutaj relacja z 30.10.2012 : http:// http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/15838-Polska-warunki-narciarskie-2012-2013/page82 Cosich mi ten link się nie otwiera... Jak cos,to jest pierwszy post w temacie "Polska - warunki narciarskie 2012/2013" Edytowane 16 Październik 2014 przez johnny_narciarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 To jest prognoza oparta na modelu numerycznym ECMWF. Prognoza oparta na modelu GFS jest typowo jesienna i chyba ona się sprawdzi.http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=x5230&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Po co nam atak zimy w końcu października ? Tylko by opóźniał prace związane z modernizacją i remontami S.N.Oczekuję na zimową pogodę w drugiej połowie listopada. Prognoza na 24.10 już kilka razy się zmieniała, ale... Wg dzisiejszej prognozy dla Szczyrku od środy wieczorem, w czwartek i piątek w górach zima! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Może jestem malkontentem :, ale osobiscie wolałbym , żeby jeszcze tak do połowy listopada była "złota polska jesień " , a potem niech już przymrozi , przykurzy i tak do końca marca :smile: . Bo po kiego czorta u nas taka "zima" w październiku:confused:: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Może jestem malkontentem :, ale osobiscie wolałbym , żeby jeszcze tak do połowy listopada była "złota polska jesień " , a potem niech już przymrozi , przykurzy i tak do końca marca :smile: . Bo po kiego czorta u nas taka "zima" w październiku:confused:: Popieram!!! Zima w pażdzierniku to jak urodzenie dziecka w gimnazjum, a trwająca do końca marca, to jak urodzenie trzeciego po czterdziestce!:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Popieram z tym że ja wole kończyć sezon pod koniec kwietnia tak jak dwa lata temu 14 kwietnia SON no i pare lat temu pilsko 20 kwietnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 filmMam do Was prośbę, która wykracza poza temat wątku, ale wiem z wielu relacji, że świetnie znacie polskie góry i ich okolice. Przygotowuję film fabularny, którego akcja dzieje się w Bieszczadach, podczas srogiej, śnieżnej zimy. Poszukuję domu : odizolowanego, trochę zapuszczonego, wysoko w górach, albo udającego taki, aby mogły dotrzeć tam samochody. Moje poszukiwania rozszerzam także poza granice Polski, jak np. Czechy, które zima w ostatnich latach hojniej obdarowywała. Mile widziana byłaby w pobliżu infrastruktura jak armatki śnieżne, skutery, ratraki. Załączam przykładowe zdjęcie. Będę wdzięczny za propozycje, sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Wg wetter.at się zacznie od środy. Temperatury poniżej zera i śnieg. Oby się nie mylili. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Dotychczas w naszym kraju najwcześniej jeździłem 30 października. Kto, gdzie i kiedy otworzył wyciąg w tej dacie ? :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Kto, gdzie i kiedy otworzył wyciąg w tej dacie ? :eek: :biggrin: Nie znasz Johnnego:tongue: Musisz koniecznie go poznać: On nie potrzebuje wyciągu, do jazdy na nartach, śniegu też, no może 2 cm, nart w zasadzie też, bo jak stwierdzi że jest 2 cm śniegu to narty se wystruga:applause: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 17 października 2009 Szczyrk Salmopol 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Norwedzy z uporem zapowiadają zimę. Jeżeli prognoza pogody dla Szczyrku się sprawdzi, to Johnny ma szansę pobić swój rekord. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Na razie w całej Europie jest grubo powyżej 10 stopni. Aż ciężko uwierzyć w takie zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Na środę nasze prognozy (ICM) w obu modelach (UM i COAMPS) też przewidują zjazd temperatury choć może nie tak duży. No ciekawe... :smile: Niestety na czwartek jeszcze nie ma prognozy... http://meteo.org.pl/szczyrk Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Kto, gdzie i kiedy otworzył wyciąg w tej dacie ? :eek: Co prawda SB dał wyczerpującą odpowiedź :biggrin: : :biggrin: Nie znasz Johnnego:tongue: Musisz koniecznie go poznać: On nie potrzebuje wyciągu, do jazdy na nartach, śniegu też, no może 2 cm, nart w zasadzie też, bo jak stwierdzi że jest 2 cm śniegu to narty se wystruga:applause: ale dodam jeszcze od siebie,że był to skialpinizm,jeśli można to tak nazwać w naszych górach. Dodam,że dla chcących była czynna gondolka. Miejsce Szyndzielnia,choć wtedy rozważałem zupełnie inne,gdzie śniegu było zdecydowanie więcej. : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Co prawda SB dał wyczerpującą odpowiedź :biggrin: : ale dodam jeszcze od siebie,że był to skialpinizm,jeśli można to tak nazwać w naszych górach. Dodam,że dla chcących była czynna gondolka. Miejsce Szyndzielnia,choć wtedy rozważałem zupełnie inne,gdzie śniegu było zdecydowanie więcej. : Tak czułem, że to było "na dziko", bo przecież nikt nie otwiera jeszcze ośrodków o tej porze :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 :biggrin:Nie znasz Johnnego:tongue:Musisz koniecznie go poznać: Zobaczymy, jak "bóg i partia" pozwolią to może się kiedyś zdarzy :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Long term dla Lublina trochę poraża szczególnie czwartek z 5,1mm śniegu oraz sobota i niedziela z temperaturą w nocy -13 i -14!!!!! http://www.yr.no/place/Poland/Lublin/Lublin/long.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi