marcinn Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Dwie Doliny Muszyna WierchomlaWarunki z samego rana dobre,szybki zmrożony śniegTrasy przygotowane przyzwoicie,choć brakuje białego, oj brakuje :Na trasach nie zauważyłem minerałów,poważnych przetarć Zapowiadane opady śniegu powinny poprawić warunki,jeśli się sprawdzą :,zobaczymy jutroTak więc jak ktoś się wybiera na Wierchomle to spokojnie sobie pojeżdzi,przynajmniej z rana ze 2-3 godz bez klolejek 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca10 Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Witam Wybieram się jutro do Istebnej. Był ktoś dzisiaj, jak warunki? Jeszcze nie wiem na który ośrodek, nie mniej jednak są położone obok siebie, więc pogodowo to samo. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Witam udało mi się dzisiaj odwiedzić niewidziany kilka lat ON Czorsztyn Ski A widziałeś może co tam słychać z tym nowym talerzykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 A widziałeś może co tam słychać z tym nowym talerzykiem? Nie wiem co słychać z tym talerzykiem Ja tam przyjechałem jeździć :biggrin: , reszta mnie nie interesuje :eek: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Witam dzisiaj Harenda :tongue:, warunki świetne , twardo bez przetarć muldek i innych pierdół :applause: :tongue:ps. a jutro....... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Mnie tylko zastanawia jedno dlaczego nie naśnieżają stoków. Na co czekają na wiosnę: Czekają na mróz po prostu........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 ZWARDOŃ - Mały RachowiecBez wątpienia się starają, ale to, co podają na stronie (http://www.zwardonski.pl/) to delikatna przesada. Napisali, że warunki "bardzo dobre". Moim zdaniem takowe nie były. Cukier, lód, przetarcia, czasem gdzieś jakieś minerały. Sporo ludzi. Tzn. o ile kolejka do wyciągu niewielka - można powiedzieć, że jazda na okrągło, o tyle na trasie gęsto, w takich warunkach było trochę wypadków i wywrotek. Knajpa w okolicach godziny 13 zapełniona po brzegi, czas oczekiwania na posiłki dość długi, choć obsługa uwijała się w pocie czoła - ale co się dziwić, najlepiej przygotowany stok w regionie, to trochę ludzi sie zjechało. Duży plus to parking, który był dobrze przygotowany i zorganizowany. Kanapa daje radę. Ogólnie ok, ale bez specjalnego szału. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 Jak tak patrzę na zdjęcia z naszych stoków, to mi się jeździć odechciewa... :frustrating: Może dobrze,że mam dużo pracy -zawsze jest szansa zarobić na coś lepszego,w jedynie słusznym kierunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 Jak tak patrzę na zdjęcia z naszych stoków, to mi się jeździć odechciewa... :frustrating: Może dobrze,że mam dużo pracy -zawsze jest szansa zarobić na coś lepszego,w jedynie słusznym kierunku. Ja też odpuściłem wyjazd. Ten świeży jakże upragniony opad na pewno poprawi warunki, ale jeszcze nie dzisiaj. Pocieszające, że ośrodki odpaliły też armaty. Jak to co spadnie uleży się i zostanie wyratrakowane to na przyszły weekend lub środek tego tygodnia powinno być już o niebo lepiej niż przez ostatnie tygodnie. Ferie śląskie powinny być udane. A za 2 tygodnie najsłuszniejszy kierunek :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 A za 2 tygodnie najsłuszniejszy kierunek :smile: Gdzie się wybierasz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 Mam na FB polajkowany profil "Skolnity Wisła Ski & Bike". Odpaliłem właśnie fejsa i ... akurat mi się pojawił ich post - screen z kamerki. Od razu kliknąłem w link i co zastałem: http://www.skolnity.pl/kamera/ Wrzucam tu, bo może się komuś przydać. Widać, że ludzi niewiele i pojeździć można 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 I jest telewizja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 Na gruponie karnety całodniowe na Soszów za 60zyla. Ważne do końca marca Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 (edytowane) Szwajcaria...tym razem Bałtowska... Cóż, jak się jest nartoholikiem, to trzeba jeździć... Jeszcze nie zdążyłem opisać całego pobytu w Ischgl oraz szwajcarskim Samnaun z wątku http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/19842-Silvretta-adventures?p=210150#post210150 , jeszcze w piątek śmigałem po alpejskich zboczach...a dzisiaj na pocieszenie i bardziej z ciekawości postanowiłem powrócić w narciarskie klimaty Szwajcarii...z tym, że tym razem Szwajcarii Bałtowskiej. Ponieważ ostatnio brakowało na forum relacji z centralnej Polski - a ciekawość mnie paliła, by samemu sprawdzić jak wyglądają warunki narciarskie na nizinnych górkach, postanowiłem jechać. Dzisiejsza jazda była dla mnie 30stym dniem na nartach w sezonie...który jak widać z relacji z niniejszego wątku jest dosyć kapryśny - kapryśny, bo niestety pogoda jest taka. Rano rzut oka za okno - szyby w aucie zamarznięte, kałuże niestety nie. Temperatura +1, mżawka. Po sprawdzeniu w necie - okazuje się, że mimo niesprzyjających warunków czynny jest cały ośrodek - wszystkie trasy, krzesło i dwa orczyki. Na miejsce docieram parę minut po godzinie 9tej. Ludzi jest tyle co na lekarstwo, śnieg na pierwszy rzut oka wygląda na miękki - w rzeczywistości tak jest. Cukier, na dodatek z dodatkiem cukru trzcinowego. Kupuję karnet dwugodzinny i w górę. Pod orczykiem widać, że tylko zapasy sztucznego śniegu i ciężka praca obsługi w uklepywaniu ścieżek dla narciarzy pozwoliła na utrzymanie ośrodka jako czynnego. Główna, bardziej stroma trasa przy orczyku rano nie wygląda jeszcze tragicznie: Dłuższa, wokół lasu również. Są miejsca gdzie naprawdę nie wygląda to źle... ...ciągnie "wilka" do sztruksu... Najdłuższa trasa przejazdowa z górnej stacji krzesła, dookoła lasu, do dolnej stacji orczyków również rano jest w miarę ok. Jazda jest dosyć szybka, niestety asekuracyjna - na slalomkę grząska, miękka nawierzchnia nie jest zbyt bezpieczna. Przenoszę się pod wyciąg krzesełkowy. Warunki są identyczne jak na trzech powyższych trasach. Jest wilgotno, pojawiają się drobne opady deszczu, odczuwalność chłodu jest duża. Po pół godzinie jestem cały mokry - jeździć z szybą się nie da ze względu na słabą widoczność. By zrobić w miarę ostre zdjęcie muszę najpierw przetrzeć dosyć dokładnie obiektyw...z tym, że za bardzo nie mam czegoś suchego. Mija czas a warunki na stoku zdecydowanie się pogarszają - odsypy, przeciery i takie tam wodne jeżdżenie się robi. O dziwo przybywa ludzi. Chyba urlopy i ferie mazowieckie powodują to, że nawet w taką pogodę społeczeństwo odczuwa głód zimy i nartowania. Czuję się raźniej, że nie tylko ja jestem taki popierniczony... Marznę na krześle - oprócz deszczu pojawia się wiatr. Przenoszę się na orczyki gdzie kończę swój karnetowy czas. Wyjeżdżam a parkingi zaczynają pękać w szwach - tłok. Przy takim natężeniu narciarzy jak ok godziny 12stej stoki nie przetrwają długo jeśli aura się nie zmieni. Na pocieszenie w drodze powrotnej zaczyna zamiast deszczu pojawiać się śnieg. Temperatura wskazywana przez auto również spada, do zera. Oby spadła poniżej zera by nizinne ośrodki mogły ponownie włączyć armaty śnieżne. 30 dzień na nartach wg Endomondo: DYSTANS 22.28 km CZAS TRWANIA 2g:15m:03s MAX PRĘDKOŚĆ 54.6 km/h KALORIE 1191 kcal Wieczorem postaram się dopisać kolejny dzień z alpejskiego dnia, z wątku Silvretta adventures. pozdrawiam marboru Edytowane 25 Styczeń 2015 przez marboru 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 SkolnityDzisiaj padło na Skolnity. Wyjazd przed siódmą i o ósmej meldujemy się pod kasami. Kupujemy promocyjne karnety czasowe do godziny 10 za 20zł. Na stoku pusto, jeździ maksymalnie 30 osób. Warunki dobre, prószy drobny śnieg, brak lodu i przetarć. W środkowej części trasy pojawiają się kilka minerałów. Obsługa reaguje jednak błyskawicznie i kamienie znikają z trasy. Wyjazd na plus :happy: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca10 Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 (edytowane) Zloty Gron.Dużo dzieciaków - szkółki. Cały czas pada, muldy konkret, duzo lodu na gorze. Miejscami sporadycznie minerały, ale naprawdę malutko. Ogólnie, jak dla, mnie, po mału koniec jazdy. Przyjemność już minęła, zaczyna się walka o życie :)Nie ma przejazdu miedzy Zagroniem, obsługa twierdzi, ze za mało śniegu. Trochę fotek z dzisiaj. Pozdrawiam ze Złotego Gronia.JacekWysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Styczeń 2015 przez jaca10 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 (edytowane) Czantoria ,po nocnych opadach śniegu i prognozach dających nadzieję na mróz melduję się na parkingu pod Czantorią o 8.30 ,pada marznący deszcz w postaci drobnych krupek ,na górze mglisto a tmp.oscyluje w okolicy 0 ,wszechobecne armatki dające ile wlezie uniemożliwiają dobrą widoczność ,trasa przypominająca kartoflisko z każdą godziną staje się bardziej grząsko a śnieg ,któtego się spodziewałem na stoku mam na myśli świeży w ogóle nie występuje a z armatek zupełnie jest nie związany z podłożem ,kamienie w niewielkiej ilości ale są ,narty trochę porysowałem ,ogólnie warunki oceniam na trudne ,także z powodu dużego zagęszczenia na trasie ludzi im później tym gorzej ,pozdrawiam. Edytowane 25 Styczeń 2015 przez JG77 błąd 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 Witam, wraz z rodziną zawitałem na kilka dni tutaj :wink:, jutro będę od rana na SON-ie :eek: :wink: pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 MAIKEL oglądam te Twoje relacje i tak się zastanawiam czy Ty pojechałeś jeździć, czy na wyżerke? Magda Gessler była by dumna z Ciebie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 MAIKEL oglądam te Twoje relacje i tak się zastanawiam czy Ty pojechałeś jeździć, czy na wyżerke? Magda Gessler była by dumna z Ciebie Podstawiają to jem :tongue:, tylko najgorzej jest przy wyjściu bo każą zapłacić :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 ...Rano rzut oka za okno - szyby w aucie zamarznięte, kałuże niestety nie. Temperatura +1, mżawka...Ludzi jest tyle co na lekarstwo, śnieg na pierwszy rzut oka wygląda na miękki - w rzeczywistości tak jest. Cukier, na dodatek z dodatkiem cukru trzcinowego...Mija czas a warunki na stoku zdecydowanie się pogarszają - odsypy, przeciery i takie tam wodne jeżdżenie się robi.O dziwo przybywa ludzi. Chyba urlopy i ferie mazowieckie powodują to, że nawet w taką pogodę społeczeństwo odczuwa głód zimy i nartowania.Przy takim natężeniu narciarzy jak ok godziny 12stej stoki nie przetrwają długo jeśli aura się nie zmieni. No i wybrałeś zły kierunek :frown:: trzeba było udać się w stronę zimy:eek:Tumlin dzisiaj bajka :biggrin: -2 stopnie o 13, stok zmrożony, śnieżek pada z nieba, stanie w kolejce ok. 1 minuty :stupid: a na dodatek i narciarze dobrzy i towarzystwo miłe : ale o tym pewnie kmarcin napisze.. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 Czantoria ,po nocnych opadach śniegu i prognozach dających nadzieję na mróz melduję się na parkingu pod Czantorią o 8.30 ,pada marznący deszcz w postaci drobnych krupek ,na górze mglisto a tmp.oscyluje w okolicy 0 ,wszechobecne armatki dające ile wlezie uniemożliwiają dobrą widoczność ,trasa przypominająca kartoflisko z każdą godziną staje się bardziej grząsko a śnieg ,któtego się spodziewałem na stoku mam na myśli świeży w ogóle nie występuje a z armatek zupełnie jest nie związany z podłożem ,kamienie w niewielkiej ilości ale są ,narty trochę porysowałem ,ogólnie warunki oceniam na trudne ,także z powodu dużego zagęszczenia na trasie ludzi im później tym gorzej ,pozdrawiam. Chciałem się tam jutro wybrać ale chyba poczekam kilka dni aż snieg zwiąże.... na kamerkach - wszyscy snieżą na potegę.... paradoksalnie najlepsze warunki będą jak sie ociepli-wyłaczą armatki... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 No i wybrałeś zły kierunek :frown:: trzeba było udać się w stronę zimy:eek:Tumlin dzisiaj bajka :biggrin: -2 stopnie o 13, stok zmrożony, śnieżek pada z nieba, stanie w kolejce ok. 1 minuty :stupid:a na dodatek i narciarze dobrzy i towarzystwo miłe : ale o tym pewnie kmarcin napisze.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 ...Tumlin dzisiaj bajka :biggrin: -2 stopnie o 13, stok zmrożony, śnieżek pada z nieba, stanie w kolejce ok. 1 minuty :stupid: ...a na dodatek i narciarze dobrzy i towarzystwo miłe : ale o tym pewnie kmarcin napisze.. Więc bardzo miło było obserwować z boku jak inni jeżdżą na nartach w tak urokliwym miejscu :sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 Nie rozumiem jak mozna pisac i zaraz cytowac swoje cytaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi