andrzej1982 Napisano 8 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2014 Przykład z dzisiejszego dnia na lodowcu Rettenbach - trasa twarda przez cały dzień, ludzi... kilka osób, zawodnicy z boku poza trasami. Lepsza końcówka sezonu: Kwiecień, Maj, sztuczny śnieg zalega i sypie częściej niz na wrzesień czy październik. Pozdro i dawaj następne relacje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 8 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2014 Przykład z dzisiejszego dnia na lodowcu Rettenbach - trasa twarda przez cały dzień, ludzi... kilka osób, zawodnicy z boku poza trasami. Ile km tras jest tam czynnych? Chodzi o Rettenbach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2014 Ile km tras jest tam czynnych? Chodzi o Rettenbach. Rettenbach czynne trasy: 32 - 4,13 km 33 - 4,91 km 34 - 1,70 km razem 10,44 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2014 Soelden lodowce Rettenbach i Tiefenbach - galeria zdjęć Na stronie zamieściłem dwie galerie zdjęć jakie zrobiłem dzisiaj na lodowcach w Soelden. 1. Zdjęcia z lodowca Rettenbach 2. Zdjęcia z lodowca Tiefenbach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2014 Soelden lodowce Relacja z naszego pobytu na lodowcach w Soelden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Ta relacja utwierdziła mnie w przekonaniu że Solden w październiku to jeszcze za wcześnie - połączymy Solden z Kuntertalem w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Ta relacja utwierdziła mnie w przekonaniu że Solden w październiku to jeszcze za wcześnie - połączymy Solden z Kuntertalem w listopadzie. Jaki termin? Ja Kaunertal 8-15 lis. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Jaki termin? Ja Kaunertal 8-15 lis. Pozdrawiam. W przyszłym tygodniu planuję w czwartek wyjazd na 3 dni do Austrii (1 dzień pitztal +2 dni tux) lub następny tydzień gdyby pogoda była zła. 8-15 listopada to słaby termin tydzień później zaczyna chodzić w Solden więcej tras - więc pewnie wtedy wylecę na dzień na Kaunertal i dwa Solden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Bede w Mayrhofen 15-22 listopad. Mam nadzieje ze do tego czasu bedzie troche bielej :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Bede w Mayrhofen 15-22 listopad. Mam nadzieje ze do tego czasu bedzie troche bielej :smile: Miejscówka super, na Tuxie na bank pojeździsz w doskonałych warunkach , skibusy cały czas jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 5 tyrolskich lodowców Dzisiaj Stubai 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Miejscówka super, na Tuxie na bank pojeździsz w doskonałych warunkach , skibusy cały czas jeżdżą. Wiem ze na tux mozna liczyc, ale szkoda ze sie miniemy, a moze nie ....? :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Wiem ze na tux mozna liczyc, ale szkoda ze sie miniemy, a moze nie ....? :smile: Jeżeli chodzi o listopad to, nie wcześniej pojadę jak 20-23 lub jak będzie słaba pogoda to 27-30 i nie będę na Tux-ie (byłem we wrześniu i lecę pewnie za tydzień ) tylko w Solden - tutaj nocleg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Wiem ze na tux mozna liczyc, ale szkoda ze sie miniemy, a moze nie ....? :smile: Jestem już w Zillertal, więc jutro info o warunkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 5 tyrolskich lodowców Kilka słów o warunkach na lodowcu Stubai. Zdecydowanie najgorsze dotychczas. Spotkałem znajomych z Carving Sport i dowiedziałem się, że jeszcze wczoraj warunki były dużo lepsze. Ciepły wiatr sprawił, że wszystko popłynęło. Dzisiaj oprócz najwyższych partii tras wszędzie jeździło sie po lodzie. Nie ma się czemu dziwić skoro w Innsbruku nasz termometr pokazał +28C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Sprawdzałem parę dni temu pogodę dla Innsbruck, jakaś masakra w październiku : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Lodowiec Stubai w Tyrolu Do działu Stacje dodałem dwie galerie zdjęć zrobionych dzisiaj na lodowcu Stubai w Tyrolu: 1. Galeria zdjęć z lodowca 2. Galeria zdjęć z Eisgrotte - jaskini wykutej w lodowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 5 tyrolskich lodowców Witam z lodowca Hintertux. Na razie mglisto na gorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 5 tyrolskich lodowców Jest dobrze, warunki auper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 (edytowane) OOO, jaka zima :laughing: Edytowane 10 Październik 2014 przez MarioJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Lepsza końcówka sezonu: Kwiecień, Maj, sztuczny śnieg zalega i sypie częściej niz na wrzesień czy październik. Pozdro i dawaj następne relacje. Nic dodać nic ująć Nawet w maju w ostatnich latach warunki bywały świetne. Trochę się dziwie ludziom czasem ...wiosna jest nieporównanie lepsza Sprawdzałem parę dni temu pogodę dla Innsbruck, jakaś masakra w październiku : Coś tam ma poprószyć na początku tygodnia, u góry. Na Innsbruck nie ma co patrzyć - tam jest często ciepło w zimie. Ta relacja utwierdziła mnie w przekonaniu że Solden w październiku to jeszcze za wcześnie - połączymy Solden z Kuntertalem w listopadzie. Nie, to nie tak, bywało lepiej - po prostu ten rok jest taki sobie póki co ...co jeszcze nic nie oznacza Dla odmiany w ub. roku tak wyglądał 11 października w Tyrolu ...nie ma reguły. W listopadzie na Kaunertalu nie ma co robić za bardzo. Lepiej jak zaczną chodzić oba krzesła z dołu, a co najmniej jedno - przy czym na to na ogół trzeba dłużej poczekać. W przyszłym tygodniu planuję w czwartek wyjazd na 3 dni do Austrii (1 dzień pitztal +2 dni tux) lub następny tydzień gdyby pogoda była zła. 8-15 listopada to słaby termin tydzień później zaczyna chodzić w Solden więcej tras - więc pewnie wtedy wylecę na dzień na Kaunertal i dwa Solden. Wtedy już zaczną chodzić Gurgle - po co pchać się na Kaunertalera skoro świetny ośrodek będzie pod nosem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Nic dodać nic ująć Nawet w maju w ostatnich latach warunki bywały świetne. Trochę się dziwie ludziom czasem ...wiosna jest nieporównanie lepsza Dokładnie Maj i Kwiecień dla mnie rewelacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Jacku, kiedy będzie relacja z Bukovel, Are, Kvitjelf, Hlidarfjall (Islandia) może Soczi i coś w Finlandii np Levi - Skandynawia to peny śnieg od Listopada do Maja, połapać konkretne oferty i zaproponować forumowiczom relację. Austrię prawie każdy zna ( jest bardzo dobra i blisko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Na stronie zamieściłem zdjęcia z dzisiejszego wypadu na lodowiec Hintertux Warunki zdecydowanie najlepsze ze wszystkich lodowców w Tyrolu! Tak pogoda była dzisiaj a taka dokładnie rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 (edytowane) Jacku, kiedy będzie relacja z Bukovel, Are, Kvitjelf, Hlidarfjall (Islandia) może Soczi i coś w Finlandii np Levi - Skandynawia to peny śnieg od Listopada do Maja, połapać konkretne oferty i zaproponować forumowiczom relację. Austrię prawie każdy zna ( jest bardzo dobra i blisko) Andrzeju tu troszkę informacji znajdziesz http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/15719-Bukovel http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/18907-Norweskie-fiordy i jeszcze tu http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/11819-Bukovel-Ukraina Edytowane 10 Październik 2014 przez marcinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi