marek_kapica Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Endomondo liczy cały czas jazda w górę też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Ja wolę używać SkiTrackera, on liczy jadę w górę i w dół osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 (edytowane) Tak mają tam pokój schadzek dla maluchów :smile: Możliwe jest też zostawienie pociechy Dzięki, dobrze wiedzieć :biggrin: uderzymy tak w któryś z nadchodzących dni. Szkoda, że jeszcze tak mało właścicieli stoków w Polsce myśli o takim pokoju schadzek : Edytowane 3 Styczeń 2015 przez asiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 A jak z warunkami w Szczyrku? co jest czynne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Krótka relacja z Zagronia. Zameldowalismy się pod kasą o 8, pierwsze odbicie 8.05 i wio do góry. Na początku trasa nie zachęca bynajmniej z góry. Ale jakie mile zaskoczenia pod nartą, twardo równo i szybko. Trochę ludowych gródek, ale w miarę ok. Jak na razie jazda na bieżąco, kolejki do kolejki brak. Do 9.20 udało się zaliczyć 7 zjazdów. Co do samej trasy trochę wąsko na samej górze, jaką mniej więcej połowa trasy nadaje się do jazdy, później już coraz lepiej.Reszta relacji po powrocie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Warunki narciarskie na Jaworzynie Krynickiej - galeria zdjęć z dnia 2.01.2015 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 SON - Solisko Jeździliśmy wczoraj... wszyscy wracali w ulewie o 16 a my twardo w stronę Soliska wierząc w prognozę ICM, przy wjeździe do Szczyrku +3, w centrum +2, a pod Golgotą +1. Zaczęliśmy o 16 40 w lekkim śniego/deszczu z przewagą tego drugiego. Na szczęście po kilku wyjazdach przestało padać i jeździło się naprawdę fajnie. Stok pusty warunki bardzo dobre. Trasa równa, śnieg miękki z góry zmrożony od dołu. Zjechaliśmy ok 15 razy. Ogólnie bardzo udany wyjazd. Na Golgocie bez przetarć i kamieni. Śniegu naprawdę dużo. Popołudniu nawet parking darmowy. Niestety nie mają karnetów wieczornych - 3h 50zł, ale warunki warte tej ceny:) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Expat w Cieńkowie. Kolega Expat wybrał się do Wisły i Cieńkowa Poniżej kilka jego fotek: I teraz najlepsze: To ja wolę swoje lubelsko-świętokrzyskie górki. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Jeżeli Wisła w weekend lub w ferie to tylko Stożek (całodziennie) lub inne stoki od 8 do 10. W innych godzinach to "harakiri" :frown:: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Tez byłem dzis na cienkowie 0d 8-10,potem na klepkach do 12,pojezdziłem w dobrych warunkach bez kolejek i bez tłoku na stoku,także dla mnie narciarsko bardzo udany wyjazd:smile: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Ciuuup-fest kolejeczka:smile: A tak myślałem, że jakby nie SON albo COS to może by tak Cieńków.... no cóż - pora chociaż pokręcić:smile: P.S. A czemu Orczyk III na Dolinach też nie śmigał - również tak jak kanapa z powodu wiatru stoi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 To ja wolę swoje lubelsko-świętokrzyskie górki. Koło Twoich lubelsko-swietokrzyskich gorek nie mieszka 6 mln ludzi :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 A jak tam dziś warunki na złotym groniu? opłaca się jechać koło 19 pośmigać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 W Kazimierzu warunki dobre. Jest sporo przetarć, ale przynajmniej jest slalom :wink: Kolejek do wyciągów nie ma. Co mnie zaskoczyło, to darmowy parking i toalety :smile: . Zdjęcia wrzucę wieczorem, bo ruszam zaraz do Rąblowa. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Korbielów Kamienna - relacja z sobotnich nart http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/19692-Korbiel%C3%B3w-2015?p=207347&viewfull=1#post207347 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaroW Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 (edytowane) Dzisiaj w SON-nie, po wczorajszym deszczu lodowo się zrobiło. Ludzi również sporo, choć liczyłem się z tym, gdyż na miejsce dotarłem dopiero po godzinie 12. Tym razem zaoszczędziłem dychę i zaparkowałem na Julianach :laughing: Wolę tą kaskę przeznaczyć na wyciągi w drodze powrotnej z Hali Skrzyczeńskiej. Nartowanie bardzo przyjemne choć wolę trochę mniej lodowo. Pozdrawiam JaroW Edytowane 3 Styczeń 2015 przez JaroW 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Sabat Jest najdłuższym (800m), ale również najbardziej płaskim stokiem w świętokrzyskim - Sabat, Krajno Zagórze. Ponieważ mam sentyment do tej górki (to tutaj uczyłem się za młodu jeździć), przynajmniej raz w roku odwiedzam to miejsce. Zazwyczaj staram się wybrać dzień z porannymi przymrozkami, po ciepłej, odwilżowej pogodzie z dnia poprzedniego - po to, by pojeździć po oblodzonej, a zatem szybkiej trasie. Jest to istotne na tym "płaskowyżu" po to, by nabrać odpowiedniej prędkości na kręcenie. Od tych pradawnych czasów, gdy stawiałem swoje jedne z pierwszych kroków narciarskich sporo się w Sabacie zmieniło. Przedewszystkim infrastruktyra dla dzieci - zarówno narciarska jak i atrakcje dodatkowe takie jak park linowy, czy park miniatur. Ale może wrócę do swojej relacji. Ponieważ otwarcie górki jest o 10:00 postanawiam wyjechać z domu tak, by być conajmniej 15 minut przed. Rano gdy wychodzę z domu, z nartami widzi mnie sąsiad i pyta, czy oby nie zwariowałem: - przecież wszędzie jest błoto a nie śnieg. hahaha - chyba coś w tym jest - myślę. Uruchamiam silnik samochodu i po niecałej godzinie jazdy jestem już w świętokrzyskich klimatach - rzeczywiście nawet w tutejszych Górach - śniegu brak. Po dotarciu do celu - okazuje się, że jestem jednym z pierwszych przybyłych narciarzy. Pierwszy rzut oka na stok i widzę, że wygląda to nieźle. Śniegu dostateczna ilość, jest równo i tak jak myślałem twardo - lodowo. Nim otwarto kasę, zrobiłem sobie szybki spacerek po "okolicy". Tutejsza karczma jest imponujących rozmiarów: Park linowy i... Watykan: WTC, symbol Paryża i krótka trasa dla uczących się, dzieci wraz z wyciągiem taśmowym: Otworzyli kasy. Karnet dwugodzinny - koszt 35zł. Wyprzęgany, szybki orczyk i kolejka na starcie...a więc start! Stok Sabat Krajno umiejscowiony jest w "cieniu" najwyższego szczytu Gór Świętokrzyskich - Łysicy (wzniesienie po prawej stronie na poniższej fotce): Jest fajnie. Krawędzie trzymają, a ja nabieram szybko prędkości - pierwsze kilka zjazdów, to rozgrzewka. Później sama przyjemność. Widok z połowy trasy w górę: ...i w dół: Piersza godzina - pochmurno, lekkie opady śniegu, mocny wiatr. Druga to przebłyski słonecznej pogody - gra świateł, chmury, okolica - tworzą fajny, zimowy klimat. Przejazd z głównej trasy, do tej dla uczących się - nie jest przygotowany. Miniatury WTC robią wrażenie: Końcówka nartowania i wychodzi Słońce. Pięknie - Sabat Krajno w całej okazałości ze świętokrzyską panoramą w tle: Super wypad i poranny trening. Ośrodek polecam dla wszystkich uczących się i dla dzieci. Endomondo wskazuje na zakończenie mojego 19 dnia na nartach następujące dane: Dystans 26.86 km Czas trwania 2g:06m:00s Max prędkość 49.5 km/h Kalorie 1112 kcal Min wysokość 327 m Max wysokość 440 m Łącznie w górę 1440 m Łącznie w dół 1465 m W drodze powrotnej zajrzałem na stok Baba Jaga w Bodzentynie - warunki dobre, ludzi śladowe ilości - jutro zamierzam tam wpaść ponartować. Może ktoś chętny? pozdrawiam marboru 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 My również dziś Szczyrk. Postanowiliśmy go odwiedzić po kilku sezonach przerwy. Zawitaliśmy po południu, żeby też załapać sie na pierwszy zjazd Golgotą po ratratowaniu przed wieczorną jazdą :-) Narciarzy było naprawdę sporo, ale głownie odczuwalne w kolejkach do orczyków. Na trasach rozkładało sie to lepiej. Generalnie wyjazd w miarę udany, było miejscami dość twardo i oblodzenia, ale i tak udało się trochę pojeździć. Junior dał radę. Zraził mnie tylko fakt, że była czynna tylko kasa przy Golgocie i trzeba było swoje wystać po karnety... nie rozumiem dlaczego tak to "wymyślili". Golgotą zjechaliśmy jako pierwsi, akurat otwarcie jej zbiegło się z końcem naszej przerwy na posiłek, który mieliśmy na górze, więc zdążyliśmy przed narciarzi z orczyka ;-) Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Był ktoś na Białym Krzyżu? Myślicie że da się pojeździć od 16 jutro? Mam trochę niewykorzystanych punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Zagronia ciąg dalszy. A więc jak pisałem wcześniej do 10 jazda na okrągło. Po 10 zrobiło się trochę gęsciej przy bramkach ale czas oczekiwania jakaś minuta może półtorej :DNa trasie warun całkiem niezły, jak na tą godzinę czyli jakieś lekkie przetarcie gdzie niegdzie ale bez tragedii. Minerał może znalazłem jeden, może dwa po drodze w dół. Około 12 zrobiło się całkiem gęsto i pod wyciągiem i na trasie. Co do trasy to lekko zaczęła już puszczać góra, dół jeszcze całkiem całkiem. Trochę zaczęło się robić kopnego luźnego śniegu, ale też raczej bez tragedii. Zakończyliśmy około 13 gdzie już był full narodu. Reasumując, jak na pierwszy wyjazd w sezonie był zaje, 22 zjazdy w niecałe 4 godziny. I nawet nasze porzucone u dziadków bliźniaki dały rade :DTapatalkiem 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Szczyrk - SON jestem pod dużym wrażeniem przygotowania tras. Wszystkie równe, bez przetarć ani żadnych minerałów ani gródek lodu. Zapewne przyczyniła się do tego wczorajsza ulewa ale trasy miodzio - twardo, szybko, równo. Pozwolę sobie się nie zgodzić z tym ze było "lodowo". na trasie nie było w ogóle lodu, jedynie twardy, zbity śnieg ale równy i szybki - super się dziś jeździło. Nawet popołudniu nie było muld ponieważ nie było co zsypywać. A mieliśmy pietra przed warunkami po wczorajszym deszczu - niepotrzebnie, słoneczko też często dziś wyglądało. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Dziś zahaczyłem przed południem o Kamieńsk. Otwarta trasa po prawo od krzesła, warunki jak to bywa na sztucznym śniegu przy +6 stopniach. Niemniej równo, bez przetarć i dało się pojeździć . Teraz w Łodzi sypie mocno śnieg, może coś się poprawi na dniach. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 tutaj był post:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Kazimierz 3.01 cz.1Tak jak wcześniej pisałem, odwiedziłem dzisiaj Kazimierz. W ciągu dnia było +4*C i na ogół bez opadów (po 13.pojawił się kilkuminutowy deszcz), wiatr umiarkowany, silny w porywach (czasami aż mnie zwalniał ). Wyciągi na bieżąco wywoziły, więc kolejek nie było. Na niebieskiej trasie przetarć było mało Pod talerzykami trwało naśnieżanie Na czerwonej trasie przetarć było więcejDużo więcej Na dole lepiej-tylko liście 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Kazimierz 3.01 cz.2Snowpark był dzisiaj zamknięty-ani "snowu", ani "parku" nie było Za to był piękny widok na Wisłę i PuławyCo do poprzednich dyskusjach o polskich urządzeniach na stoku, to wszystkie 3 talerzyki były polskiej firmy Sztokfisz i większość armatek to Supersnow. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi