Góral spod Skrzycznego Napisano 8 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2015 No to chłopaki nie dajecie się zwieść, też tylko tam śmigałem ale od kiedy poznałem trasy na Skrzycznem to ciągle mnie tam ciągnie i zazwyczaj ginę tam w tłoku. Jeśli doczekacie wiosny na Julianach to pamiętajcie, że biały Samsung jest mój. Pozdrawiam, Andrzej a my chyba na koniec na Kasprowy jesteśmy umówieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel81 Napisano 8 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2015 Ja również dzisiaj odwiedziłem SON. Jeździłem od 8 do 12 warunki i pogoda super. Mi sport tracker pokazał 33 km.kilka zdjęć, Golgota z góry golgota z dołu trasa 7 Juliany Pilsko na tle Tatr 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 8 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2015 A my dziś Pilsko:-) warun extra-co prawda śnieg już niżej mokry ale przy takiej temp to nic dziwnego przy schronie było dziś 4stop-na szczycie ok2 próbowałem coś więcej napisać-ale się porabalo i z tel nie chciało się wysłać:-/ kilka fot...:)jutro ponownie pilsko:) później szczyrk:) od środy zmiana pogoda i wróci mróz na szczytach beskidow:) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 8 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2015 No to chłopaki nie dajecie się zwieść, też tylko tam śmigałem ale od kiedy poznałem trasy na Skrzycznem to ciągle mnie tam ciągnie i zazwyczaj ginę tam w tłoku. Ja na Skrzyczne jeździłem często przed czasami nowej kanapy, nawet w pierwszej zimie jej funkcjonowania, ale teraz kiedy tam jest jak jest z ilością ludzi w weekendy to uważam, że jazda tam jest niebezpieczna. Tak samo Rohace odpuściłem. No cóż pętla kanap na nieprzystosowanych trasach zaciska się ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 9 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2015 (edytowane) W drodze na Słowację (gdzie teraz jestem i będę kilka dni) wstąpiłem na Skrzyczne. Górny odcinek dziś bez kolejek, kanapy pełne, na trasach tłoku nie było. Może dlatego, że orczyk jeździł prawie pusty. Warunki b. dobre, śnieg zmrożony, miękko jedynie na samej górze i przy dojeździe do Jaworzyny. Kaskada bez porównania z czerwonymi trasami w Wiśle pod względem stromizny, którą pamiętam, ale myślałem że tylko dawniej mi się taka wydawała. Zjazd na dół niby aż po ostatni uskok, ale nie widokową, tylko polanami pod kanapą (nie wiem czy to Ondraszek, czy zjazd po prostu przez pola). Oficjalnie dolne trasy zamknięte, więc zjechałem do Soliska, wracając pod Skrzyczne autobusem (akurat podjechał). Znałem dawniej przejazd "trójką", ale coś mnie podkusiło by na rozwidleniu wybrać dwójkę. Spodziewałem się, że to będzie jakiś podobny, równoległy trawers, a nie kilometrowe podejście na szczyt Małego Skrzycznego (rozumiałbym trasę w odwrotną stronę, ale nie pod górę!). Właściwa dwójka piękna, choć tam w południe już miękko, więc zjazd na krechę. Przez chwilę pomyślałem by zjechać do Czyrnej, ale skoro naśnieżana Bieńkula już zamknięta, to pewnie na innych podobnie. No więc czwórką do Soliska. Bardzo miękko, ale bezpieczny zjazd na sam dół (tu wszędzie raczej pustki). Szerokość czwórki pozostawia wiele do życzenia jeśli planują tam 6-os. czy 8-os. kanapę. Dwa drobne spostrzeżenia: - taśma między I i II odc. na Skrzyczne... miałem wrażenie, że wywrócę się do tyłu:) - jadąc ekspresówką S69 do końca, niezrozumiałe i błędne oznakowanie - droga na Szczyrk prowadzi w praktyce do Żywca, więc trzeba na rondzie wybrać "Rybarzowice" (to ta na Szczyrk). Choć pewnie większość zjeżdża z S69 wcześniejszym zjazdem. Edytowane 9 Marzec 2015 przez koliber 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Dębowiec w BB jeszcze się kręci i całe 3 osoby śmigały o 14.[ATTACH]21191[/ATTACH] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Dębowiec w BB jeszcze się kręci i całe 3 osoby śmigały o 14. [ATTACH]21191[/ATTACH] Widzę codziennie, ale poszerza się już czarna plama na środku stoku, będą kończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 Dziś na Dolinach w Szczyrku odbyły się Mistrzostwa BB szkół w narciarstwie. Warunki na trasie dobre choć na dojeździe do orczyka już mocno wytopione i trzeba uważać! FIS od góry ok, ale mgła utrudniała jazdę. Po przejeździe na Kaskade trochę minerałów. Temperatury około 0 stopni.A na dole obok dolnej stacji w knajpce toaleta płatna nawet dla klientów, z tego powodu nawet herbaty tam nie kupiłem!!![ATTACH]21204[/ATTACH]Pozdrawiam Maciek[ATTACH]21202[/ATTACH][ATTACH]21203[/ATTACH] 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 ...A na dole obok dolnej stacji w knajpce toaleta płatna nawet dla klientów, z tego powodu nawet herbaty tam nie kupiłem!!! bardzo dobrze ,że ich olałeś :wink::biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 A reszta tras w Szczyrku jest ok? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 Nooo to wygląda że sezon nam jeszcze się przedłuży Do piątku ma spaść w górach nawet 25cm śniegu W weekend warunki powinny być dobre, chociaż raczej mniej słońca się zapowiada... http://limanowa.in/wydarzenia/news;ostrzezenie-w-gorach-moze-spasc-nawet-25-cm-sniegu,20988.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 A reszta tras w Szczyrku jest ok? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bylem dzisiaj na Julianach i Golgocie. Śniegowo jeszcze całkiem ok,praktycznie bez przetarć i minerałów. Ludzi prawie zero,jazda bez czekania. Golgota jeszcze po 11 wyglądała bardzo dobrze. Jedyny minus to dzisiejsza pogoda. Mgła bardzo utrudniala jazdę,do tego padał drobny deszczyk. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 Nooo to wygląda że sezon nam jeszcze się przedłuży Do piątku ma spaść w górach nawet 25cm śniegu W weekend warunki powinny być dobre, chociaż raczej mniej słońca się zapowiada... http://limanowa.in/wydarzenia/news;ostrzezenie-w-gorach-moze-spasc-nawet-25-cm-sniegu,20988.html Niech się przedłuży! Liczę na sezon do Wielkanocy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 Teraz na kamerach w Szczyrku pada śnieg. Powinien być udany weekend Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coza Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Sypie sypie, rano niektórych widok świeżego puszku może ucieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squead89 Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Czy poza Kasprowym Wierchem w kwietniu będzie się dało gdzieś pojeździć w Polsce? Mam na myśli czas po 5 kwietnia tak do 12? Może Pilsko będzie jeszcze działało? Zawsze kończę sezon albo na Pilsku albo na Kasprowym i już teraz wypada pomału zastanowić się nad rytualnym końcem sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 SKOLNITYWczoraj miałem przyjemność pojeździć na Skolnitym. Pogoda była fatalna, ale nie przeszkadzało to w czerpaniu przyjemności z jeżdżenia. Pomimo takiego syfu (przepraszam za określenie) stok był dobrze przygotowany!!! Karnet 20 zł za 3 godziny, to jak jazda za darmo! Stok na wyłączność- jeździłem tylko ja i mój podopieczny. Dodatkowo znowu miałem przyjemność spotkać właściciela, chwilę porozmawialiśmy - okazuje się, że już ma ambitne plany na wakacje. Jeśli mu to wypali (oby tak było), to Skolnity mogą być bardzo ciekawą, całoroczną propozycją dla aktywnych. Gdyby nie to, że się zatrułem i leżę teraz w łóżku, to na pewno bym śmigał na Skolnitym od samego rana. W niedzielę koniec sezonu - niestety Także trzeba korzystać, póki mają otwarte. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Rochu do soboty wytrzyma? Chciałem gdzieś skończyć sezon w Beskidach w sobotę i zastanawiam się czy dam radę gdzieś. Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Powinno No chyba, że będzie dwudniowa ulewa. Tam tylko w jedym miejscu były przetarcia, ale takie niegroźne - dało sie to spokojnie objechać. A tak warun całkiem ok. I przede wszystkim nikogo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Powinno No chyba, że będzie dwudniowa ulewa. Tam tylko w jedym miejscu były przetarcia, ale takie niegroźne - dało sie to spokojnie objechać. A tak warun całkiem ok. I przede wszystkim nikogo! Lepiej kończyć na wyżej położonych trasach np. w szczyrkowskich stacjach :SON-ie lub COS-ie. W niedzielę (15.03) powinny być tam dobre warunki bo po opadach śniegu i śniegu z deszczem (przejściowo deszczu:mad:: ?)w ciągu piątku i soboty ma być słonecznie i ciepło a w nocy z soboty na niedzielę przymrozek.Może tam zakończę sezon ,po raz drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Spokojnie jeździmy do końca kwietnia i jeszcze na koniec w maju Kasprowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Święta zapewne spędzę na Pilsku:biggrin: Nie Ty jeden nie masz zamiaru chować sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 13 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2015 (edytowane) Ludziska jak pilsko wygląda? Był ktoś ostatnio? Gregor jesteś w Korbielowie czy u siebie? Albo Cos lub SON? Tapatalkiem Edytowane 13 Marzec 2015 przez Pinio46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 13 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2015 Widzę ze Bukowinę zasypało Już się ślinię na przyszły weekend http://ufo.webcamera.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 13 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2015 Był ktoś w Istebnej na Złotym Groniu? Jak warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi