asiek Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Wiem, że może nie do końca pytanie odnośnie warunków, ale pośrednio chodzi o możliwości ośrodka: - czy to prawda, że na Złotym Groniu jest jakiś kącik/salka do zabawy pod zadaszeniem dla małych dzieci? A może inny ośrodek posiada taki "wynalazek"? Będzie trzeba wybrać się z młodszą pociechą, a więc zaplecze poza narciarskie potrzebne koniecznie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 I mamy beskidzki Bollywood czyli czasem słońce czasem deszcz. Leje! Jeżeli wybieracie się do Wisły to korek zaczyna się w Ustroniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 http://www.skywindows.net/pl/ Tu też fajnie :eek: :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 To lipa, w wyższych partiach tez pada? Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Januu Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Pewnie tak. Z Nowej Osady wywiało narciarzy, gdzie jeszcze 3 godziny temu stał potężny ogon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 W Warszawie od Sylwestra temperatury rowniez w nocy utrzymuja sie na plusie ,obecnie jest 5 stopni na plusie,wieje i lekko kropi - generalnie pieska pogoda -szaro i mokro Jedyne biale miejsce o dziwo to gorka szczesliwicka Pogoda odstrasza ludzi a to ostatnie chwile by pojezdzic jak pogoda sie nie poprawi bo warunki jeszcze przyzwoite , mokro ale dosc twardo i najwazniejsze bialo. Pod orczykiem , na samej gorze oraz na dole ....juz wychodzi zielone... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 (edytowane) Ciekawe jak z jutrzejszym nartowaniem- moze byc lodowisko Edytowane 2 Styczeń 2015 przez fundu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 No też jestem właśnie ciekaw. Wybieram się jutro właśnie i nie wiem czy nie będzie lipa Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Witam, Czy ktoś się orientuje do której dzisiaj jest czynny Dębowiec i kiedy jest przerwa na ratrakowanie ? Widze sprzeczne informacje 16/21 z gory dzieki za odp. Pracuję na przeciw, zaczęli jeździć około 11, ale po 14 nie było już nikogo - ulewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Januu Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Od niedzieli wraca całodobowy mróz na południu, więc warunki powinny się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areski Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Pracuję na przeciw, zaczęli jeździć około 11, ale po 14 nie było już nikogo - ulewa. No nie, od 14 do 15 padał deszcz, owszem, ale żeby zaraz ulewa? Może później ulewa przyszła, po 5 wjazdach ok. 15 musieliśmy się ewakuować z sześcioletnia córką, po jej haśle: tata spodnie mi przemokły na pupie. Ludzi niewielu / pewnie deszcz wygonił / śniegu dużo / ach ta jakość - najdroższy śnieg na świecie /, stok mimo plusowej dobrze przygotowany, bez muld, przetarć, trawy. Tylko te kanapy: wolne jak zawsze, a siedziska tylko dla membran 20000. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 - czy to prawda, że na Złotym Groniu jest jakiś kącik/salka do zabawy pod zadaszeniem dla małych dzieci? A może inny ośrodek posiada taki "wynalazek"? : Tak mają tam pokój schadzek dla maluchów :smile: Możliwe jest też zostawienie pociechy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Może nieco przesadziłem, sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 (edytowane) Stożek - filmiki Stożek w Wiśle. Warunki narciarskie dobre. Na trasie sztuczny śnieg, pojawiają się drobne oblodzenia.Potwierdzam - miałem podobne odczucia, choć kamyków trochę leżało i ślizgi lekko ucierpiały, a na dole troszkę przetarć też było. Na niebieskiej dużo kamyków na zakrętach. Ruch bardzo małyOd otwarcia do 9.30 praktycznie prywatny stok, później też ludzi niewiele. dojazd dobryDroga na biało, ale spokojnie bez łańcuchów można była podjechać pod sam wyciąg. Filmiki: Rano [video=youtube_share;WBaQdzAjI54] Południe [video=youtube_share;cW7PEEbrbjA] Niebieska [video=youtube_share;qw2AEO5FHXM] Edytowane 2 Styczeń 2015 przez olo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coza Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 W warszawie warunki do jazdy bardzo dobre, o 18 bez kolejki do wyciagu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Dodałem galerię z Nowej Osady. Właściciele stacji poczekali z otwarciem i to widać na stoku. Trasa była bardzo dobrze przygotowana, chyba najlepiej ze wszytskich stoków jakie dzisiaj odwiedziłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 loss dell rio - mógłbyś rozwinąć odnośnie warunków - dobrze udało im się przygotować trasę, przetarć nie ma, kamorców też? Lodu coś się pojawia - pewno w górnej części z każdą porą coraz więcej, czy się mylę? Byłem dzisiaj . Do jedenastej narciarzy sporo , warunki dostateczne, później multum narciarzy i trasa ,,zmasakrowana'' ,szczególnie górna część ,ale bez kamieni (za to muldy wielgachne i trochę lodu). Zjeżdżałem w godzinach 09:45-12:15 i dałem spokój ,Zaliczyłem 6 zjazdów ( jestem raczej marnym narciarzem). 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Dzięki Janek za wyczerpujący opis:smile: W takim razie po dzisiejszym deszczu tym bardziej nie ma się co tam pchać. Sobota, weekend - kusi jakikolwiek wyjazd ale popołudniowy plus na termometrze i deszcz a teraz nocny minus może spowodować, że jutro na stokach będzie niezła szklanka - i tego się najbardziej obawiam. Jakie wasze odczucia?:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Poniwiec Mała Czantoria to ma pecha. Zamieścili komunikat: "Kolej 03.01.2015 NIECZYNNA Niestety deszcz pokrzyżował nam plany. Kolej 03.01.2015 NIECZYNNA" To niemalże w 100% powtórka sytuacji z zeszłego sezonu. Też śnieżyli, mieli otworzyć i przyszła nagła odwilż. Ale przynajmniej uczciwie stawiają sprawę i nie otwierają na siłę jak niektóre stacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Dzięki Janek za wyczerpujący opis:smile: W takim razie po dzisiejszym deszczu tym bardziej nie ma się co tam pchać. Sobota, weekend - kusi jakikolwiek wyjazd ale popołudniowy plus na termometrze i deszcz a teraz nocny minus może spowodować, że jutro na stokach będzie niezła szklanka - i tego się najbardziej obawiam. Jakie wasze odczucia?:wink: A od czego jest frez w ratraku? Tylko trzeba umieć go używać :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Ano właśnie - a który Ernest vel Arnold jak przyfrezuje to dopiero jutro na stoku się okaże:tongue::wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Ktoś, coś jutro na Zagroń ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
los_dell_rio Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Byłem dzisiaj . Do jedenastej narciarzy sporo , warunki dostateczne, później multum narciarzy i trasa ,,zmasakrowana'' ,szczególnie górna część ,ale bez kamieni (za to muldy wielgachne i trochę lodu). Zjeżdżałem w godzinach 09:45-12:15 i dałem spokój ,Zaliczyłem 6 zjazdów ( jestem raczej marnym narciarzem). co to znaczy "dostateczne"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 (edytowane) Parchatka w deszczu Kolejnym stokiem, który udało mi się odwiedzić w dniu dzisiejszym, była znajdująca się nieopodal Puław, w wojewódźtwie lubelskim, Parchatka. Znajduje się tutaj dwie trasy, które mają długość po ok 500m. Włodarzom w czasie mroźnych dni udało się przygotować jedynie niebieską, czerwona nie jest czynna. Wypad ponownie po pracy, na wieczorną jazdę. Jedziemy we dwóch i na miejscu jesteśmy ok godziny 19stej. Temperatura +5 i lekka mżawka. Na parkingu niewielka liczba aut, a buty ubieramy przy księżycowym niegotowym stoku. Kupujemy karnety dwugodzinne w cenie 25zł. Funkcjonuje jeden wyciąg orczykowy, narciarzy jak na lekarstwo. Po dotarciu na górną stację można zaobserwować, że początek nieczynnej trasy jest zaśnierzony, a dalej jest zielona trawa. Początek czynnej trasy jest płaski: Później jest szeroko i stromiej. W górnej części znajdują się pojedyńcze elementy snowparku - a właściwie, na razie jeden: W dolnej, fragment dla dzieci z dmuchanym slalomem i zainstalowanym w tym roku wyciągiem - wyrwirączką: Mimo dodatniej temperatury, jest dosyć twardo, równo i szybko. Jak widać, po powierzchni stoku - niewielu narciarzy dzisiaj jeździło tu na nartach: Końcówka zjazdu jest również płaska, potem ostrym skrętem w prawo kończy się za karczmą: W Karczmie Parchatce można wynająć pokój, zjeść i napić się grzańca. Klimat górski. Po godzinie jazdy zaczyna padać mocno deszcz. Zamykam szybę w kasku, bo nie sposób nawet na orczyku jechać. W trakcie zjazdu woda strumieniem leje mi się po twarzy. Po dwudziestu minutach przestaje padać i końcówka jazdy jest znośna. Wskazania Endomondo z dzisiejszej jazdy: pozdrawiam marboru Edytowane 2 Styczeń 2015 przez marboru 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Jak to jest z tymi wskazaniami endomondo ? 2h trwała Twoja aktywność i w tym czasie zrobiłeś ponad 20km ? Czy 2h to tylko jazda w dół i aplikacja pause'uje się podczas jazdy na wyciągu ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi