Pinio46 Napisano 17 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2015 A jak wygląda powrót na sam dół w COS na chwilę obecną? Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 17 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2015 (edytowane) Najbezpieczniej powrót krzesłem, choć byli tacy co na nartach jechali ale nie było im szkoda sprzętu. W weekend to już na pewno tylko wariant krzesłem pozostanie. Zjazd na dół darmowy! Edytowane 17 Marzec 2015 przez Mati1981 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2015 (edytowane) Nowa Osada na podwieczorek Piękna pogoda skłoniła mnie,żeby powrócić na ziemie i w miarę bezboleśnie przypomnieć jak to się szusuję w naszych realiach.Jednym z najlepszych "przejściowych" miejsc tego typu to Nowa Osada - jest krzesełko,dość szeroka trasa,bramki bezdotykowe,parking bezpłatny i obok stoku,nawet słoneczko świeciło,niemal jak w Tyrolu... Na miejscu byłem tuż po 16,parkingi oczywiście puste i można sobie wybrać miejscówkę.Szybko zmieniłem obuwie i do kasy.Biorę opcję 16.00 - 21.00 za 40 zł.Raczej tyle nie pojeżdżę,ale to tylko 5 zł więcej od karnetu dwugodzinnego.Jest bardzo ciepło (powyżej +10 st),można by niemal w krótkich spodenkach pojeździć,ale dość silny wiatr odstrasza. Warunki na stoku? Pućtra,czyli fajnie. :wink: Fanie,bo wziąłem Armady. Odwykłem od takiej jazdy,ale szybko się przyzwyczajam i... zaczyna mnie denerwować wolne krzesło. Wiem,jestem nie normalny,ale lubię takie warunki. Pozostałe trasy,czy opcję jazdy,jeszcze dostępne,ale łatwo zniszczyć sprzęt. U góry też jakiś dodatkowy przejazd za drzewkami zrobili.Jest tam też jakaś tajemnicza kopka ziemi - czyżby jakaś nowa inwestycja? Jeszcze trochę z trasy Około 18 miła niespodzianka - ratrakowanie! Najfajniej było wjechać na taki miękki nie ruszony sztruks.Nie jeździło mi się źle,ale to jeszcze poprawiło zabawę.Tym bardziej,że ludzi może 10 - 15 szt. Tuż po zachodzie słońca,diametralna zmiana warunków.Natychmiast robi się zimno,a stok zaczyna zamarzać.Już ok. 19,mimo wcześniejszego ratrakowania,nawet niewielkie nierówności stają się męczące.Czuję się trochę,jak na początku sezonu,na turach na Soszowie,kiedy stok jak zamarzł,tak się jechało... Normalnie zamarzł na kość!Przejechałem raz bokiem po nie ruszonym sztruksie,to już prawdziwy beton był! Cóż,jechać się da,ale nogi obrywają.Kilka fotek z wieczora: Nawet się wyjeździłem.W nieco ponad 4 godziny,zrobiłem ponad 50 km.Całkiem nieźle i czuję to w nogach. Warto było! Edytowane 17 Marzec 2015 przez johnny_narciarz 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 18 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2015 Obiecane zdjęcia do relacji z 9 marca ze Szczyrku (Skrzyczne i Małe Skrzyczne), to jednak był tylko przystanek w drodze na Słowacji - w osobnym wątku zamieszczę dłuższą relację. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas Napisano 18 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2015 Mam rozumieć ze ok 25 km w dół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2015 Mam rozumieć ze ok 25 km w dół ? Exactly :cheerful: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 18 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2015 A wy nie macie nic innego do roboty, tylko na forum siedzieć, ja przynajmniej nad projektem siedzę i czasem muszę się zrelaksować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Białka wczoraj Mój brat cioteczny siedzi od wczoraj na Podhalu. Pierwszy dzień na nartach, to Białka i Kotelnica. Pogoda wiosenna, cieplutko i słoneczko. Stok trzyma z samego rana, potem niestety zaczyna się robić miękko a śnieg zamienia w cukier...więc sjesta :applause: Jest go pod dostatkiem a ludzi na stokach niewielu. Kilka fotek poniżej :happy: Piękny widok w stronę Tatr: Stoki z rana są przygotowane idealnie: Granie przykuwają wzrok... Popołudniu miękko i cukier: Tłok... Spojrzenie na ostrzejszą część ośrodka: Poranne przymrozki i ilość śniegu jest na tyle duża, że Kotelnica przetrwa jeszcze jakiś czas :happy: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 ...Spojrzenie na ostrzejszą część ośrodka: Wygląda to na tym zdjęciu jak Harakiri:smile::wink: Tylko te drzewa jakieś takie pochylone, musi wiatr duży:biggrin::wink: Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Wygląda to na tym zdjęciu jak Harakiri:smile::wink: Tylko te drzewa jakieś takie pochylone, musi wiatr duży:biggrin::wink: Pozdrawiam Wiesz Piotrze,gdy się przyglądnąć niektórym narciarzom jak walczą z tą "ścianą płaczu" to słowo harakiri nabiera tu bardzo właściwego znaczenia.:tongue: Nawet wtedy kiedy te smreki stoją jak należy,...w pionie.:crazy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Wieczorem w sezonie ta trasa potrafi byc tak zryta i czasem oblodzona, ze Harakiri to niech sie przykryje ogonem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Panie, Panowie pytanko gdzie można jeszcze pośmigać w Beskidach w weekend? Jedyny warunek raczej kanapa, gdyż małżonka powiedziała, że płaci i wymaga :eek: Patrzyłem na COS ostatnio nawet nieźle wygląda, tyle tylko, że ma pizgać w sobotę jak szlag, a jak wiadomo jak będzie wiać to kanapa na Skrzyczne nie będzie chodzić raczej. Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Jak co roku idzie najpiękniejsza część sezonu narciarskiego w Polsce Wygląda na to, że zacznie się w sobotę popołudniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Jak co roku idzie najpiękniejsza część sezonu narciarskiego w Polsce Pełna zgoda! :cheerful: Ja być może zawitam w sobotę rano na Czantorię. Miał być Czarny Groń,ale ze względu na pracę i ograniczony czas,Ronin Splasch mnie ominie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAMDER Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 18.03 Szczyrkowski SON. Nie odwiedzałem go od kliku lat a w tym sezonie jestem 4- ty raz. O 9 melduje się na hali pośredniej. O tej porze stoki są jeszcze zmrożone, ale równe jak stół. 2 godz na okrągło jazdy po tym „betonie” daje wycisk nogą i skutecznie tępi krawędzie ok 11 robi się miękko i można „odpocząć”. Można pobawić się jazdą na krawędziach mając stok na wyłączność. Tak chwilami miałem stok na szerokości i długości tylko dla siebie. Najlepsze warunki panują na” Julianach” tam najdłużej było twardo. Na golgocie w dolnym odcinku pojawiały się minerały luzem. Czyrna już stoi. Siódemka z hali Skrzczańskiej miejscami przetopy zwłaszcza w dolnym odcinku tak samo czwórka.Z małego Skrzycznego można było zobaczyć za Babią i Pilskiem łańcuch Tatr Jakoś tak polubiłem z powrotem SON . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAMDER Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 i jeszcze kilka zdjęć 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2015 Ponownie kilka ujęć z Białki Braciszek na Kotelnicy bawi się dalej...dalej świetnie :applause: Rano mróz i super jazda, popołudniu leniwy odpoczynek w Słońcu - dzisiaj nawet zaćmione było :wink: Rano kilka osób jeździ... Później już coraz mniej... Artix - Harakiri? hahaha a to dobre :biggrin: W knajpce można spotkać ładną, samotną Panią... :wink: W Słońcu niestety śnieg szybko znika: I zamienia w cukier. ehhhh wiosna. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 20 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2015 Braciszek na Kotelnicy bawi się dalej...dalej świetnie :applause: Rano mróz i super jazda, popołudniu leniwy odpoczynek w Słońcu - dzisiaj nawet zaćmione było :wink: Rano kilka osób jeździ... Później już coraz mniej... Artix - Harakiri? hahaha a to dobre :biggrin: W knajpce można spotkać ładną, samotną Panią... :wink: W Słońcu niestety śnieg szybko znika: I zamienia w cukier. ehhhh wiosna. Pisz Kuzyn - lepiej brzmi :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Szczyrk 21 marca, pierwsza sobota wiosnyWy tu o World Ski Test rozprawiacie, wizje roztaczacie, a ktoś musi ujeżdżać te nasz skromne traski i ośrodki.Znowu z powodu bliskości padło na SON.Rano lekki mrozik, Trasy przygotowane prawie perfekcyjnie. Z rana zmrożone, szybkie, gładkie.Ludzi malutko, więc na trasach prawie pusto, bezpiecznie.Na początku jeździmy na Julianach. Jest super.Następnie przez lekko już naruszoną Golgotę zjeżdżamy do Soliska.Trasa w Solisku nadal zmrożona i w dobrym stanie.Niebieska powyżej Soliska powoli mięknie, ale czerwona gdzie jest więcej cienia jeszcze się trzyma.Po kilku zjazdach przenosimy się wyżej na Małe Skrzyczne, gdzie warunki są bardzo dobre i temperatura nieco niższa.3 godzinki mijają i opuszczamy stoki z Małego Skrzycznego przenosząc się znowu na Juliany. Tutaj już miękko i sporo odsypów, ale to przecież wiosna.Na trasach utworzyły się między odsypami kilkumetrowe gładkie twarde pasy na których można nadal nieźle pośmigać.Śniegu jest na trasach jeszcze dużo, przetarć praktycznie jeszcze nie ma. Problemem mogą być za tydzień tory wyjazdowe pod orczykami, ale załoga z SON dzielnie uzupełnia ubytki w śniegu.Wyjazd bardzo udany. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 (edytowane) Ty tutaj Andi o ustępującym śniegu pod orczykami a za to na Pilsku utrzymują się nadal doskonałe warunki do śmigania, choć zjazd przez Buczynkę był ostatnim w tym sezonie, chyba. Zresztą będę miał pamiątkę na spodzie nart. Najpierw uzupełnienie posiłku porannego i płynów: Wyjazd na górę, gdzie warunki doskonałe: A na trasie jak zawsze na Blackeyach bosko:[video=youtube;dTIKsr2QpQc] Do za tydzień, mam nadzieję Edytowane 21 Marzec 2015 przez Góral spod Skrzycznego 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Dziś znów jazda na Rusińskim, rano bajka, gładko i lekko przymrożone, później trochę rozmiękło ale wciąż było dobrze, mało ludzi, jazda non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Darku...czegóż człowiek może więcej chcieć od życia? Śnieg, góra, kiełba, piwo, kawa, cola... Wszystko jest :happy: Ale z tą "gigantową" jazdą, to nie przesadzaj :wink: :applause: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Darku...czegóż człowiek może więcej chcieć od życia? Śnieg, góra, kiełba, piwo, kawa, cola... Wszystko jest :happy: Ale z tą "gigantową" jazdą, to nie przesadzaj :wink: :applause: Czekaj tylko z młodym Go Pro kupimy, bo na razie to przymiarki: [video=youtube;WomSZcsQg5o] 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Czekaj tylko z młodym Go Pro kupimy, bo na razie to przymiarki: Na GoPro nie wyjdzie taki fajny "efekt" białego śniegu spod nart :wink: Przymierzaj się, przymierzaj - fajna zabawa z kamerką jest :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Kilka strzałów z dzisiejszego Rusińskiego. Ostatnie dwa zjazdy w krótkim rękawku ? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi