lski@interia.pl Napisano 23 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2014 (edytowane) Skołowany zmiennymi doniesieniami o warunkach narciarskich w Kirgizji,postanowiłem sprawdzić je osobiście.Okazja się nadarzyła,bo zaprzyjaźniony pisarz jechał na pogranicze Afganistanu i Tadżykistanu po wenę i ucieczkę przed tłumem fanek.Dopiero w Biszkeku dolatywała jego żona,więc zaproponował mi funkcję co-drivera i mechanika,co z radością przyjąłem.Jego Vitara dostała nowe,profesjonalne podwyższone zawieszenie i baaardzo wielkie koła,które okazały się źródłem kłopotów,bo na wielkich dołach dobijając do rantu błotnika,cięły oponę.Przerobiłem w warunkach polowych zawieszenie,wspominając z nostalgią cięższe akcje z dawnych czasów na parkingach niemieckich autostrad i dalsza podróż po wyśmienitych drogach Ukrainy,Rosji,Kazachstanu i Kirgistanu przebiegła już bez problemów technicznych.Niestety nie udało nam się spotkać separatystów na wschodniej Ukrainie.Zamiast nich mieliśmy serię spotkań z oficjelami mijanych krajów-rosyjskim celnikiem,kirgiskim pogranicznikiem i dwoma patrolami kazachskiej drogówki.Wszyscy byli tak gościnni,że kosztowało nas to mnóstwo czasu a wypadku tych ostatnich także pieniędzy.Przyjąłem wersję,że to cena sławy mojego kolegi...Dlatego 5500 km w jedną stronę jechaliśmy aż 8 dni...Po dotarciu na miejsce okazało się,że śnieg jest tylko wysoko a heliskiing działa tylko zimą.Wyciągi,są na zdjęciach,takie sobie... Edytowane 23 Czerwiec 2014 przez lski@interia.pl 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2014 Zdjęcia zrobiłem,ale na razie jako osoba wykluczona cyfrowo nie potrafię ich przegrać do komputera,bo robiłem Nokią Lumią 635,nowonabytą. Chyba ,że ktoś ma taką i pomoże... 1. PC (WIn (wersja) czy inne wynalazki Linuch ?) czy Mac? 2. Kabel USB masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 23 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2014 Dzięki,nie działał port USB,po włożeniu do innego gniazda udało się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Widzę w bagażniku "nieśmiertelną" torbę z IKEA:biggrin: Gdzie one już nie były:wink: Pozdrowienia i pomyślności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi