bociek28 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Łukasz1993 Wczoraj wróciłem z białki i warunki na kotelnicy super, cały czas produkują śnieg:) tylko te kolejki, do godziny 10:30 jeździ się fajnie później kolejka rośnie z minuty na minutę no chyba że sytuacja się zmieni kiedy warszawa skończy ferie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Na Czantorii wczoraj też z dołu wyglądało fajnie, ale na ściance nie było:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz1993 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Pytanie z innej beczki: Będąc przykładowo w Białce na kotelnicy i widzimy kogoś kto potrzbuje pomocy na stoku to dzwonimy pod jaki nr? Ogólny nr jest jakiś? Czy każda stacja narciarska ma swój nr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Możemy na numer alarmowy TOPR i GOPR 601 100 300 Jest to wspólny numer alarmowy w górach. Tapatalkiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Majki miałeś się odezwać.... Ale się nie udało :sorrow: co nie zmienia faktu że fajną miejscówkę wypatrzyłem pod stokiem na przyszły sezon :tongue: ps. przyjazd na co najmniej kilka dni :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Trochę nie na temat ale znawcy docenią to co na talerzu :tongue:ps. Skończyło się dobre czas wracać do szarej rzeczywistości :wink: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Trochę nie na temat ale znawcy docenią to co na talerzu [ATTACH=CONFIG]19061[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19062[/ATTACH] :tongue: ps. Skończyło się dobre czas wracać do szarej rzeczywistości :wink: Smakowicie wyglądają te kartofelki :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Smakowicie wyglądają te kartofelki :laughing: Całość wyborna :eek: żeberka w słodko-pikantnej pomadzie :tongue:, palce lizać :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Na koniec jeszcze żeś do pieca dołożył :tongue: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 jak zwykle, czyli rewelka: xDRIVE, radość z jazdy. Radość jest, ale sprzegło z dwumasem kosztowało 2300zł. Oczywiscie z robocizną i po cenach hurtowych, ale od czego ma się kumpli automaniaków? Aha, olej w x drivie BMW nie zaleca wymieniać, praktyka jednak mówi - co 50 tys km koniecznie! Niby nie o śniegu piszą, ale czymś na stok trzeba dojechać, nie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 (edytowane) Czarny Groń nocąWczoraj mi się podobało, więc dziś po pracy wybrałem się na wieczorne jeżdżenie. Warun ok. Trochę się zrobiło nieprzyjemnego, łapiącego narty, kopnego śniegu w kilku miejscach, bo armatki cały czas pracowały. Ogólnie bardzo przyzwoicie. Jedyne, co mi się nie podobało, to znacznie większa ilość ludzi niż za dnia. Było też kilku buraków. Znowu powracam do tematu gazrurki i lania cymbałów po nerach. Gdyby taki interwencjonizm na stoku nie podchodził pod paragraf, to pierwszy byłbym w korpusie porządkowym na trasach. W ogóle, to bym wprowadził jakieś ograniczenia np. jeden narciarz na 500 mkw trasy :stupid: Może już głupio gadam, bo późno jest, a rozdrażniony jestem, gdyż mi Panowie zmierzyli w Oświęcimiu 80 w zabudowanym ... :sorrow: Wstyd mi. Portfel też płacze.Zdjęcia z dziś (jakość słaba, bo taki mam aparat w telefonie): Edytowane 29 Styczeń 2015 przez ROCH 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Całość wyborna :eek: żeberka w słodko-pikantnej pomadzie :tongue:, palce lizać :tongue: A konkretnie gdzie tak dają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Czarny Groń nocą Wczoraj mi się podobało, więc dziś po pracy wybrałem się na wieczorne jeżdżenie. Warun ok. no tośmy sobie wczoraj razem na Czarnym Groniu pośmigali :biggrin: ja jeździłem od 18-tej do 20-tej , szkoda , że jakoś się nie namierzyliśmy a warun , zwłaszcza zaraz na początku , był OK , tylko , żeby pojeździć na tej normalnej:wink: dolnej trasie , trzeba było swoje w kolejce odstać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 A konkretnie gdzie tak dają ? Hotel Eden Rzgów :wink:. Zupka Tajska na ostro też pyszna :tongue: :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_k Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Laskowa Wczoraj byłem na wieczornej jeździe w Laskowej od 18 do godziny 20. Karnet dwugodzinny 35zł. Trasa główna przygotowana bardzo dobrze, tak samo jak i trasa wzdłuż talerzyka. Ludzi garstka, więc jazda na okrągło. Zawsze gdy jestem wieczorem w tej stacji, oprócz samej jazdy, przyjemna sprawą jest jazda wyciągiem krzesełkowym do góry, gdyż jego trasa przebiega wzdłuż koryta niewielkiego strumienia, który uprzyjemnia wyjazd swym szumem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiezak Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 To widzę, że wczoraj więcej Nas było na Czarnym Groniu Tez byłem 18-20 Jeździłem głównie kanapa gdyż niestety na dole swoje trzeba było dostać a czas leciał Następnym razem trzeba się jakoś zgadać, w kupie siła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Stacja Narciarska Cieńków "Awaria kolei ... ale impreza aktualna! Informujemy, iż obecnie jest awaria Kolei, jednak robimy wszystko, aby ją szybko usunąć i ponownie uruchomić (jak się uda to będzie dziś jeździć do 24:00!!!)." Wysłane z LG L90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Jak już pisałem byłem na cienkowie wczoraj. Warunki jak na wieczorną przyzwoite. Dwa miejsca gdzie lód mocno wychodził i ciężko było ustac, były miejsca gdzie było sporo muld ale po trzech zjazdach mieliśmy opanowana trasę. 17 km w 3 godziny. Prędkość maksymalna 65kmh. zdjęcia: Wysłane z LG L90 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Wczorajszą relację z Czarnego Gronia i Żaru zamieściłem tu http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/19932-Czarny-Gro%F1-i-%AFar-czyli-pierwsze-g%F3rskie-nartowanie.?p=210997&posted=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 CosDzisiaj wybrałem się na COS w Szczyrku.Po 12 zaczęło sypać :angel:, ale temperatura od -1*C do +1*C. Wiatr słaby, rzadziej umierkowany. Do 10.30 było słonecznie.Warunki dostateczne/dobre. Teoretycznie była tylko jedna trasa otwarta - czerwona ze Skrzycznego na Jaworzynę i potem do orczyków. Ale praktycznie jeździłem niebieską "Ondreaszkiem" oraz FIS. Na trasach sporo lodu, minerałów, czasami trochę ziemi i korzeni :shocked:. Często na zamkniętych trasach panowały lepsze warunki niż na otwartych. Ludzi mało, jazda na okrągło. Widoki bajkowe :angel: . Zdjęć nie wiele, bo bateria mi się skończyła :angry: SON dzisiejszy i jutrzejszy opiszę jutro. Warunki takie jak przy intensywnych opadach trochę mokrego śniegu. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 SkolnityDzisiaj miałem nigdzie nie jechać. Jednak żona namówiła mnie na wieczorne nartowanie. Wybór padł na Skolnity, ja byłem tam już kilka razy, a małżonka wcale. Kupujemy skipasy na wieczorną jazdę od 18 do 21 za 35zł. Ludzi tradycyjnie niewiele. Co do warunków, sypnęło trochę świeżego śniegu, nie widać, przetarć ani kamieni. Środek tarsy rozjeżdżony i gładki po bokach świeży śnieg i odsypy, na dole miękko. Dzisiaj zabrałem pierwszy raz RTMa 80 i to były warunki w sam raz dla tej narty :biggrin: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Nowa osada teraz . Przybyło sporo śniegu , warunki dobre, ale ludzi sporo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 oglądam sobie kamery ze szczyrkowskiego i widze że nawet czyrną puścili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 oglądam sobie kamery ze szczyrkowskiego i widze że nawet czyrną puścili Puścili! :smile: Oraz trasę 2 i 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 A na Poniwcu pustawo ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi