idealist Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 marboru, my dokładnie taki sam plan mieliśmy w zeszłym roku, Kappl w niedzielę na rozgrzewkę, a potem już tylko Ischgl, Ischgl, Ischgl... W tym roku myślimy o jednym dniu w See albo Galtur, ewentualnie o kupieniu skipasu 5z7 i spędzenia jednego dnia w St.Anton albo SFL, choć tam karnety jednodniowe na maxa drogie. W każdym razie marboru, niewykluczone, że gdzieś na tyrolskim stoku się spotkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiezak Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Dzisiaj ponownie na wieczorną jazdę udałem się na Czarny Groń. Trasa wyratrakowana, brak przetarć i minerałów, ludzi bardzo mało, zero kolejek. Przez 2 godziny jazda non stop 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 A ja ma takie pytanko z jakiego źródła bierze prognozy skionline:) wszędzie trąbią że do końca stycznia nie ma szans na mrozy i śnieg, a tu w prognozie 10-cio dniowej dla szczyrku mrozy po -6 stopni i opady:) ??? A kto jest taki naiwny i wierzy w prognozy 10-cio dniowe :stupid: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 A kto jest taki naiwny i wierzy w prognozy 10-cio dniowe :stupid: :wink: heh, ja sobie prognozy sprawdzam na yr.no/kart , i na 6 dni w przód sprawdzają się idealnie. Dokładnie wdł. tej prognozy przewidziałem że jak pojadę do SON'u będzie 5-10 Stopni C, i deszcz, i tak się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 (edytowane) ja nie wierze nawet takim prognozom na trzy dni:) poprostu interesuje mnie źródło, bo inne prognozy nie podają az takich mrozów:) Znam ludzi którzy planują urlop według prognoz długoterminowych więc... cody3223 w sumie twoje źródło też pokazuje mróz i opad:) Edytowane 13 Styczeń 2015 przez bociek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Wiecie może jak wygląda sytuacja na Szklanej górze w Harbutowicach koło Sułkowic? Chodzi już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Nie wiem, ale jutro będę wiedział jak jest w Krynicy! Po chorobie trzeba się ruszyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Wiecie może jak wygląda sytuacja na Szklanej górze w Harbutowicach koło Sułkowic? Chodzi już? tak, chodzi już od sylwestra,a sytuację można obczaić na kamerkach: http://www.szklanagora.pl/kamery-live.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Na stronie PKL-u pojawiła się informacja, że 15.01.2015 mają uruchomić Kasprzaka. Pozdrawiam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Na stronie PKL-u pojawiła się informacja, że 15.01.2015 mają uruchomić Kasprzaka. hura, jak rzesz się cieszę:applause: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Nie wiem, ale jutro będę wiedział jak jest w Krynicy! Do kiedy będziesz bo też się tam wybieram : :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Do kiedy będziesz bo też się tam wybieram : :wink: Do soboty 17.01.2015 włącznie. Planujemy odwiedzić Jaworzynę, Dwie Doliny i Azoty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Dokładnie wdł. tej prognozy przewidziałem że jak pojadę do SON'u będzie 5-10 Stopni C, i deszcz, i tak się stało Rzeczywiście +-5 nie robi żadnej różnicy :stupid: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 No i tylko norwegowie zapowiadają mrozy i snieg od 20:) ciekawe to jest, lubie oglądać prognozy na różnych programach tv gdzie zazwyczaj każdy pokazuje co innego. Trzeba w takim przypadku wyciągać średnią ale taką która nam najbardziej odpowiada:) a teraz doszli jeszcze norwegowie a ci w porównaniu z rodzimymi wróżbitami pogodowymi to mają rozrzut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Ja patrze na prognozy trzech portali, http://www.storm.no/vaer/112325859#dag=0 http://www.yr.no/sted/Polen/Schlesien/Istebna/langtidsvarsel.html i jeszcze Czeski http://pocasi.idnes.cz/ mieszkam 100metrów od granicy z Czechami wiec się łapie:smile: Wszystkie są bardzo zbliżone i sprawdzalne. Na prognozy tv nie zerkam, bo to kpina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 no i czesi też zapowiadają ochłodzenie w okolicach 20 tyle że już nie tak duże jak norweskie portale ciekawe co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 hura, jak rzesz się cieszę:applause: :biggrin: No tak, w końcu Ty największy fan Kasprowego A ja sprawdzam z reguły prognozę na skionline i jeszcze dwóch innych portalach. Zawsze sprowadza sie to i tak do tego, że w danym dniu wystawiam łeb przez okno i patrzę czy pada czy nie - jak nie pada, to fajnie, jak pada, to niefajnie :stupid: Niemniej jednak zdarza mi się planować wyjazd w oparciu o prognozy. Jak widzę, że np. na jednym portalu zapowiadają piękna pogodę od środy, na drugim już od wtorku, to nie pojadę w poniedziałek czy wtorek, tylko np. w śordę albo nawet czwartek - tak, żeby prawdopodobieństwo ładnej pogody było jak największe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Nie jest dobrze .... 8 stopni na szymoszkowej w tej chwili.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Nie jest dobrze .... 8 stopni na szymoszkowej w tej chwili.... To olej ją i idź połazić po Krupówkach :stupid: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Wrócił syn z Istebnej z Złotego Gronia i mówi że waruny perfekt, ponoć w Wiśle to zimy nie widać, zima zaczyna się dopiero na Kubalonce.Jak on mówi że warunki perfekt, to znaczy że tak było, bo on jest bardziej rozpuszczony jak ojciec:eek: :biggrin:Pojeździł i coś takiego wyjeździł: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 No i ja to szanuję! Złoty Groń na swoim profilu na fb wstawił zdjęcie z dnia dzisiejszego i podziękowanie dla "dzieciaków z Oświęcimia" :złoty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 (edytowane) Wrócił syn z Istebnej z Złotego Gronia i mówi że waruny perfekt, ponoć w Wiśle to zimy nie widać, zima zaczyna się dopiero na Kubalonce. Jak on mówi że warunki perfekt, to znaczy że tak było, bo on jest bardziej rozpuszczony jak ojciec:eek: :biggrin: Pojeździł i coś takiego wyjeździł:.... Czekam aż Mój syn dorośnie i zacznie takie trofea przywozić w zimie, a w lato to piłkarska szkoła Piasta Gliwice Edytowane 13 Styczeń 2015 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mexon Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Ja patrze na prognozy trzech portali, http://www.storm.no/vaer/112325859#dag=0 http://www.yr.no/sted/Polen/Schlesien/Istebna/langtidsvarsel.html i jeszcze Czeski http://pocasi.idnes.cz/ mieszkam 100metrów od granicy z Czechami wiec się łapie:smile: Wszystkie są bardzo zbliżone i sprawdzalne. Na prognozy tv nie zerkam, bo to kpina. Ja sprawdzam pogodę na 2 tygodnie do przodu byle gdzie (onet, wp, meteoprog) i wybieram najlepszą opcję. Pierwszy tydzień żyję nadzieją na lepsze, a jak się nie sprawdzi szukam kolejnej dwutygodniówki i wybieram najlepszą itd. Po jakimś cyklu pogoda musi się w końcu sprawdzić :biggrin: a przynajmniej gdy jest deszczowo i paskudnie pocieszam się, że to takie ostatnie dni - przecież tak pokazuje moja prognoza! :biggrin::biggrin::biggrin: P.S. Jedna z moich prognoz pokazuje, że nocami ma solidnie padać śnieg a za dnia niewielki mrozik i słońce:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakunec Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Może nie widać zimy w Wiśle, ale warunki na stokach bardzo dobre. Przed południem Cieńków i Nowa Osada. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 A w Szczawnicy na Palenicy wczoraj były takie warunki, że idioci na motorach wjechali w narciarza łamiąc mu nogi, powodując inne uszkodzenia ciała i jak gdyby nic odjechali :eek: http://24tp.pl/?mod=news&strona=1&id=25898 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi