Dayton Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Ze strony SON-u: W górach wielki powrót zimy! W ciągu ostatniej doby spadło 40 cm śniegu, od kilku dni utrzymują się ujemne temperatury. W okresie świątecznym czynne będą wyciągi w rejonie Soliska (Golgota) oraz Pośredniego (Juliany i wyciąg nr VI na Hali Pośredniej). Wyciągi czynne: sobota: 8:00 - 16:00 niedziela: 9:00 - 16:00 poniedziałek: 8:00 - 16:00 :applause: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Na Pilsku trzeci dzień sypie. Widać przemieszczający się ratrak na Miziowej i narciarza na turach, ciemna kurtka, jasne (żółte albo jasno-zielone) spodnie, z plecakiem Ktoś z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiezak Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Info z FB"W TIGER Snowpark – Czarny Groń jeździmy przez całe święta! Wyciągi czynne, zima dopisuje, czekamy na was codziennie od 08.00 Emotikon smile W tym sezonie na pewno przekroczymy 100 dni na stoku, a z tej okazji.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dahlia Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Orientuje się ktoś, czy w niedzielę będzie czynna kolejka na Duże Skrzyczne i ewentualnie w jakich godzinach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dayton Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Planowo ma być otwarta, ale wszystko zależy od wiatru. Dzisiaj na przykład jest nieczynna http://skrzyczne.cos.pl/kolej-linowa-w-nowych-godzinach/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAMDER Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Ze strony SON-u: :applause: ciekawe jak będzie funkcjonowała SON po świętach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dahlia Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Planowo ma być otwarta, ale wszystko zależy od wiatru. Dzisiaj na przykład jest nieczynna http://skrzyczne.cos.pl/kolej-linowa-w-nowych-godzinach/ dzięki za informację, chciałabym się gdzieś w niedzielę (albo i nawet sobotę) wybrać, ale zastanawiam się gdzie , a najbliżej mam do Szczyrku, w niedzielę ma zelżeć wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Wróciłem ze Stożka i powiem Wam,że jest bosko!!! :applause: Śniegu dowalilo tak,że trudno w to uwierzyć.Relacja wieczorkiem. Wiecie jak się jeździło? Tak: :angel: :angel: :angel: Gdyby nie praca,zostałbym na cały dzień! :cheerful: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filemon Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Udaje mi się też zjechać po nie ratrakowanej części czarnej też. Trafiłeś na warunki super i bez kolejek:smile:,to w Białce rzadkość,ale zastanawia mnie ta "czarna" trasa w Białce?...coś nowego?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Trafiłeś na warunki super i bez kolejek:smile:,to w Białce rzadkość,ale zastanawia mnie ta "czarna" trasa w Białce?...coś nowego?: Proponuje wpisywać haslowo kto gdzie jutro się wybiera: Soszow 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaroW Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 SON lub Pilsko - rano zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Ja jutro nie ale niedziela lub poniedziałek Pilsko lub COS Skrzyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973 Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Zdecydowanie Stożek :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Czarny Groń od 8-ej jakieś 2-3 godzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Pilsko. Dzisiaj młody był na turach i mówi, że bajka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 AA ja właśnie się dowiedzialem ze jutro do pracy ale cały tydzień wolny... Ech ... Ktoś ma plany -po poniedziałku- w Beskidy się wybrac? Mogę zabrać z okolicy Katowic - zapraszał na PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Rozpoczęcie sezonu 2015 .....Debiut udany – 6 godzin w 1 dniu od 3 miesięcy wystarczyło :stupid: UUUUUUUUps. Właśnie zauważyłem, że wczorajsza relacja mi się rozkraczyła totalnie - sorki:angel:. Błąd naprawiony i porządek zaprowadzony:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Trafiłeś na warunki super i bez kolejek:smile:,to w Białce rzadkość,ale zastanawia mnie ta "czarna" trasa w Białce?...coś nowego?: nie coś nowego tylko ja stary :stupid: to co teraz jest tam na czerwono ( trasa 6) chyba kiedyś było na czarno albo cuś :. Tak czy inaczej relacja poprawiona jak już pisałem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dahlia Napisano 4 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2015 Ja zdecydowałam się na Skrzyczne. To była bardzo dobra decyzja, od kilku dni padał śnieg, a kolejkę otwarto dopiero dziś. Zjechało się mnóstwo amatorów freeskiingu, ja co prawda założyłam najpierw slalomówki, ale po zbadaniu sytuacji wróciłam na parking i zmieniłam narty (i buty). Pierwsza jazda po lesie w puchu już za mną . Na trasach warunki były bardzo średnie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 4 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2015 Pilsko - Wielka SobotaNarty w Wielką Sobotę w PL to niezbyt częsty przypadek, ale przy takim śniegu nie można było odpuścić.Tak też pomyślało bardzo wielu freeriderów i deskowiczów.Pod Pilskiem czynne było tylko jedno okienko kasowe i kolejka była dokładnie na godzinę stania.Syn wypatrzył koleżankę przed samą kasą więc staliśmy tylko kwadrans - proszę mnie za ten występek nie rugać.Wyjazd na Szczawiny w śniezycy, która trwała ok. 1,5 godziny.Trasy wyratrakowane na których było ok. 5-10 cm swieżego suchego śnieżku czyli warun bajka.Oceniam, że 50% dzisiejszej frekwencji to freeriderzy i snowboardowcy wobec tego na trasach było pustawo :biggrin:.Za to w lasach i na polanach tłok:eek:Syn śmigał na szerokich nartach poza trasami, a ja grzecznie po trasach, które do końca były w przyzwoitym stanie.Na koniec zjazd czerwoną do samego parkingu co zdarza się niezwykle rzadko.Resztę powiedzą fotki. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 4 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2015 Dzięki za relację :-) Zdjęcie numer 1 - jakie to nasze, polskie, ehh.... Takie obrazki pamiętam z Korbielowa - ale sprzed 30tu lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 4 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2015 bylem tam dzis wraz z bracmi i dziecmi o 8.00 ..droga sliska i dopiero posypywali ..... aut ponad 200 na parkingu....40 % narciarze, 30 % FREE i 30 % deskarze ... 70 % jezdzilo po trasie a 30 % po lesie .. rankiem mgla i opady sniegu ale okolo 12 piekna slońce i bajkowa pogoda... na koniec zjazd 5 ale uwaga tam na 2 rzeczk mozna wpaśc nartami i zrobic sobie krzywde.....wieczorkeim zrzuce zdjęcia oraz film synow ....dla TAKICh dni jak dziś warto żyć .PILSKO powinno być czynne co weekend az do maja 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 4 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2015 W czwartek na pytanie o ruch wyciągów po świętach (wtorek, weekend) usłyszałem przez telefon, że dla 3 osób nie opłaca im się ciągnąć prądu (po części zrozumiałem ale ze skwaszoną miną przełknąłem mówiąc - ale wie Pani, jakie warunki panują teraz na Miziowej???) - dzisiaj jestm happy jak nie wiem co: "Duży opadł śniegu sprawił, że warunki na otwartych trasach są dobre i bardzo dobre. W następny weekend wyciągi i trasy w górnych partiach Pilska również będą czynne (11-12.04.2015, od godz. 8:00 do 16:00)" :biggrin::biggrin::biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 4 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2015 W przyszły weekend to się będzie działo, aż nie zdechnę (pisownia jak naszej mistrzyni). Wcześniej jednak odwiedzę Pilsko lub Skrzyczne bo jeszcze zapomnę jak się jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 4 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2015 A ja się zastanawiam czy za tydzień pchać się z 6-cio latkiem na Pilsko czy jechać na łatwiejsze trasy w Białce. Na Pilsku nie byłem całe wieki i strasznie mnie tam ciągnie ale z drugiej strony nie wiem czy młody da radę na orczykach. Tapa-talked Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi