koliber Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Wisła-Cieńków Dziś w Wiśle na Cieńkowie - pierwszy parking pełny, zaparkowaliśmy na kolejnym około godziny 10.00. Do kolejki nie czekało się początkowo wcale, później tak z minutę. Trasa zatłoczona, górna część z małą ilością przetarć, ale nie najgorzej (najlepiej jeździć po stromszej "dwójce" - tam jest równiutko), dolna część wzdłuż talerzyka dużo bardziej nierówna. "Dwójki" poniżej rozjazdu nie otworzyli, choć jest tam usypana ogromna zaspa śniegu którą spokojnie można rozprowadzić po trasie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Czantoria Jak u góry ze śniegiem poza trasą? Dałoby się tam turować? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Jak u góry ze śniegiem poza trasą? Dałoby się tam turować? Maciek znając Ciebie to na miętko :tongue::wink: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Wisła KlepkiCóra radzi sobie coraz lepiej, tydzień temu jeszcze BK, teraz Klepki, Cieńków później Skrzyczne a na koniec sezonu to już pewnie Kasprowy: Klepki, cóż nie dla mnie. Tłok masa ludzi, o tej samej porze w Szczyrku - niedziela 10.00 pustki. Warunki śnieg mokry, duża wilgotność. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Cuuudo:smile: Rysianka ma swój klimat, zawsze jak tam jestem wiosną-jesienią i patrzę się na ten mały wyciąg, to zastanawiam się, czy to jeszcze chodzi:smile: Inny taki fajny staroć jest jeszcze chyba już za Lipowską w kierunku Boraczej - te obydwa wyciągi polecam szczególnie wiedzy Mostostala - on na pewno po pierwszym spojrzeniu wiedziałby i od razu określił, co to za wyrób i który to rocznik:wink:Czyli podchodziliście od strony Pilska i zjeżdżaliście po śniegu, po którym za niedługo będzie już mniej więcej, tak:wink: pozwólcie, że wrzucę Rysiankę z 6 stycznia jaką małą dygresję do warunków na stokach, jest to co prawda film sprzed 2 tygodni, ale warun tam wciąż fajny pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Przemo - jak Ty jeździsz na Soszowie prawie 100, to ja cię proszę - uprzedzaj, że się tam wybierasz. Uprzedzam będę w piątek!!! Przy okazji napiszę jak warunki. Jeździliśmy szybko bo byliśmy w kilka osób na stoku. A przy zjeździe była cała nartostrada pusta! Warunki prawie laboratoryjne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Mosorny Groń dziś wieczorem-jedno kiepskie zdjęcie,trochę mgliście było.. za to warunki bardzo fajne,totalne pustki pewnie z pięć osób było na stoku,trudno nawet z kimś się minąć: stok twardy,na wierzchu 'kasza' śniegu pod dostatkiem,żadnych przetarć czy kamieni.Jest fajny karnet od 17-20 za 25zł,można się na jeździć dość tanio,kart punktowych w ogóle nie ma,tylko czasówki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Uprzedzam będę w piątek!!! Przy okazji napiszę jak warunki. Jeździliśmy szybko bo byliśmy w kilka osób na stoku. A przy zjeździe była cała nartostrada pusta! Warunki prawie laboratoryjne:D usprawiedliwiony :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 pozwólcie, że wrzucę Rysiankę z 6 stycznia jaką małą dygresję do warunków na stokach, jest to co prawda film sprzed 2 tygodni, ale warun tam wciąż fajny pozdrawiam Czy to jest na pewno rok 2015 ? W tytule filmu jest rok 2014. Tak czy owak Rysianka jest SUPER. Byłem tam 2 razy na zimowisku. Klimat miejsca i jedzenie znakomite. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Czy to jest na pewno rok 2015 ? W tytule filmu jest rok 2014.Tak czy owak Rysianka jest SUPER. Byłem tam 2 razy na zimowisku. Klimat miejsca i jedzenie znakomite.Wracają wspomnienia Nie wiem kiedy byłeś Andy ale ja w 2011 i 2012 w lutymWarunki byly super i wyciąg chodził na okrętkę :smile:Sorry rozmarzyłem się 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 (edytowane) Jak u góry ze śniegiem poza trasą? Dałoby się tam turować? Tylko wzdłuż trasy, poza stokiem ani grama śniegu...Obecnie warunki na skitury w Beskidzie to tylko rejon Rysianki i Pilska ;)Wrunki z wczoraj (Rysianka), zjazd we wszystkich kierunkach, na górze spoko, nawet można po lesie, na dół do auta tylko stokówkami (twardo), śnieg ciężki i mokry, ale niesie przy większej prędkości .Najlepsze warunki na halach przy schronisku. Ogólnie warunki lepsze niż na nie których stokach Edytowane 19 Styczeń 2015 przez MajorSki 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Cuuudo:smile: Rysianka ma swój klimat, zawsze jak tam jestem wiosną-jesienią i patrzę się na ten mały wyciąg, to zastanawiam się, czy to jeszcze chodzi:smile: Inny taki fajny staroć jest jeszcze chyba już za Lipowską w kierunku Boraczej - te obydwa wyciągi polecam szczególnie wiedzy Mostostala - on na pewno po pierwszym spojrzeniu wiedziałby i od razu określił, co to za wyrób i który to rocznik:wink:Czyli podchodziliście od strony Pilska i zjeżdżaliście po śniegu, po którym za niedługo będzie już mniej więcej, tak:wink:[ATTACH=CONFIG]18578[/ATTACH]to sprawdźmy wiedzę kolegi Mostostala :wink:tu wyciąg stojący między H. Lipowską a Rysianką ten na Rysiancezdjęcia zrobione 11.01.2015 podczas wycieczki na Rysiankę z Żabnicy przez Boraczą, Lipowską i do Żabnicy.pikne są te góry, a jak nie można pozjeżdżać to polecam powędrować - super sprawa. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Czy to jest na pewno rok 2015 ? W tytule filmu jest rok 2014. Tak czy owak Rysianka jest SUPER. Byłem tam 2 razy na zimowisku. Klimat miejsca i jedzenie znakomite. jak najbardziej 2015, faktycznie na filmie wrzuciłem 2014, ale zawsze mnie takie pomyłki na początku stycznia dopadają :smile:, podejście i zjazd do Złatnej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Czy ktoś z szanownych był na Pilsku ostatnio ? Warto jutro sie tam wybrać, czy jeszcze odczekać na większy opad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pless Endriu Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Byłem w niedziele. W górnych partiach otwarta trasa z Pilska na Hale Szczawiny, warunki na tej trasie bardzo dobre.Na Kopcu trasy nie wyratrakowane choć jazda po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pless Endriu Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 (edytowane) Byłem w niedziele na Pilsku.W górnych partiach otwarta trasa z Pilska na Hale Szczawiny ,trasa dobrze przygotowana śniegu wystarczająco dużo. Z Kopca trasy niewyratrakowane choć po świeżym śniegu super się zjeżdżało. Orczyki nieuruchomione na Kopiec ponoć ze zbyt małej ilości osób. Edytowane 20 Styczeń 2015 przez Pless Endriu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 WISŁA - STOŻEKByłem dziś na Stożku. Jak dla mnie najlepszy warun, jaki napotkałem od początku roku - twardo przez cały dzień i szybko :)Miękko nie było ani przez chwilę. Co prawda na płaski nierówno i miejscami wychodził "karbowany lód", ale ogólnie ok. Czasem, w kilku miejscach (gdzieś z boku trasy na samym początku i na końcu) pojawiły się malutkie minerałki. Ogólnie rzecz biorąc - jestem zadowolony A jeszcze ważna sprawa - opłata parkingowa. Pomny na to, co mówiliście, przestrzegałem koleżankę, która prowadziła, żeby przypadkiem się nie zatrzymała na felernej polance. Niestety, Pan się praktycznie rzucił pod koła, żeby samochód zatrzymać - mówiłem jej, zeby dodała gazu i właczyła wycieraczki, ale zabrakło jej zimnej krwi... ech te wrażliwe kobiety :stupid: Uchyliła okno, a gość prawie cały wlazł do auta z przygotowanym już kwitkiem. Powiedziałem mu, że jade na górę i nie bede u niego płacił. A on mi na to, że wszystko jest dogadane z Pruskim i jak nie wierzę, to mogę sie sam Pruskiego zapytać. Zapytałem czy ma wyać z 50 zł - wiedziałem, ze nie będzie miał, bo niby skąd o 8:30 rano miałby mieć na stożku, skoro góra 3 auta wjechały przed nami. Ale koleżanka wymiekła. Jak gość dostał te swoje 6 zł, to się tak rozpromienił, jakby co najmiej Anna Fenninger dała mu buziaka! Zaczął zagadywać, zartować, opowiadać - inny człowiek. Niemniej jednak 6 zł skasował. Potem pytałem innych ludzi na górze, czy oni też płacili - wszyscy mówili, że tak. Samego Pruskiego nie zapytałem, bo nie było okazji. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 WISŁA - STOŻEK Byłem dziś na Stożku. Jak dla mnie najlepszy warun, jaki napotkałem od początku roku - twardo przez cały dzień i szybko Miękko nie było ani przez chwilę. Co prawda na płaski nierówno i miejscami wychodził "karbowany lód", ale ogólnie ok. Czasem, w kilku miejscach (gdzieś z boku trasy na samym początku i na końcu) pojawiły się malutkie minerałki. Ogólnie rzecz biorąc - jestem zadowolony [ATTACH=CONFIG]18611[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]18612[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]18613[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]18614[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]18615[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18616[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]18617[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]18618[/ATTACH] A jeszcze ważna sprawa - opłata parkingowa. Pomny na to, co mówiliście, przestrzegałem koleżankę, która prowadziła, żeby przypadkiem się nie zatrzymała na felernej polance. Niestety, Pan się praktycznie rzucił pod koła, żeby samochód zatrzymać - mówiłem jej, zeby dodała gazu i właczyła wycieraczki, ale zabrakło jej zimnej krwi... ech te wrażliwe kobiety :stupid: Uchyliła okno, a gość prawie cały wlazł do auta z przygotowanym już kwitkiem. Powiedziałem mu, że jade na górę i nie bede u niego płacił. A on mi na to, że wszystko jest dogadane z Pruskim i jak nie wierzę, to mogę sie sam Pruskiego zapytać. Zapytałem czy ma wyać z 50 zł - wiedziałem, ze nie będzie miał, bo niby skąd o 8:30 rano miałby mieć na stożku, skoro góra 3 auta wjechały przed nami. Ale koleżanka wymiekła. Jak gość dostał te swoje 6 zł, to się tak rozpromienił, jakby co najmiej Anna Fenninger dała mu buziaka! Zaczął zagadywać, zartować, opowiadać - inny człowiek. Niemniej jednak 6 zł skasował. Potem pytałem innych ludzi na górze, czy oni też płacili - wszyscy mówili, że tak. Samego Pruskiego nie zapytałem, bo nie było okazji. A jak jazda na GS, ile godzin dobrej Jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Dziś były Akademickie Mistrzostwa Śląska w GS, także jako takiego treningu nie było. Ale trasa po tylu osobach byłą całkiem ok Oczywiście jak 70 osób przejedzie po trasie, to już pięknie nie może wyglądać, niemniej jednak było przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Dziś były Akademickie Mistrzostwa Śląska w GS, także jako takiego treningu nie było. Ale trasa po tylu osobach byłą całkiem ok Oczywiście jak 70 osób przejedzie po trasie, to już pięknie nie może wyglądać, niemniej jednak było przyzwoicie Tak, na kamerce wyglądało to tak jakby impreza była i jeżdżący więcej możliwości pokazali, poza tym o 4 bramki dźwignięty do góry GS był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Dziś były Akademickie Mistrzostwa Śląska w GS, także jako takiego treningu nie było. Ale trasa po tylu osobach byłą całkiem ok Oczywiście jak 70 osób przejedzie po trasie, to już pięknie nie może wyglądać, niemniej jednak było przyzwoicie Jakież miejsce zajołoeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Witam to mój plan dzisiejszych zajęć : 8-10 pierwsze krzesło na Azotach warunki dobre aczkolwiek miękko i czasami mleczno :eek:, next 12-14 Master Ski górka już lekko zmęczona dodatnią temperaturą , ale szło pojeździć :wink: , next 15-17 Tylicz Ski tutaj górka była już mocno zmęczona ale mnie to rybka :biggrin: a na deser 17.30-19.30 Słotwiny o warunkach nie ma sensu pisać bo wiadomo jak wyglądają po całym dniu :wink: pozdrawiam 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 A był ktoś dziś w Szczyrku? wybieramy się jutro z rana i wciąż nie padła ostateczna decyzja gdzie warto się udać : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Dziś były Akademickie Mistrzostwa Śląska w GS, także jako takiego treningu nie było. Ale trasa po tylu osobach byłą całkiem ok Oczywiście jak 70 osób przejedzie po trasie, to już pięknie nie może wyglądać, niemniej jednak było przyzwoicie Na GS Krajowym w CG junior C i B jedna trasę przejechało 140 z + numerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Jakież miejsce zajołoeś? 14. Mogło być trochę lepiej, ale w sumie jestem nawet zadowolony. Plan zrealizowałem, bo chciałem się wbić do 15. Realna szansa była na okolice 12 miejsca, ale równie dobrze mogłem wylecieć, więc ogólnie ok. Na GS Krajowym w CG junior C i B jedna trasę przejechało 140 z + numerów. Powiem Ci, że jak są Akademickie Mistrzostwa Polski rozgrywane zawsze w okolicach 10 marca na Harendzie, to jeździ tam ok 550 osób :stupid: Trasa jest podzielona na dwie części i ludzie walczą. Zawsze są eliminacje Wschód i Zachód Polski osobno i dopiero potem się to łączy w półfinale. Pamietam, jak kiedyś miałem 151 numer startowy. Najpierw trasą przejechało 120 kobiet, potem 150 chopa i dopiero ja - czułem się, jak na torze saneczkowym :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi