Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Nie ma juz 4 dolin w Szwajcarii

JC

Rekomendowane odpowiedzi

By to szlag! :mad::

A miałem to w planie na ten sezon, bo niezła oferta się pojawiła :mad::

A wiesz coś więcej ponad to, co jest napisane?

Z oświadczenia na ichniejszej stronie wygląda, że strzelili focha na amen...

A ja to łączenie się ośrodków pod jeden karnet postrzegam bardziej jako zmowę cenową, a nie ukłon w stronę narciarzy:rolleyes::

Jaja sobie robisz, prawda? :>

Bo z tego się raczej zrobi jeden ośrodek z 3 karnetami :mad::

Edytowane przez fafek

Jaja sobie robisz, prawda? :>

Bo z tego się raczej zrobi jeden ośrodek z 3 karnetami :mad::

Nie, nie robię sobie jaj, takie jest moje zdanie i to zupełnie na poważnie.

Nie znam specyfiki 4 dolin z Szwajcarii, jeśli są to połączone ośrodki i można się przemieszczać po wszystkich trasach bez odpinania nart to ok, nie sobie to jest na 1 karnecie, a w zasadzie powinno być na jednym. Ale jeśli to są 4 niezależne terany narciarskie, tak jak np w Salzburgerlandzie Flachau, Zauchensee, Hochkoning i np jeszcze Grossarl, to ja nie widzę potrzeby żeby to wszystko było pod jednym karnetem, lepiej jak by tam panowała zdrowa konkurencja, a klient mógł wybrać który ośrodek go interesuje biorąc pod uwagę ceny i okresowe promocje, a tak jest zmowa cenowa, w której często oferuje się promocje w pakiecie, a zagłębiając się w taką promocję okazuje się że to żadna łaska i atrakcja:rolleyes::

A i też staram się nie zachowywać jak Japończyk, że 3 dni urlopu i muszę zobaczyć w tym czasie połowę świata, bo następny urlop za 10 lat:tongue:

Nie znam specyfiki 4 dolin z Szwajcarii, jeśli są to połączone ośrodki i można się przemieszczać po wszystkich trasach bez odpinania nart to ok, nie sobie to jest na 1 karnecie, a w zasadzie powinno być na jednym. Ale jeśli to są 4 niezależne terany narciarskie, tak jak np w Salzburgerlandzie Flachau, Zauchensee, Hochkoning i np jeszcze Grossarl, to ja nie widzę potrzeby żeby to wszystko było pod jednym karnetem, lepiej jak by tam panowała zdrowa konkurencja, a klient mógł wybrać który ośrodek go interesuje biorąc pod uwagę ceny i okresowe promocje, a tak jest zmowa cenowa, w której często oferuje się promocje w pakiecie, a zagłębiając się w taką promocję okazuje się że to żadna łaska i atrakcja:rolleyes::

A i też staram się nie zachowywać jak Japończyk, że 3 dni urlopu i muszę zobaczyć w tym czasie połowę świata, bo następny urlop za 10 lat:tongue:

No widzisz... to jest jeden, jednolity ośrodek narciarski. Wyjedziesz sobie na górę i zaczniesz studiować mapkę: na którą trasę możesz wjechać, gdzie Twój karnet obowiązuje. I żal dupę zacznie ściskać, że ta wyglądająca najciekawiej jest niedostępna...

Musze przyznać, że nigdy nie wpadłem na taki tok rozumowania. Jednak zgadzam się w 100% z tą opinią. Ski safari samochodami to tylko chłopaki od JurkaByd są w stanie wytrzymać:biggrin: ale oni są jak Terminator i Chuck Noris w jednym więc nie można ich porównywać do przeciętnego narciarza urlopowego. Normalny urlopowicz jak z tyłkiem siądzie w jednym miejscu to się tam buja cały tydzień.

Pozdrawiam.

Ski safari samochodami to tylko chłopaki od JurkaByd są w stanie wytrzymać:biggrin: ale oni są jak Terminator i Chuck Noris

Bardziej jak Rozenbaum, albo Rozenzweig, taki z pejsami:wink:, no umówmy się że nie robią tego tylko dla własnej przyjemności:rolleyes::

Jak ja wyjeżdżam na tydzień to lubię pierwsze 2 dni pojeździć "na miejscu", na 3 i 4 dzień przenieść się do 2 innych ośrodków, które są w okolicy i potem 5 i 6 dnia robić to co było najfajniejsze w tym regionie.

Dzięki temu zaliczyłam Zell am See (do którego na tydzień w szczycie sezonu bym nie pojechała, chociażby ktoś mi za to zapłacił), dolinę Gastein i w zasadzie wszystko w okolicy Flachau-Wagrain.

Poza tym niektóre ośrodki są zbyt małe żeby tkwić tam tydzień np. Hochkonig, chociaż wiem, że Sławkowi wystarczy jeden gładziutki i pusty stok na wyłączność i będzie mógł tam tłuc przez tydzień :rolleyes:: Cóż, widocznie ja tylko lubię narty, a On je kocha :)

Jeszcze jedno - okolice Flachau mają też specyficzny klimacik - często tam bywa mgła (gęsta bita śmietana przez którą widoczność jest zerowa, a jazda w takich warunkach bywa średnią przyjemnością) i wtedy lookasz sobie na Alpenpanoramę i patrzysz w której części skiamade nie ma mgły i jedziesz tam gdzie jest ok :)

Edytowane przez Dumpling Zębowa Wróżka
  • Like 2

• 2 years later...