cody3223 Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 Mam do was pytanie: Kiedy najlepiej jechać na narty? W Ferie czy Święta? W 2013(-2014) jechałem w święta, u mnie w Gliwicach było 5 stopni i zero śniegu, po przyjeździe do Krynicy Zdrój gdzieniegdzie na szczytach leżał śnieg, jednak prognozy pogody były miażdżące: +5 do +7 stopni, w nocy do -1, warunki narciarskie fatalne, + do tego że mało osób się zdecydowało pojechać w święta więc kolejek niet, wszędzie mułdy (czy tam pagórki jak kto woli) masakrycznej wielkości (jak dla mnie, a zawsze w Polsce jeżdżę na nartach) największe w Tyliczu, mniejsze w Azotach i Słotwinach, najmniejsze na Jaworzynie, kiedy w ferie pojechałem do Zieleńca (masakrycznie krótkie wyciągi :<) mułdy były "umiarkowane", śniegu było dość dużo na stokach (więcej niż w Krynicy) ogólnie rzecz biorąc niższe temperatury i lepsze warunki. W tym roku chcę pojechać do Wisły i się zastanawiam kiedy?, słyszałem że styczeń-luty to "najostrzejsza zima" w porównaniu do grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 No nie zaraz się popłacze :tongue: Na poważnie,jak masz mozliwość(mieszkasz blisko Beskidów) ani w święta a tym bardziej w ferie(tłumy) Z samego rana jeszcze te 2-3 godzinki można ewentualnie pojeżdzić,potem lipa A o pogodę czy to grudzień czy styczeń to tak jakbyś zapytał czy pierwszy śnieg spadnie 1 czy 5 grudnia :stupid: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 Dzwoniłem do Wróżbity Macieja, twierdzi, że 3 grudnia można spokojnie lecieć na stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 Dzwoniłem do Wróżbity Macieja, twierdzi, że 3 grudnia można spokojnie lecieć na stok. I wziąć rower :biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 31 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2014 Czepiacie się, z letnich nudów, Człowieka zamiast próbować cokolwiek podpowiedzieć. Pojedź wtedy kiedy będą lepsze warunki zimowo śniegowe. To chyba najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 31 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2014 Ja co roku w polskie góry jeżdzę tydzień po nowym roku na tydzień ( czyli luka między świętami, a feriami ) zawsze jestem zadowlony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 31 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2014 To zależy gdzie. Na Kasprowy bezpiecznym okresem jest dopiero marzec. W pozostałych górach z funkcjonującym naśnieżaniem, tak jak napisał Jodek zwykle dobrym terminem jest pierwsza połowa stycznia. Ale tak naprawdę, jedyną rozsądną taktyką jest śledzenie kamerek i wyjazd jak są warunki... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Ale tak naprawdę, jedyną rozsądną taktyką jest śledzenie kamerek i wyjazd jak są warunki... Tadek Ale na to nie wszyscy mogą sobie pozwolić :sorrow: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi