MB Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 Uuuuuu a było ich wiele:smile::wink: Teraz czekam na wnuki coby popełnić ich jeszcze więcej:cool:: I to teraz bezkarnie:biggrin: Pozdrawiam Któż tych błędów nie popełnia. A już "córusia tatusia" - to księgozbiór błędów,zazwyczaj jest.:stupid: Wiem coś o tym.: Co do wnuków,...hmmm. Ja za ok. miesiąc powinienem zacząć. :cheerful: Ale czy to będzie bezkarnie to się okaże. :shocked: :biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 17 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2014 "A terasz ja" To znowu Wielka Racza. Rok 1985-86, ubiór stylizowany na........rycerza:biggrin::wink:Pełny wypas:Gustowna czapeczka, sweter o parametrach 15000/15000, doskonale ciepłe rękawice (robocze:smile:), oraz pas który miał spełniać, wraz ze sznurkiem i kluczem, rolę łącznika człowieka z wyciągiem:biggrin:Ciekawostką są buty. Są to buty marki RIEKER. Buty z tworzywa, ale bez wyciąganej wkładki. Mało tego to miały takie jakby podłączenie dla jakichś rurek. Podobno do suszenia. Były sztywne i mało wygodne, ale trzymały jak zbój. Jeśli dobrze kojarzę to Rieker nadal produkuje buty, choć już nie narciarskie.Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2014 Jeśli dobrze kojarzę to Rieker nadal produkuje buty, choć już nie narciarskie. To prawda. Niestety męskei nie za piękne ale super wygodne. Polecam. Damskie - jak mówi żona - jedne z najwygodniejszych jakie miała w życiu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2014 doskonale ciepłe rękawice (robocze:smile:), oraz pas który miał spełniać, wraz ze sznurkiem i kluczem, rolę łącznika człowieka z wyciągiem to taka ówczesna "kanapa Dopelmayer"- nasza rodzima myśl techniczna często korzystałem z takich "udogodnień" na Błatniej czy Szyndzielni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 CześćSpecjalnie dla Piotra Soczka :wink::biggrin: Pozna ktoś gdzie to? Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Mitek, jakie fajniaste galoty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Cześć To są tzw secondskiny które w tamtym okresie były bardzo modne np. wśród wspinaczy do których próbowałem się wtedy zaliczać. Jako, że spadnie slalomowe przestały być moim ulubionym strojem gdzieś na początku lat 80 więc zaadaptowałem ten strój wyposażając się w rajstopy membrana co najmniej 30000 "abo i więcy". Te były wyjątkowo fajne bo wzorek to taka drobna fioletowo czarna krateczka. Do tego jest koszulka, kurteczka która dostałem od kumpla - właściwie taka zapinana góra od dresu. A na wierzchu luźny Tshirt kupiony na wyprzedaży w Norwegii żeby kolory grały. Zwróć uwagę na dodatki: okulary z oprawkami w kolorze klamer oraz fantazyjnie zawiązana na głowie chusta koleżanki. Słowem pełne FF, czyli Fajny Fastyn. Pozdrowienia Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Nie musiałeś, aż tak szczegółowo zwracać uwagi na kolorystykę dodatków, bo już po pierwszym rzucie oka na fotkę widać, że mamy do czynienia z koneserem mody :biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Cześć Nie musiałeś, aż tak szczegółowo zwracać uwagi na kolorystykę dodatków, bo już po pierwszym rzucie oka na fotkę widać, że mamy do czynienia z koneserem mody :biggrin: Musiałem. Ty to od razu wyczułaś ale inni mogą nie zauważyć a tego bym nie chciał. Niestety nart i wiązań pod kolor ie zabezpieczyłem. :frown:: Pozdrowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Zdjęcie z Hali Skrzyczeńskiej (w prawo trasa do Czyrnej).[ATTACH=CONFIG]16661[/ATTACH] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Cześć Zdjęcie z Hali Skrzyczeńskiej (w prawo trasa do Czyrnej).[ATTACH=CONFIG]16661[/ATTACH] Niezłe oko masz! W którym roku robiłeś to zdjęcie? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 22 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Mitek tu masz to samo miejsce 01.2012 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 12 października 2014, niedziela, po południu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Cześć Specjalnie dla Piotra Soczka :wink::biggrin: [ATTACH=CONFIG]16659[/ATTACH] Pozna ktoś gdzie to? Pozdro No, no, pięknie, trzymasz klimat.:smile: Ale narty chyba trochę krótkie ? ::wink: Pozdrawiam, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2014 (edytowane) Cześć No, no, pięknie, trzymasz klimat.:smile:Ale narty chyba trochę krótkie ? ::wink:Pozdrawiam,He he staram się tylko trochę rozbawić wspominając przez łzy. Narty mają 150cm - widzisz sam jak to głupio wygląda. To Blizzard Acrobatic - wyczynowa narta do baletu. No może nie Hart ani Olin, które królowały wtedy w tym segmencie ale lepsze niż Volkl. Był jeszcze polski prototyp - bardzo udany - ale wyprodukowano tyle par, że ciesze się, że je widziałem bo mogę być jednym z nielicznych spoza fabryki. :)Tutaj już jakieś dłuższe narty są ale nie wiem jakie i czyje???Pozdrowienia serdeczne Edytowane 23 Październik 2014 przez Mitek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Faktycznie, zapomniałem, że baletowałeś na śniegu :smile: Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 27 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 To jeszcze raz Wielka Racza. To fotka z treningu sprawnościowego:biggrin:"Trenowaliśmy" upadki na pełnej prędkości:smile: To nie jest fotoszop.Gleby były naprawdę imponujące a ich trenowanie przydaje się, przynajmniej wtedy nam się tak zdawało:wink:Pozdrawiam 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Cześć No to inaczej na Ciebie patrzę Piotrze. Po takim treningu... Swoja drogą jak miał wyglądać/wyglądał zamierzony na zdjęciu upadek bo kojarzy mi się jak nic z bardzo nowoczesną sytuacją wyjazdu nartek spod d... gigancie gdy się ich nie utrzyma. Umieliście przewidywać przyszłość. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Piotr prawie jak Maier w Nagano :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Kasia chyba lepiej nawet :biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 29 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 ... Swoja drogą jak miał wyglądać/wyglądał zamierzony na zdjęciu upadek.... Eeee, nie doszukujmy się tu jakichś cudów:smile: Na narty jeździł z nami chłopak który był czynnym zawodnikiem judo w Czarnych Bytom (199cm wzrostu i 100kg żywej wagi). Zawsze wieczorami przed schroniskiem pod jego okiem ćwiczyliśmy na śniegu różne pady, chwyty i rzuty. Będąc w schronisku przez bite dwa tygodnie na jednej "trasie" przy wyrwirączce przez 8 godzin dziennie człowiek się trochę nudził. Więc takie gleby były pewną formą rozrywki. Zabawa była przednia. Co do wyglądu to "jak wyszło". A to przerzut przez głowę, a to pad na bok lub nur jak w padzie siatkarskim, na zdjęciu jest chyba pad na plecy przez obrót. Przy dużej pokrywie śnieżnej to była świetna zabawa a zarazem człowiek uczył się jak się bezpiecznie wyłożyć aby krzywdy nie zrobiły mu narty czy kijki. Super było gdy się jeszcze po takim padzie udało wstać bez zatrzymania i jechać dalej.:smile: Człowiek był wtedy sprawny i wysportowany więc nie było problemu. Niestety to se uż ne wrati:biggrin::wink: Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 Cześć Bardzo, bardzo fajne wspomnienie. Czyli da się spędzić dwa tygodnie na wyrwirączce (gdzie??) i się nie nudzić i na dodatek jeszcze to z nostalgią wspominać. Bez krzesła, knajpy o sztruksie nie wspomnę - dziwne. :smile::smile: Pozdrowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 4 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 No i zgodnie z moimi przypuszczeniami wątek zamiera. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe:smile: Tak aby trochę go rozruszać wkleję filmik: Miejsce - Międzybrodzie Bialskie Czas - Środek zimy 1997 Występuje - Piotr_67 [video=youtube;Mzkr2rvLUAw] Było to moje pierwsze spotkanie z deską snowboardową. Jak na razie wszystko wskazuje na to, że ostatnie. Fakt, że deska była koszmarna. Jakaś wyczynowa slalomówka Burton-a z wiązaniami do wpinania butów "twardych". Jak się okazało to nawet nieźli deskarze z takim czymś maja problem a co dopiero nowicjusz i to wtedy z 16 letnim stażem na nartach. Można się śmiać do woli:biggrin: Później dla tych co to biadolą czy dziecko może, czy się nie stanie mu krzywda....itp. Ja tak wiozłem swoją córę pierwszy raz wyciągiem i to był jej pierwszy dzień na nartach. Nie ma po tym traumy:biggrin: nie twierdzi, że przesrałem jej życie:wink: Na koniec standardowe przygotowanie stoku - super!!!!!!! Pozdrawiam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Podkład muzyczny piękna klasyka :smile: Rak czy dwa temu na Stoh'u w Spindlerov Mlyn jeździł facet na desce wąskiej, długiej, na twarde buty i chyba nawet miał równolegle ustawione. Ale wymiatał bardzo dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Piotr, ciekawa technika skręcania "na skok" :biggrin: Genialny filmik! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi