Góral spod Skrzycznego Napisano 27 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 Masz tak?: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 27 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 Masz tak?: Hahahaha :laughing: :crazy: Chyba Jasiek kiedyś to wstawił, ale po chwili usunął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Nie często bywam na tej trasie ale czego nie robi się dla znajomych z forum, Mitku Polanki 30 lat później dla ciebie: [video=youtube;MNR8_fDtwr0] [video=youtube;xTWYxRAoEWY] 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Masakra!!! :eek: Ta trasa była oficjalnie otwarta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Maciek, przecież to są najlepsze wiosenne warunki, zawsze to mówiłeś. Nie, no dziś trasy do czyrnej traktowane były tylko jako dojazd do parkingu, ale i tak wolę tam niż po cukrze na Solisku, zresztą jedynką i Bieńkulą też próbowaliśmy. Choć tam to już męka. Tak czy inaczej to już koniec w Czyrnej w tym roku, chyba, że spadnie jeszcze śnieg. Zostaje Fis Skrzyczne i Pilsko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 (edytowane) Góral spod Skrzycznego - zbójca nart :eek: W sumie jak się przeznaczy narty do szutru to można długo pojeździć i sezon się wydłuża :biggrin: Góralu, a jakie warunki z Małego Skrzycznego do Hali oraz z Hali do Cielętnika na czerwonej i niebieskiej trasie ? Edytowane 28 Luty 2015 przez andy-w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Góralu, a jakie warunki z Małego Skrzycznego do Hali oraz z Hali do Cielętnika na czerwonej i niebieskiej trasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Dziś z rana Skolnity w Wiśle. 2 godzinki za 20 złotych od 8:00 rano. Warunki raczej trudne, pierwsze dwa zjazdy jeszcze fajnie, potem to już raczej walka... Jazda bez kolejek, czynna trasa niebieska ale raz czerwoną na koniec się puściłem i da się bez uszczerbku na sprzęcie zjechać.Dzieckiem Andy-w za miłe towarzystwo i wspólne nartowanie.Pozdrawiam Maciek 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Góral spod Skrzycznego - zbójca nart :eek: W sumie jak się przeznaczy narty do szutru to można długo pojeździć i sezon się wydłuża :biggrin: Góralu, a jakie warunki z Małego Skrzycznego do Hali oraz z Hali do Cielętnika na czerwonej i niebieskiej trasie ? Małe Skrzyczne, rano bardzo dobre, trasa zmrożona szybka później miękko ale znośnie. Hala Skrzyczeńska - Suche, miękko, cukier śnieg sztuczny powodujący liczne niespodzianki w czasie jazdy, lepiej już na szutrze do Czyrnej. Ogólnie lubię warunki wiosenne i mi te warunki nie przeszkadzają. Natomiast trzeba powiedzieć, Solisko warunki trudne, Czyrna brak warunków do jazdy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 (edytowane) Skolnity, WisłaTeraz moja relacja z Skolnitów.Dzisiaj z Mati1981 postanowiliśmy odwiedzić pierwszy raz Skolnity w Wiśle.Po dość optymistycznych relacjach Johnnego chcieliśmy sami doświadczyć nart na Skolnitach.Przed 8 godz. jesteśmy drugim autem na parkingu. Szybkie założenie butów i z buta po kilkudziesięciu stopniach pod wyciąg. Fajna rozgrzewka.Kupujemy karnety 2 godzinne poranne i pod bramki, które po 2-3 minutach otwierają się dla nas i jeszcze kilku osób. Na trasie jesteśmy pierwsi nie licząc dwóch narciarzy przed nami. Na trasie sztruks, wyratrakowane dobrze bez uskoków. Niestety temp. na plusie (w nocy także) więc po kilku zjazdach sztruks zniknął i pojawił się kopny cukier.Kilka beżowych plam na śniegu i kilka minerałów nie było problemem.Na stoku do 10 godziny prawie pusto, w sumie to może było ze 20 narciarzy.Trasa niebieska fajna, dość długa, urozmaicona zakrętami i przełamaniami terenu. Trasa czerwona zamknięta (trochę przetopów), ale na ostatni zjazd zdecydowaliśmy się nią zjechać. I to był błąd. Mogliśmy nią zjechać wcześniej bo to całkiem przyjemna trasa gdzie bokami mozna było pośmigać, a na dole puścić się po większej dostępnej szerokości.W sumie całkiem udany wyjazd do ośrodka z dwoma urozmaiconymi trasami.Widać, że ośrodek otwarty na szybko i wygląda miejscami jak niedokończona budowa. Właściciel ma jeszcze sporo pracy. Edytowane 28 Luty 2015 przez andy-w 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 będzie jeszcze jutro (lub jeszcze więcej) Czyrna czynna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 będzie jeszcze jutro (lub jeszcze więcej) Czyrna czynna? Będzie czynna napewno, bo pod orczykami jeszcze sporo śniegu ale na trasie jedynej w Czyrnej z każdą godziną więcej przetarć do gołej ziemi. Myślę, że jeszcze tylko tydzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 hmmm, a myślicie że na 1 dzień to lepsze Pilsko czy SON+COS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Pilsko góra ma naturalny śnieg, zresztą Czyrna też i widać różnicę. Dlatego polecam Pilsko jeśli będzie ciepło, jeśli chłodniej to wszystko jedno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Góralu, aż serce ściska jak się patrzy po czym Twoje atomiki śmigały... ...no a Ty? Prawdziwy Hardkor narciarz spod Skrzycznego! Gratuluję samozaparcia i pasji. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Góralu, aż serce ściska jak się patrzy po czym Twoje atomiki śmigały... ...no a Ty? Prawdziwy Hardkor narciarz spod Skrzycznego! Gratuluję samozaparcia i pasji. Pozdrawiam serdecznie. Już układam w głowie jutrzejszy wypad, tylko parę kosztorysów i projektów skończę po skokach bo kasy ubywa a czas na Kasprowy coraz bliżej. Nie wywiniecie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Kasprowy coraz bliżej. Nie wywiniecie się. Kiedy planujecie Kasprowy : A jutro też gdzieś z dzieciakami ale nie wiem gdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Ostatnie dwa możliwe weekendy, tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Marcowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Marcowe Ostatnie weekendy sezonu - kwiecień/maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 PasiekiDzisiaj mieło nie być wyjazdu, jednak córka zaspała na szkółkę i musiałem gonić autobus :eek:Jak już się rano pozbierałem to wrzuciłem do samochodu również swoje deski. Wyjazd z Gliwic po ósmej, przed Ochabami mijamy szkółkowego busa i około 9 meldujemy się na Pasiekach. Młoda dołącz do kolegów, a ja zaczynam zjeżdżać sam.Warunki: miękko, a nawet bardzo miękko, śnieg ciężki i wolny, na trasie kilka przetarć ale brak kamieni. Ludzi bardzo mało.Ja takie warunki lubię, moje RTMy też, jednak nie lubi ich moje bolące nie wyleczone kolano : 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 A ja rozpocząłem sezon (na ŚGNP) już dziś. Śnieg bardzo dobry i do 11 się świetnie jeździło, bo było coś widać, później już nie było widać nic... Fasolka po bretońsku w szałasie na Goryczkowej jest niezmiennie najlepszą narciarską potrawą w tej części świata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 jednak córka zaspała na szkółkę i musiałem gonić autobus Wait a second, z Gliwic jest jakaś szkółka narciarska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 cody3223 ja znam dwie :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Czemu mi nikt o tym nie powiedział? A podałbyś nazwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi