marcinn Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Deszcz ma padać po 16-tej. Prognozy zdecydowanie bardziej wiosenne i wygląda na to ,że sezon się kończy. [/url] Chyba żartujesz,sezon dopiero się zaczyna Wiosenne nartowanie :smile: W Wiśle warunki miód ,malina 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Jaki koniec? : We Wiśle będzie jazda co najmniej do poczatku kwietnia,na Pilsku do minimum połowy kwietnia,a może i dłużej... : Majówka pewnie na Kasprowym,a później się zobaczy... Żleb na Pilsku,a może jeszcze gdzieś.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Dzisiaj na Julianach bardzo dobre, wiosenne warunki do jazdy w rytm muzyki, z ustawionym gigantem pewnego Radia.W poszukiwaniu zguby: A jeździć to będziemy do maja. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 CzantoriaDzisiaj padło na Czantorię. Wyjazd ze znajomymi za piętnaście siódma z Gliwic. Kupujemy karnet na 3 godziny i o ósmej pierwszy wjazd na górę. Z grubsza potwierdzam to co wcześniej napisał luce. Warunki wiosenne, miękko i cukrowo. Miejscami na dole lodowo. Na niebieskiej w dolnym odcinku sporo kamieni różnej wielkości. Ludzi jak dla mnie sporo, nawet nie w kolejce ale na trasie. Ja zdecydowanie nie przepadam za jazdą w tłumie więc po dziesiątej odpuszczam :frown:: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 ... i wygląda na to ,że sezon się kończy... Janek... przestań... wróżka się znalazła!!! :biggrin: sezon kończymy po 20 kwietnia tak jak co roku! trochę optymizmu :biggrin: Pozdrawiam. Jasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Janek... przestań... wróżka się znalazła!!! :biggrin: sezon kończymy po 20 kwietnia tak jak co roku! trochę optymizmu :biggrin: Pozdrawiam. Jasiek Janek swoje jak co roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 A według modelu COAMPS od środy w górach zima! I to mocno śnieżna! http://new.meteo.pl/php/meteorogram_id_coamps.php?ntype=2n&id=716 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 A według modelu COAMPS od środy w górach zima! I to mocno śnieżna! ooo... i tej wersji będę się trzymał ! :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Wczoraj Kumpel był w Kluszkowcach, dzisiaj na Jaworzynie Krynickiej - warunki z samego rana bajeczne. Widok na Tatry :happy: Krynica i poranny warun: No a ja dzisiaj na imprezie rodzinnej w Pawłowicach nieopodal Ustronia...i co? A to :eek: Wiosna idzie, Janek ma rację. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Wisła-SkolnityMiał być Duży Rachowiec ale z przyczyn losowych wyszła WisłaPo raz kolejny nie zawiedliśmy się :smile: Po ostatnim tygodniu spędzonym w Alpach mogę powiedzieć że przygotowanie tras co najmniej dobreA i ludziska jeszcze nie napierają na ten ośrodek jak na wszystko dookoła,jazda na bieżącoDzieciaki zadowolone na maxa, po 5 godzinkach jeszcze nie miały dość W drodze powrotnej wyprzedziła nas szybka AR i niestety za daleko nie pognała :sad: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Narciarze Ci rosną Marcinku, że aż miło popatrzeć :happy: Super! A ta Alfa...to ta, która jest w środku z wideorejestratorem? A dobrze im tak! Los im odpłacił za kręcenie filmów bez pozwolenia!!! :wink::biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 (edytowane) Miałem Cię spytać,czy byłeś w Zwardoniu,no ale już wiem. Ja mam bardzo pozytywne wrażenia ze Skolnity,to na pewno dobry wybór! Chyba najfajniej przemyślana stacja we Wiśle. Oczywiście nie mówię o schodach na górę... :wink: Edytowane 22 Luty 2015 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Maciek te schody są dobre na rozgrzewkę :tongue: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Maciek te schody są dobre na rozgrzewkę :tongue: Też tak uważam. Gorzej,jak się zrobi ciepło i gdzieś trzeba rzucić część odzienia... wtedy nie dość,że ciepło,to jeszcze dodatkowa rozgrzewka... :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 To samo mi przyszlo do glowy, bo typ by sie zgadzal, ale chyba na bielskim odcinku nie te blachyi brak "gadzetow" w grillu - a jesli sie myle- to lacze sie z przedmowca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Tez mi to przyszlo na mysl,bo typ by sie zgadzal, ale jezeli na bielskim odcinku, to nie te blaty a i brak "gadżetów" w grillu - a jesli sie mylę, to w pełni łaczę się z lrzedmówcą:wink: Narciarze Ci rosną Marcinku, że aż miło popatrzeć :happy: Super! A ta Alfa...to ta, która jest w środku z wideorejestratorem? A dobrze im tak! Los im odpłacił za kręcenie filmów bez pozwolenia!!! :wink::biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Dzisiaj mój kolejny dzień na stoku ( nie mylić z "na nartach" :frown: i po raz pierwszy w tym sezonie na Telegraf zagnałem syna. Warunki o dziwo super: 3 st. słońce nie parzy, śniegu full i stok ładnie zrobiony + oczywiście ludzi mało. nawet te 40 PLN za 3 godziny jakoś przebolałem. :sorrow: Oczywiście spotkałem Kmarcina z synem, który dzielnie wykonywał pierwsze w życiu szusy na tym strasznym stoku :stupid: Zobaczymy czy stok przetrwa nadchodzącą odwilż :sorrow: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaroW Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Witam. W sobotę 21 lutego wraz z synem odwiedziłem COS Skrzyczne. Dobrze, że dojechałem na miejsce sporo przed ósmą rano, bo byłem w kolejce do kasy chyba na szóstej pozycji. O ósmej kolejka sięgała aż do drogi głównej. Wiadomo jak to w COS - sie, poranne wyciszenie na dolnym krzesełku. Na Jaworzynie pozytyw taśma sprawnie działa wywożąc narciarzy pod kanapę. Szybki wyjazd na szczyt. Pogoda zapowiada się super choć dość mocno wieje. Na rasach twardo i miejscami lodowo, tu i tam pojawiają się kamienie i minerały. Do około 9,30 jazda na okrągło, później armagedon, ludzi opór. Po dziesiątej uciekamy na Doliny. Na dolinach ludzi mniej, warunki dobre, poranne zlodowacenie puściło i jazda zrobiła się dużo przyjemniejsza. Nawracamy kilka razy i jedziemy w dół na nartach. Trochę to ryzykowne posunięcie, ale jakoś bez uszczerbku dla sprzętu daliśmy radę. Ogólnie fajnie było nie mniej jednak pozostaje nieodparte wrażenie jakoby Skrzyczne zostało zadeptane przez narciarzy. W tym sezonie już nie mam zamiaru tam się wybrać. Film z wyjazdu: [video=youtube_share;uwDRPqtxXkg] Pozdrawiam JaroW 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Dzieki JaroW - zobaczyłem w końcu tą słynną taśmę :wink: :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Michał, piszesz warunki super!!! Ło, co to sie stało sie w tych Kielcyjach na tym Telygrafie? Cemu to sie tak łodminiło? Bez pomyłke chyba! Ale cyny sie nie łodminiły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Od piatku siedze w Wierchomli. Warunki do dzisiaj byly fantastyczne, ale w sobote przeszedl halny i troche popsul pogode. Niemniej jednak w dalszym ciagu warunki bardzo dobre, na stokach okolo 30 cm sniegu, ale stoki od strony Wierchomli w duzo lepszym stanie niz te od strony Szczawnika. Niestety widac juz, ze temperatura dodatnia, kolo poludnia snieg juz robi sie ciezki ale frajdy z jazdy nie zabiera. Fotek dzisiaj nie wrzuce niestety, jutro wezme aparat. Zostaje tu jeszcze dwa dni a potem Slowacja. Pisze z tableta, ktory kupilem niedawno i nie umiem wlaczyc polskich liter kurdelebele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 Michał, piszesz warunki super!!! Ło, co to sie stało sie w tych Kielcyjach na tym Telygrafie? Cemu to sie tak łodminiło? Bez pomyłke chyba! Ale cyny sie nie łodminiły? :eek::confused: Jak dla mnie to nic się nie odmieniło + o tej porze roku warun jest zwykle ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 Cześć Witam. W sobotę 21 lutego wraz z synem odwiedziłem COS Skrzyczne. Dobrze, że dojechałem na miejsce sporo przed ósmą rano, bo byłem w kolejce do kasy chyba na szóstej pozycji. O ósmej kolejka sięgała aż do drogi głównej. Wiadomo jak to w COS - sie, poranne wyciszenie na dolnym krzesełku. Na Jaworzynie pozytyw taśma sprawnie działa wywożąc narciarzy pod kanapę. Szybki wyjazd na szczyt. Pogoda zapowiada się super choć dość mocno wieje. Na rasach twardo i miejscami lodowo, tu i tam pojawiają się kamienie i minerały. Do około 9,30 jazda na okrągło, później armagedon, ludzi opór. Po dziesiątej uciekamy na Doliny. Na dolinach ludzi mniej, warunki dobre, poranne zlodowacenie puściło i jazda zrobiła się dużo przyjemniejsza. Nawracamy kilka razy i jedziemy w dół na nartach. Trochę to ryzykowne posunięcie, ale jakoś bez uszczerbku dla sprzętu daliśmy radę. Ogólnie fajnie było nie mniej jednak pozostaje nieodparte wrażenie jakoby Skrzyczne zostało zadeptane przez narciarzy. W tym sezonie już nie mam zamiaru tam się wybrać. Film z wyjazdu: [video=youtube_share;uwDRPqtxXkg] Pozdrawiam JaroW Drogi Jaro Mam nadzieję, że się nie obrazisz jeżeli takie przemyślenie po obejrzeniu filmiku napiszę: Filmik bardzo fajny i widzę na nim wyjątkowo ogarniętego technicznie i sprawnego narciarza, jak mniemam z rodziną a przynajmniej a synem. Patrząc na syna sugeruję, żebyś go troch e okiełznał (jak się da oczywiście) i kazał mu jeździć za sobą przez parę dni, tygodni. Nie cały czas ale staraj się częściej. Możesz troszkę zwolnić ale za to jechać naprawdę dokładnie i pilnować, żeby On jechał za Tobą śladem. Gwarantuję, że nadzwyczaj szybko ogarnie ten bałaganik z korzyścią dla niego i jeszcze większą duma dla siebie. Serdecznie pozdrawiam i więcej takich narciarzy na stokach. Mitek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luce Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 Son Hej, Dzisiaj zdecydowałem się na SON, mimo nie przychylnych prognoz zapowiadających deszcz od 10, ale stwierdziłem trzeba jeździć póki można i mam wolne:) więc nawet 2h będą ok:). Do Soliska docieram niestety dopiero koło 8.30, korek w Czechowicach zrobił swoje. Parking 10 pln ;/ W związku zapowiadanym deszcze kupuje karnet na punkty 50pln za 55 pkt. Pod orczykami w miarę ok, ale trzeba się jednak było pilnować Pierwsze kroki w stronę Hali Skrzyczeńskiej, zgodnie ze stroną SON-u panują tam warunki bardzo dobre, ale to raczej pobożne życzenia, warunki najwyżej dobre. Generalnie trasy w tym rejonie przygotowane dobrze w miarę twardo(jak dla mnie lepiej niż w niedzielę na Czantorii), ale jednak sporo przetarć i to znacznych, jeździłem na trasach 2 i 7. Następnie przerzucam się na golgotę i na Juliany. Tu sytuacja wygląda dużo lepiej. Nigdy wcześniej nie jeździłem w tak dobrych warunkach na Golgocie, twardo, równo, praktycznie brak minerałów. Podobnie na Julianach warunki 5-/5. Może z wyjątkiem 13 gdzie było gigantyczne przetarcie. Zapowiadanego deszcze nie było wiec dokupiłem jeszcze 20 punktów. Koło 11 zaczęli pojawiać się ludziska (3 min stania w kolejce ;-)) i warunki też zaczęły się już pogarszać, a że akurat punkty się skończy to zawinąłem się do domu. Mimo pesymistycznych prognoz wyjazd bardzo udany. Bardzo przyjemnie jeździ się samemu po trasach, cisza spokój, bardzo miłe doświadczenie. Generalnie w Sonie panują nie złe warunki, w stronę Czyrnej się nie zapuszczałem bo uznałem że skoro sam SON twierdzi że warunki są trudne, to szkoda nart. pozdrawiam Luce 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaroW Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 Mitek: Patrząc na syna sugeruję, żebyś go troch e okiełznał (jak się da oczywiście) i kazał mu jeździć za sobą przez parę dni, tygodni. Dokładnie jak piszesz, ale wiesz jak jest z szesnastolatkami.... Cieszę się, że ze "starym" rano chce mu się na narty jechać. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi