Larino Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Zobacz kto da za darmo taki przejazd, skipas i daj znać, Pozdro Za darmo to nie, ale skipass na 5h kosztje teraz 60zł, dla mnie 50zl(student) więc 40 za dojazd to sporo. A autem wygodniej i taniej:) Wysłane z LG L90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Myślę,że oferta Soszowa skierowana jest przede wszystkim do tych,co nie posiadają samochodu.Zazwyczaj jak ktoś ma auto,to z niego skorzysta,nawet jak będzie nieco drozej.Uważam cenę 90 zł za dobrą ofertę. Pamiętać też należy, że koszt jazdy samochodem to nie tylko paliwo,w dużym przybliżeniu przyjmuję się zazwyczaj paliwo x 2 (naprawy,przeglądy, ubezpieczenie,amortyzacja itp.). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Witam wrzucam kilka fotek z dzisiejszego nartowania w SON-ie :tongue: , jeździłem 7 i 11 na zmianę , warunki dobre, kilka przetarć i drobnych kamyków głównie na 7 :wink:a tu jeszcze fota dla koneserów :eek: :tongue: :wink:, pozdrawiam ps. jutro spadam w kierunku domku z międzylądowaniem w Łodzi w celach biznesowych, a w piątek docelowo DOM :applause: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Magura Małastowska dzisiaj-warunki bardzo dobre,kamieni bardzo mało,podobnie jak ludzi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Dzisiaj jednak stożek. Napiszę krótko NIE ŻAŁUJĘ:biggrin: Parking 8:20 szybkie gramolenie i po 8:30 pierwszy wjazd. Przede wszystkim w końcu w beskidy zawitała zima, wszędzie śnieg, nawet się trochę samochodem zakopałem:eek: Sam dojazd do Stożka w porządku spokojnie na oponach zimowych można dojechać na samą górę. Skipass 8-13 50zł jak na nasze góry git:smile:Warunki na stoku rano bardzo dobre, pojawiło się sporo świeżego śniegu co znacznie umila jazdę. Jazda na krawędziach sama przyjemność. Od rana panowie z obsługi sprawnie montowali slalom. Ok godziny 9 30 można było jeździć z czego sporo razy skorzystaliśmy:) Fajny bajer bezpłatny pomiar czasu, mogliby pomyśleć o tym na innych stokach. Ok 10 przerwa na piwko, lokal koło wyciągu ma swój "górski" klimat. Jakoś leszek lepiej smakował:biggrin:Po 10 30 warunki trochę się pogorszyły, spod świeżego śniegu zaczął wychodzić lodowy "szary" podkład. Jednak nie przeszkadzało to w jeżdżeniu krawędzie się nieźle wcinały. Ogólnie wyjazd na bardzo duży plus, wygląda na to że krótkie nartowanie zostanie przeniesione z Soszowa na Stożek. Jedyne co można "im" zrzucić to minimalnie nierówny ratrak na ściance. Warunki na trasie czarnej dostateczne, tak jak piszą na stronie. Da się zjechać nawet z niezłym speedem ale sporo kamieni (dużych) można spokojnie ominąć.Warunki na slalomie na początku super, później dobiliśmy się do podkładu, przy bramkach na ściance wyskoczył lód tym razem śliski, ale taki i tak było fajnie:biggrin:Kilka fotek. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Na stronie zamieściłem galerię zdjęć ze stacji Poniwiec Mala Czantoria w Ustroniu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Po ostatnich opadach śniegu warunki dobre,nie piszę b.dobre bo ratrakowy wczoraj chyba miał pępkowe :tongue: Marcin ratrakowy na palenicy prawie zawsze ma pępkowe:) Szok że u nich nie ma kamieni:eek: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Szok że u nich nie ma kamieni:eek: Przykryła je spora ilość śniegu :tongue: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 na soszowie zapowiadają niebawem otwarcie trasy nr 3, podobno trwa naśnieżanie tyle że chyba czekają na naturalny śnieg bo armatki stoją i nić nie wnoszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 W sobotę rusza Ochodzita. Szkoda,że pracuję,bo ma dosypać,a tam fajnie się śmiga po polach. :angel: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 na soszowie zapowiadają niebawem otwarcie trasy nr 3, podobno trwa naśnieżanie tyle że chyba czekają na naturalny śnieg bo armatki stoją i nić nie wnoszą z tego co pamiętam info o otwarciu pojawiło się w okolicach sylwestra, chcieć a móc:stupid: Nawet jak otworzą to zrobią zapewne to co z czarną na stożku, ratrakowy zaryje wyciągnie kamienie i znowu będą czekać na opad 0,5m żeby przykryć kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Witam dzisiaj na parę chwil zawitałem do Korbielowa Majki miałeś się odezwać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Przez przypadek wylądowałem dzisiaj na Skolnitym w Wiśle i przypadkiem miałem ze sobą aparat. Skolnity w zimowej odsłonie, trasa czerwona niestety jeszcze zamknięta i wygląda na to, że dłuuugo tak będzie. No chyba, że zacznie sypać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Czarny GrońWczoraj o 23 zadzwonił kumpel z zapytaniem czy jadę. Stwierdziłem, że czego nie zrobię rano, to zrobię wieczorem, ważne, żebym popołudniu był w Katowicach Oczywiście pojechałem.Na miejscu byliśmy po 9. Zaczęliśmy jazdę ok godz. 10. Karnety na 4 godziny.Jazda na okrągło. Warunki naprawdę dobre. Potem zaczęły się pojawiać drobne minerały w kilku miejscach (np. przy dojeździe do bramek). Ośrodek zdecydowanie na plus! A te bramki rewelacja!!! Z resztą ocenicie sami I jeszcze te nowe kanapy :)Ujęły mnie tym, że jak się położy rękawiczki, to nie spadną 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomanski77 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Przez przypadek wylądowałem dzisiaj na Skolnitym w Wiśle i przypadkiem miałem ze sobą aparat. Skolnity w zimowej odsłonie, trasa czerwona niestety jeszcze zamknięta i wygląda na to, że dłuuugo tak będzie. No chyba, że zacznie sypać. Skolnity wygladaja naprawde ciekawie, w koncu cos innego niz prosta trasa pod krzeselkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomanski77 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Czarny Groń Wczoraj o 23 zadzwonił kumpel z zapytaniem czy jadę. Stwierdziłem, że czego nie zrobię rano, to zrobię wieczorem, ważne, żebym popołudniu był w Katowicach Oczywiście pojechałem. Na miejscu byliśmy po 9. Zaczęliśmy jazdę ok godz. 10. Karnety na 4 godziny. Jazda na okrągło. Warunki naprawdę dobre. Potem zaczęły się pojawiać drobne minerały w kilku miejscach (np. przy dojeździe do bramek). Ośrodek zdecydowanie na plus! A te bramki rewelacja!!! Z resztą ocenicie sami Na mapce maja juz zaznaczone krzeselko na przyszly rok - zastepujace dolne orczyki. Zdjecia super - ale czy ta trasa nie jest za krotka? Krzeselko tylko 600mtr a i te nowe dolne bedzie tylko 600mtr. Szkoda... Przesiadka do lacznej trasy okolo 1200mtr. hmmmmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Trasa krótka z czego 200metrów jest tak płaskie ze spokojnie można wyciągnąć kanapkę i ja zjeść w tym czasie Ale jak dla mnie stok na plus;) Wysłane z LG L90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Na mapce maja juz zaznaczone krzeselko na przyszly rok - zastepujace dolne orczyki. Zdjecia super - ale czy ta trasa nie jest za krotka? Krzeselko tylko 600mtr a i te nowe dolne bedzie tylko 600mtr. Szkoda... Przesiadka do lacznej trasy okolo 1200mtr. hmmmmmmmm Zarządzający ośrodkiem chcą chyba pobić rekord w ilości wybudowanych kanap w stosunku do długości/powierzchni tras jakie będą obsługiwać . Nie zdziwiłbym się , gdyby kolejnym pomysłem było wybudowanie 300 metrowej kanapy (najlepiej wyprzęganej 6-tki z osłonami ) łączącej górną stację tej planowanej kanapy z górą ośrodka :stupid:. Pomimo całej mojej sympatii do SN Czarny Groń , to zaczynam odnosić wrażenie , że stacja ta staje się coraz mniej przyjazna dla tych , którzy chcą tam zjeżdżać na nartach ale za to dla tych , którzy chcą wjeżdżać kanapami będzie coraz lepsza:rolleyes:: . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiezak Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Na Czarnym Groniu często bywam, zwłaszcza od 18 jak trasa jest przygotowana i na chwilę obecną jest fajne. Aczkolwiek jak będzie kanapa z dołu to obawiam się, że ilość osób drastycznie wzrośnie a co za tym idzie już nie będzie można spokojnie się wyjeździć. Jeszcze 1 dłuższa trasa zdecydowanie by się przydała, no ale obawiam się, że to raczej szybko się nie stanie ze względu na wycinkę drzew,zielonych itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Skolnity wygladaja naprawde ciekawie, w koncu cos innego niz prosta trasa pod krzeselkiem.... Z tym, że patrząc na zdjęcia, to trochę wąsko tam wygląda. Trochę jak jakieś dojazdówki w Alpach Jest tak w rzeczywistości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Troszkę wczoraj pobuszowaliśmy jak zwykle i tylko przy okazji pstrykając kilka zdjęć. Zapraszam do galerii: Arena Narciarska Jaworki-Homole Szczawnica Palenica Stacja RyterskiRaj w Rytrze Kluszkowce SN Czorsztyn-Ski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz1993 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Pytanko: Jak warunki na Kotelnicy ? Jutro sie wybieram na 4 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Pytanko: Jak warunki na Kotelnicy ? Jutro sie wybieram na 4 dni. jak zwykle, czyli rewelka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Ferie szkolne maja swoje prawa:D Kilka dni pozniej.... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Szybkie info z cienkowa. Wygląda to tak: Więc fajnie. Ale ludzi dość dużo jak na taką godzinę. Czekam na 18 i jazda:) Wysłane z LG L90 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi