marcinn Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Jak to kto? :proud: Oj nie ładnie pinokio,nie ładnie :tongue: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Ostatnie kilka ,,rozdań'' GFSa-a widzi konkretne mrozy w dniach 3-09. grudnia 14 ,czyli jest szansa na otwarcie sezonu w beskidzkich S.N. około 8-10. grudnia. Prognozy na dalsze dni po 10 .12.14 bardzo zmienne ,przeważają ciepłe ,,rozdania". Mój sprzęt narciarski w pełnej gotowości do akcji:applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Mówisz Janku że już przygotowany stoisz w boksach :tongue: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Oj nie ładnie pinokio,nie ładnie :tongue: Znaczy się Pan,który postanowił mnie uprzedzić... :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Ciekawe któż to już sezon zaczął?? ;D No i widać że slalom jest już ustawiony:shocked: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Pierwsza moja myśl, jak zobaczyłem rano na fejsbuku zdjęcia z Białego, to pomyślałem: odpalam kamerki i wypatruję Johnnego Ale niestety, ktoś był wcześniej :biggrin: SZALONY! :stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2014 Pierwsza moja myśl, jak zobaczyłem rano na fejsbuku zdjęcia z Białego, to pomyślałem: odpalam kamerki i wypatruję Johnnego Ale niestety, ktoś był wcześniej :biggrin: SZALONY! :stupid: Wszystko przez to,że musiałem iść do pracy... :angry: :frustrating: :crazy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 26 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2014 Czymże jest praca w obliczu nartowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 26 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2014 Wszystko przez to,że musiałem iść do pracy... :angry: :frustrating: :crazy: A ktoś Ci kazał : :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Czarna Góra i Zieleniec odpalili dzisiaj armatki. W Czechach śnieżą: Janske, Pec, Spindlerovy Foto dla CG http://czarnagora.pl/co-sie-dzieje/aktualnosci2/sniezymy-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Nawet Jaworzyna Śnieży w ciągu dnia i w tym sezonie nie zaspała :eek: oczywiście wyłącznie górną trójkę ale zawsze to coś :biggrin: Kotelnica to standart - pewnie jak na minusie będzie to otworzą w przyszły weekend a Banie w najbliższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Janské Lázne śnieżą na szczycie już od wtorku. Ale zdziwiłem sie dlaczego przy ujemnych temperaturach Zieleniec nie odpalał armatek. Może czekali na koniec prac przy nowym wyciągu, aby otworzyć jednocześnie się całą zieleniecką SkiAreną. (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Janské Lázne śnieżą na szczycie już od wtorku. Ale zdziwiłem sie dlaczego przy ujemnych temperaturach Zieleniec nie odpalał armatek. Może czekali na koniec prac przy nowym wyciągu, aby otworzyć jednocześnie się całą zieleniecką SkiAreną. (?) albo mieli za ciepła wodę w zbiorniku i był za mały mróz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Janské Lázne śnieżą na szczycie już od wtorku. Ale zdziwiłem sie dlaczego przy ujemnych temperaturach Zieleniec nie odpalał armatek. Może czekali na koniec prac przy nowym wyciągu, aby otworzyć jednocześnie się całą zieleniecką SkiAreną. (?) Na Cernej Hore byłem w środę i śniegu koło armatek było kilka centymetrów. Nawet trawy nie przykryło. Reszta zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Południe kraju zabieliło... ...ruszyły pierwsze armaty na górkach w środkowej Polsce. Pierwszy Rąblów, Lubelszczyzna: http://www.nartsport.pl/webcamy,2306,1.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Dobrze, że powróciłeś marboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Będzie co czytać w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 (edytowane) W świętokrzyskim zaczął śnieżyć Tumlin k/Kielc odpalił też Niestachów http://niestachow.pl/index.php/kamery Bałtów też kurzyć zaczął http://www.szwajcariabaltowska.pl/stacja/kamerki/ Edytowane 28 Listopad 2014 przez kmarcin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 No to co Marcin? Kiedy próbujemy tegoroczny wyrób sniegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 No to co Marcin? Kiedy próbujemy tegoroczny wyrób sniegu ? no jak to kiedy? na otwarciu gdziekolowiek :happy: U mnie koło domu nawet grama śniegu, a 500 metrów dalej wszystko białe, no ale Telegraf jeszcze nie śnieży :frustrating: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Marcin, kupiłeś w przedsprzedaży karnet z dużą zniżką na Telegraf? Pięć dni po 4 godz, chyba 150 zł, czy coś koło tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Marcin, kupiłeś w przedsprzedaży karnet z dużą zniżką na Telegraf? Pięć dni po 4 godz, chyba 150 zł, czy coś koło tego. Marcin, nie rób tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja to zrobiłem w zeszłym roku i..............byłem dwa razy. :stupid::angel: Chyba, że masz pewne informacje, że w tym roku bedzie zima : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 (edytowane) Polska - warunki narciarskie 2014/2015 Czas otworzyć ten wątek! Johnny_narciarz - zew natury Wstałem sobie dziś rano jak gdyby niby nic.Otwarłem kompa i zajrzałem na kamerkę na Białym Krzyżu.Co dalej?Chyba nie muszę mówić? Na początku widziałem narciarzy,ale wyciąg stał.Kiedy ruszył,wszystko potoczyło się błyskawicznie! Najpierw telefon i upewnienie się,że zdążę się załapać,szybkie kompletowanie sprzętu i już jestem w drodze.Jak dobrze,że wydłużyli fullwypasówkę. Błyskawicznie osiągam Wilkowice,później Buczkowice i dalej Salmopol. Droga,póki co,niezbyt ośnieżona. Szybko docieram na miejsce.Niestety nie widzę już narciarzy,za to obsługa coś tam majstruję przy wyciągu.Jeszcze nie wysiadłem z samochodu,a pan na drabince się już śmieje... Nieśmiało zapytałem,czy puszczą wyciąg."Tak,będzie działał" - odpowiedział.Poubierałem się,porobiłem testy jak kolano to znosi i już w tym momencie wiedziałem,że nie poszaleje.Ale powinienem dać rady.Pierwsze spojrzenie na stok. No to ruszam! Tak się jakoś złożyło,że dwa dni temu wróciły do mnie narty,które już kilka razy próbowałem podarować,żeby inni się wkręcili.Niestety nieskutecznie.Narty wróciły do mnie.Skoro tak,to postanowiłem je samemu naostrzyć różnymi dziwnymi narzędziami,które mam w robocie.Dobre dwie godziny się bawiłem,ale efekt wyglądał obiecująco. Powiem więcej - wyszło lepiej niż mogłem przypuszczać! Pierwszy przejazd i na twardym narta ani myśli "zejść z toru".Przy mojej nodze to niekoniecznie dobrze,ale jakoś daję rade. Trasa nie była jeszcze przygotowywana,ale ratrak już coś tam jeździł.Trzymam się więc tych utartych szlaków,tam jest najlepiej. Pojawia się drugi narciarz,a zaraz po nim przyjeżdża znana mi już ekipa TVN. Na początku jeździmy we jedynie dwoje.Nie wspomniałem jeszcze,że nikt żadnych karnetów nam nie sprzedawał,po prostu powiedzieli żeby jeździć,bo i tak testują,poprawiają itp. Pogoda,jak widać,taka sobie.Widoczność dobra,ale widać chwilami lekką mgiełkę.Temperatura trzyma się od -1 do -2 st.To jednak nie przeszkadza,bo i prędkości niewielkie.Chciałoby się,żeby zawsze mieć tak cały stok dla siebie... Po chwili TVN wkracza do akcji.Wyciągnęli kamerę i zaczęli przygotowania. Reporter ubrał narty i się zaczęło.Niektóre ujęcia powtarzali kilka razy,bo chcieli,żeby wszystko było perfekt!Muszę przyznać,że miło było popatrzyć jak działają.Tak swoją drogą,to ta sama ekipa,co w zeszłym roku przeprowadzała wywiad ze mną na Skrzycznem,kiedy budowali tam nową kanapę.Przypomniałem się... Pogadaliśmy trochę,sam się zaoferowałem do różnych ujęć,żeby pomóc ekipie TVN.Mam nadzieję,że wyszło to fajnie. TVN w akcji: Po tych ujęciach zostałem zaproszony do wywiadu.Ponoć szło to wszystko na bieżąco.Wywiad fajnie poszedł,może coś z tego puszczą w wieczornych wiadomościach.Serdecznie pozdrawiam całą sympatyczną ekipę TVN! Może za rok znowu się tu spotkamy? Podczas jazdy włączyłem Endomondo,a to zmierzyło mi łącznie 20,58 km jazdy.Całkiem nieźle jak na początek.Pojeździłem nieco ponad 2 godziny i kiedy kolanko coraz mocniej się odzywało,zrezygnowałem.Równo ze mną skończył również sympatyczny kompan.Daliśmy panu z obsługi po 2 dyszki,podziękowaliśmy i czas do domciu. Uwaga! Co jutro? Jutro wyciąg ma działać już całkiem normalnie i pewnie będą już dostępne normalne karnety.Śniegu dość,minerałów brak,dziś jeszcze mają przejechać to ratrakiem.Chyba Fanatyk pytał o kosiarki za traktorami.To nie kosiarki,to takie wielkie szufle,którym zbierają śnieg skąd się da i zwożą go na stok.Zapas mają spory,więc jutro powinno być bardzo fajnie! Tu jeszcze dedykacja dla Mostostala - gondolka z Szyndzielni: Podsumowując,bardzo fajny dzień!Było wesoło,trochę pojeździłem i przy okazji jeszcze byłem w TV.Była też pierwsza gleba!Wiedziałem,kiedy pojechać... Edytowane 28 Listopad 2014 przez johnny_narciarz 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 No i Biały Krzyż o jeden dzień wyprzedził Rąblów w lubelskim... :wink: Wszystkie armaty całą noc i dzień pracowały, przed nimi jeszcze kilkanaście godzin i jutro prawdopodobnie start, tak jak mówi o tym strona ośrodka na FB - jeśli rzeczywiście tak będzie, będę tam i ja :happy: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 No jak kiedyś otwierałem sezon na białym to tez było więcej funu niż jazdy, ale co tam każdy dzień na śniegu z nartami jest tego wart :D:D Wysłane Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi