Zita Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Większa przepustowość na skolnitym byłaby zabójcza... w końcu trasy mają 30m szerokości.. niestety to też ze względu na pieniądze, to jest las chroniony i z tego co wiem, to wycinka była kosztowna ;/ A nie buduje tego jakaś ogromna firma, tylko lokalny przedsiębiorca z pasją do narciarstwa :happy: Natomiast na pewno z czasem trasy będą poszerzane. Odnośnie jakiś treningów, to postaram się czegoś dowiedzieć w najbliższym czasie :laughing: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Odnośnie jakiś treningów, to postaram się czegoś dowiedzieć w najbliższym czasie :laughing: No ja myślę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 dzisiaj na Skolnitym jest już i górna stacja.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 23 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2014 na Skolnitym jest już lina, krzesełka czekają na montaż na dolnej polanie.. https://www.dropbox.com/s/7duid84nfztg82w/IMGP3628.JPG?dl=0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Wisła Skolnity - nowa stacja narciarska Najnowsze zdjęcia z budowy stacji narciarskiej Skolnity w Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 O budowie SN Skolnity w Wiśle opowiedział mi właściciel stacji Janusz Tyszkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zita Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Nie mam niestety żadnych zdjęć, ale postaram się zrobić przy najbliższej okazji. W każdym razie, najważniejsza informacja jest taka, że dzisiaj ruszyły pierwsze testy kolei z zawieszonymi wszystkimi krzesełkami :happy: Z moich informacji wynika, że w poniedziałek będzie miał miejsce odbiór techniczny samego wyciągu - także do otwarcia coraz bliżej :laughing: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 23 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2014 Na Skolnitym dzisiaj były chyba jakieś odbiory/testy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zita Napisano 25 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2014 Na Skolnitym dzisiaj były chyba jakieś odbiory/testy [ATTACH=CONFIG]17442[/ATTACH] Potwierdzam. W poniedziałek i wtorek miał miejsce odbiór techniczny wyciągu. Z informacji które do mnie docierają wynika, że jutro nastąpi oficjalne otwarcie krzesła dla klientów. Na ten moment jednak śniegu brak, więc będzie to typowo turystyczny wyjazd - pozostaje tylko czekać na poprawę pogody, żeby sprawdzić górkę :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiezak Napisano 25 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2014 Mam nadzieję, że mają spory arsenał armatek i niedługo przetestujemy ten nowy punkt na narciarskiej mapie Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Pierwsza jazda koleją Skolnity zaliczona! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Pierwsza jazda koleją Skolnity zaliczona! :eek: Straszysz nas, grozisz, czy ostrzegasz? Ja jestem przerażony, więc jak chciałeś kogoś wystraszyć to udało Ci się:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 :eek: Straszysz nas, grozisz, czy ostrzegasz? Ja jestem przerażony, więc jak chciałeś kogoś wystraszyć to udało Ci się:stupid: A co? Okulary cię przeraziły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 A co? Okulary cię przeraziły ? No nie, ale czy to jest może pierwsza kolej na świecie gdzie podróżuje się głową w dół:biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Może to produkcja australijska?:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Zupełnie nie rozumiałem o co Wam chodzi z tym podróżowaniem z głową w dół Przeglądałem temat na telefonie i tam wszystko wyświetla się prawidłowo. Dopiero teraz kiedy jestem na pc widzę co jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro_89 Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Pierwsza jazda koleją Skolnity zaliczona! A jak wygląda ich artyleria do produkcji śniegu?? ktoś coś widział?? zżera mnie ciekawość ile czasu może im zająć przygotowanie stoku do jazdy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 A jak wygląda ich artyleria do produkcji śniegu?? ktoś coś widział?? zżera mnie ciekawość ile czasu może im zająć przygotowanie stoku do jazdy ;-) na pewno są 4 armatki i chyba kilka lanc, żeby bez naturalnego opadu otworzyć 1km trasę to chyba trochę czasu niestety zejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Pierwsza jazda koleją Skolnity zaliczona! A jak wygląda ich artyleria do produkcji śniegu?? ktoś coś widział?? zżera mnie ciekawość ile czasu może im zająć przygotowanie stoku do jazdy ;-) Rozmawiałem z właścicielem i otwarcie niebieskiej trasy planowane jest na... poniedziałek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Jacku jaka to odległość z parkingu w centrum do dolnej stacji? Bo rozumiem, że tam autem podjechać, to chyba nie bardzo jest gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Jacku jaka to odległość z parkingu w centrum do dolnej stacji? Bo rozumiem, że tam autem podjechać, to chyba nie bardzo jest gdzie. Jeżeli staniesz na parkingu przy torach pod skocznią, to trzeba podejść z nartami pod górę ok 150m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro_89 Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 na pewno są 4 armatki i chyba kilka lanc, żeby bez naturalnego opadu otworzyć 1km trasę to chyba trochę czasu niestety zejdzie... No to z takim arsenałem i planami otwarcia w poniedziałek muszą mieć najbardziej wydajny system w europie :-) ale mam nadzieję, że się wyrobią. planuje wypad we wtorek i rozważam Złoty Groń, Zagroń i w tym wypadku Skolnity :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Jeżeli staniesz na parkingu przy torach pod skocznią, to trzeba podejść z nartami pod górę ok 150m. Podjeżdżałem tam na rowerze - stromo jest! No,jak lodzik będzie,to już widzę co tam się będzie działo... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 Dodałem zdjęcia z pierwszej podróży nową kanapą na Skolnitym w Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 Żita wczoraj wyjechał na górę i zszedł trasą, więc pewnie wszystko dokładnie opisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi