JC Napisano 29 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2014 Wisła Skolnity, to nowa stacja powstająca w samym centrum Wisły. Zapewne będziemy więcej pisać na temat tej stacji, więc zakładam osobny watek. Dzisiaj odwiedziłem miejsce gdzie powstaje stacja. Wytyczone są dwie trasy oraz trasa kolei krzesełkowej. Z moich informacji wynika, że stanie tu 4-osobowa, niewyprzęgana kanapa o długości ok 800m. Trasy będą miały ok 1000m i ok 30m szerokości. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 30 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2014 Są moze jakieś przecieki na temat parkingów?- w końcu to ścisłe centrum i tak zatłoczonej Wisły...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2014 Są może jakieś przecieki na temat parkingów?- w końcu to ścisłe centrum i tak zatłoczonej Wisły...... Raczej z parkingami nic tam nie zrobią, bo nie specjalnie jest na to miejsce. Wczoraj przyjrzałem się ilości miejsc parkingowych i moim zdaniem jest ich wystarczająco. W zimie i tak nie ma tylu "dziennych" turystów, co latem, więc kłopotu z ilością miejsc nie powinno być. Ja widzę inny problem. Opłaty i dojście! Dzisiaj parking kosztuje 3 zł za godzinę. Więc wyjdzie drogo jak ktoś wpadnie na cały dzień. Druga sprawa to dojście z parkingu: przed drogę, przez tory i na koniec ostro pod górkę. Będzie niezła rozgrzewka przed nartami. Kolejna sprawa, to inwestor musi od razu zadbać o toalety, bo dzisiaj oprócz lasu nic tam nie ma . Widok na jeden z parkingów Podejście do stacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2014 Na stronie wstawiłem galerię zdjęć z budowy stacji Wisła Skolnity 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 30 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2014 kiepsko to widzę. Ten parking na dole to teren miejski i zródło dochodu dla UM, w dodatku chyba jedyny w poblizu centrum. W sobotę korek 'poszukiwaczy miejsca' zacznie sie pewnie od Obłaźca, bo w dodatku tamtędy prowadzi jedyna droga na Szczyrk (N.Osada i Cienków) i Istebną (Siglany, Stozek, Istebna). Pozyjemy - zobaczymy.... Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2014 kiepsko to widzę. Ten parking na dole to teren miejski i zródło dochodu dla UM, w dodatku chyba jedyny w poblizu centrum. W sobotę korek 'poszukiwaczy miejsca' zacznie sie pewnie od Obłaźca, bo w dodatku tamtędy prowadzi jedyna droga na Szczyrk (N.Osada i Cienków) i Istebną (Siglany, Stozek, Istebna). Pozyjemy - zobaczymy.... Pozdrawiam Michał Parkingów jest kilka, nie tylko ten na zdjęciu. Na wszystkich cena 3 zł/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 30 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2014 (edytowane) Parkingów jest kilka, nie tylko ten na zdjęciu. Na wszystkich cena 3 zł/h No tak, wszystkie placyki po lewej (od str. miasta) i jeden rząd z prawej. Na planie miasta to nawet 7(!) parkingów. W rzeczywistości jeden z kilkoma wjazdami. Ok, dość krakania... ::smile:. Fajnie, że coś sie dzieje. Edytowane 30 Czerwiec 2014 przez mig12345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 2 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2014 oby tylko zdążyli przed zimą... a chyba nie wszystko idzie zgodnie z planem, bo od jakiś 2 miesięcy praktycznie nic się tam nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 4 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2014 Z ciekawości parę pytań: - gdzie to dokładnie budują? http://goo.gl/maps/6UkXI - jest długość i szerokość ...raczej wąskość ;-) ...a deniwelacja? Innymi słowy: czy tam jest jakaś górka? i przy okazji: czy można by zmienić jakoś organizację galerii, np. tak, żeby był podgląd na wszystkie fotki w formie thumbnaili/podglądów? Szczerze mówiąc klikanie przez dziesiątki zdjęć w niewadomym celu, na ogół mnie zniechęca do klikania gdziekolwiek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2014 Szczerze mówiąc klikanie przez dziesiątki zdjęć w niewadomym celu, na ogół mnie zniechęca do klikania gdziekolwiek. Mam tak samo. Z tego powodu baaardzo rzadko ogladam galerie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 4 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2014 i przy okazji: czy można by zmienić jakoś organizację galerii, np. tak, żeby był podgląd na wszystkie fotki w formie thumbnaili/podglądów? Szczerze mówiąc klikanie przez dziesiątki zdjęć w niewadomym celu, na ogół mnie zniechęca do klikania gdziekolwiek. Wystarczy po otwarciu galerii,... kliknąć w słóweczko indeks mniej więcej tam gdzie można przewijać w tył lub przód i gdzie tuż obok są numerki przekierowujące do konkretnego zdjęcia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2014 Wystarczy po otwarciu galerii,... kliknąć w słóweczko indeks mniej więcej tam gdzie można przewijać w tył lub przód i gdzie tuż obok są numerki przekierowujące do konkretnego zdjęcia Dzięki MB. Kilka razy na forum to wyjaśniałem, ale skoro jest to nieczytelne, to zmienię to przed sezonem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2014 Z ciekawości parę pytań: - gdzie to dokładnie budują? http://goo.gl/maps/6UkXI. A wiesz gdzie w Wiśle są małe skocznie w centrum za torami? Jeżeli tak, to dokładnie nad nimi. - jest długość i szerokość ...raczej wąskość ;-) ...a deniwelacja? Innymi słowy: czy tam jest jakaś górka? Dolna stacja ok 480m n.p.m, górna 670m n.p.m. i przy okazji: czy można by zmienić jakoś organizację galerii, np. tak, żeby był podgląd na wszystkie fotki w formie thumbnaili/podglądów? Szczerze mówiąc klikanie przez dziesiątki zdjęć w niewadomym celu, na ogół mnie zniechęca do klikania gdziekolwiek. Kliknij słowo pod zdjęciem w Indeks 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 4 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2014 A wiesz gdzie w Wiśle są małe skocznie w centrum za torami? Jeżeli tak, to dokładnie nad nimi. Ekhmmm, prawdę mówiąc nie mam pojęcia... liczyłem na linka z lokalizacją Pod moim linkiem "przez satelitę" widzę coś co może być skocznią: http://goo.gl/maps/9nHAf tylko nie wiem czy to nad? Dolna stacja ok 480m n.p.m, górna 670m n.p.m. 190 m, bywało lepiej ale m.in. właśnie dlatego pytam o lokalizację; także żeby ocenić czy kierunek/ekspozycję - czy dobrze mi się wydaje że to wschód? Kliknij słowo pod zdjęciem w Indeks OK, już wiem jak to działa, ale wydaje się że twoja decyzja o zmianie opisu na coś mniej enigmatycznego jest słuszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 4 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2014 Prawie jak SkiAmade Można się oszukać... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2014 Prawie jak SkiAmade Można się oszukać... :wink: Dojrzali forumowicze pamiętają z czasów komuny Kabaret Pod Egidą Jana Pietrzaka:smile: tam była tak scena jak wylądował Amerykanin w Warszawie na Okenciu, porozglądał się i mówi: Japończyk to może zrobić taki mały zegarek jak ten łoczć(chodzi o oko), ale taki mały air port to nawet Japończyk nie umie zrobić:tongue: Tak samo jest z tą stacją narciarską, że Austryjak nie potrafił by zrobić takiej małej:biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 4 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2014 ...ale to zdjęcie to tylko fragment chyba... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 ...ale to zdjęcie to tylko fragment chyba... :biggrin: Wróżko to fragment Wisły, ale jeśli chodzi o ośrodek, to już całość :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 ...ale to zdjęcie to tylko fragment chyba... :biggrin: Musisz się do nas (w sensie w Beskidy) wybrać na narty. Bo na Skolnitym, to takie Twoje ulubione trasy. W lesie.:crazy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 6 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 Taki mam plan:) Może już wcześniej jakiś nocleg zarezerwuję :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 6 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 Taki mam plan:) Może już wcześniej jakiś nocleg zarezerwuję :wink: Byle nie u Mileny,jak w Łebie :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Dzięki MB. Kilka razy na forum to wyjaśniałem, ale skoro jest to nieczytelne, to zmienię to przed sezonem. Kilka razy szukałem i stwierdziłem, że nie da się. :laughing: Dopiero jak napisałeś że jest taka opcja, to byłem bardziej wytrwały i znalazłem : Moze wystarczy by galerie startowały od razu indeksem? PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Dziś trwały jakieś budowy na miejscu skoczni w centrum (tzn. skoczni już nie ma), być może będzie to jakieś wejście schodkami od parkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Dziś trwały jakieś budowy na miejscu skoczni w centrum (tzn. skoczni już nie ma), być może będzie to jakieś wejście schodkami od parkingu. Nie, to przebudowa skoczni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nord100 Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Wreszcie ruszyły prace na Skolnitym. Wygląda, że wszystko dopięte na ostatni guzik. Do zimy prawdopodobnie nie zdążą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi