BuenosAires Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 (edytowane) W zeszłym roku po raz drugi w życiu dostałem się na wakacje za pomoca samolotu - tak, to zawsze autokar Przerwy robią tak często, że nawet nie zdąży Ci się pęcherz napełnić Bierzesz sobie zero ziben (z resztą i tak to konieczne nie jest, bo zawsze się ktoś chętny do częstowania znajdzie). Zrobisz sobie balantynkę z kimś na pół na lepsze spanie i gitarka Najważniejsza rzeczą jest kosmetyczka w podręcznym. Rano śmigasz na stacje, umyjesz gębę, zęby i możesz jak nowo narodzony jechać. Paaanie, słuchawki w uszy, łeb w szybę, paczka żelków i mogę jechać 36 godzin. Od dziecka mnie fascynuje oglądanie tego, co za oknem, dlatego prawie w ogóle nie śpię w autokarach. A masz tachymetr w zegarku? To dopiero jest zabawa, jak porównujesz czy kierowca stosuje sie do znaków ograniczenia prędkości I Roch ma rację. W podróży można wbić zęby w wykładzinę dywanową, palec w otwieracz puszki, myśli w okno, książkę na kolana. Zmęczoną szyję na fotel, zagłówek we włosy, a o zegarku zapomnieć. Po 36 h jest tylko 36 h. I inna rzeczywistość. Fajna jest i jazda, i narty po jeździe, i powrót. Bo życie to jazda (czasami na nartach) zatem dokąd się śpieszyć? Edytowane 21 Marzec 2014 przez BuenosAires Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Sławek czekamy na Ciebie!!! Nie pękaj!!! Pozdrowienia z Andory dla wszystkich Mobilnie Jacek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondynka_na _nartach Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Hmm... ja na każdy wyjazd, także narciarski, tydzień wcześniej to szykuję dokumenty i pieniądze/kartę. To dla mnie priorytet każdego udanego wyjazdu. Resztę szykuję i pakuję na ostatnią chwilę, no może poza wyjątkiem butów narciarskich, które na wyjazdach narciarskich są równie ważne jak kasa i dokumenty . Ryż i inne rzeczy zawsze można dokupić na miejscu.:wink:Mimo wszystko mam nadzieję ze SB znajdzie wyjście z sytuacji i dojedzie- nawet ''na leżąco'' autokarem. Całej ekipie w Andorze życzę szerokich i gładkich tras:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Dzień dobry W Andorze narciarski dzień zaczyna się zawsze trochę pózniej niż w Alpach, ale i trwa dłużej. Pogoda się sprawdza, czyli dzisiaj za dużo Marcin nie zobaczy... Ja jestem tutaj n-ty raz więc postaram się opowiedzieć koledze gdzie jeździ Widok z okna naszego hotelu Mobilnie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Andora 2014 - mocna ekipa w terenie Sławek jak dojedziesz to pytaj o pokój 114. Marcin na razie trzyma dla ciebie łóżko, ale nie wiem jak długo. Zerknij na nazwisko - masz rodzinę we Włoszech? Mobilnie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Widok z hotelu niespecjalny - wolę alpejskie miasteczka... tu wygląda jakbyście pojechali na roboty do kamieniołomów :biggrin: Wrzućcie szybciutko jakieś fotki z nart :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Widok z hotelu niespecjalny - wolę alpejskie miasteczka... tu wygląda jakbyście pojechali na roboty do kamieniołomów :biggrin: Wrzućcie szybciutko jakieś fotki z nart :applause: Tak jest dobrze! Nie wrzucajcie, bo to będzie frustrujące... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Sławek odpuściłeś? To jakieś niepodobne do Ciebie! Mam nadzieję, że jesteś w samolocie, w autokarze, na rowerze, obojętnie, ale jedziesz w kierunku Andory! W każdym razie tego Ci życzę! A reszcie strasznie zazdroszczę:happy: PS Nie zmieniaj sprawdzonych wzorców - całe życie jechałeś na żywioł i było dobrze, raz próbowałeś zaplanować i kapa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Widok z hotelu niespecjalny - wolę alpejskie miasteczka... tu wygląda jakbyście pojechali na roboty do kamieniołomów :biggrin:.... kurcze Wróżka , miałem identyczne skojarzenie jak zobaczyłem ten "widoczek" :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Na życzenie Wróżki Mobilnie Jacek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Czas na lunch. O restauracji Trattoria już pisaliśmy dwa lata temu... może trzy Mobilnie Jacek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Sławek odpuściłeś? To jakieś niepodobne do Ciebie! Mam nadzieję, że jesteś w samolocie, w autokarze, na rowerze, obojętnie, ale jedziesz w kierunku Andory! W każdym razie tego Ci życzę! A reszcie strasznie zazdroszczę:happy: PS Nie zmieniaj sprawdzonych wzorców - całe życie jechałeś na żywioł i było dobrze, raz próbowałeś zaplanować i kapa! piter z naszego forum a prywatnie kuzyn SB (mój z resztą też) ma propozycję aby SB nabył malucha 126P takiego byle dojechał do Andory :laughing: tam odkręcił tablice rejestracyjne i porzucił pojazd :applause: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 No, Jacek! Tak już lepiej! Pana w zielonych portkach kojarzę chyba :biggrin::biggrin::biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 A u nas zima Mobilnie Jacek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 piter z naszego forum a prywatnie kuzyn SB (mój z resztą też) ma propozycję aby SB nabył malucha 126P takiego byle dojechał do Andory :laughing: tam odkręcił tablice rejestracyjne i porzucił pojazd :applause: Przeliczyłem to - paliwo wyjdzie drożej niż przelot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pier Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Przeliczyłem to - paliwo wyjdzie drożej niż przelot to był mój pomysł i nie żeby było najtaniej tylko najszybciej z możliwych a SB ma doświadczenie w trasach długodystansowych jednym machem ponad chyba 2000 km. A taka podróż to jeszcze dodatkowa dawka ADRENALINY ... SB to lubi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 to był mój pomysł i nie żeby było najtaniej tylko najszybciej z możliwych a SB ma doświadczenie w trasach długodystansowych jednym machem ponad chyba 2000 km. A taka podróż to jeszcze dodatkowa dawka ADRENALINY ... SB to lubi no nie wiem , nie wiem przecież SB preferuje szybką jazdę po przygotowanych trasach , a taka długodystansowa jazda maluchem to chyba nie jazda szybka , ale raczej kategoria extreme freeride:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Dobry wieczór. Dzień nie był najgorszy. Pogoda... jak na zdjęciach. Śniegu przybywa, cały czas pada. Jak tak dalej pójdzie to Freeride zalicze . Sławkowi dajmy już odpocząć, bo pewnie ma cały czas czkawkę. ... ale jak można pojechać bez ważnego dokumentu :) Mobilnie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Śniegu przybywa, cały czas pada. Jak tak dalej pójdzie to Freeride zalicze . Coś dla mnie! :angel: Moje Armady same mi spać nie dają... :wink: Ale cóż poradzić,kiedy kolanko oberwało? :sorrow: Kości całe,ścięgna chyba też,ale potrzeba czasu,a tego brak,bo zima się przedwcześnie ewakuuję... :sorrow: PS.Sławek,jak mogłeś to tak sp... : Bo przecież nie "powder" Cię przeraził... :stupid: Nie dało się prze bukować? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Zejdźcie już z SB Było - minęło Skupcie się na nartowaniu Reszty Ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Coś dla mnie! :angel: Moje Armady same mi spać nie dają... :wink: Ale cóż poradzić,kiedy kolanko oberwało? :sorrow: Kości całe,ścięgna chyba też,ale potrzeba czasu,a tego brak,bo zima się przedwcześnie ewakuuję... :sorrow: PS.Sławek,jak mogłeś to tak sp... : Bo przecież nie "powder" Cię przeraził... :stupid: Nie dało się prze bukować? : Spokojnie panowie SB jutro ma zarezerwowany lot z Gdańska do Barcelony i transfer do Andory Tak więc co się odwlecze to nie uciecze,hej :tongue: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 No, Jacek! Tak już lepiej! Pana w zielonych portkach kojarzę chyba :biggrin::biggrin::biggrin: Kojarzysz chyba :eek::stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Andora 2014 - mocna ekipa w terenie Dzień dobry, kamieniołom dzień 2 Wczoraj objeźdzliśmy region z Canillo do Soldeu, a następnie do El Tarter. Dzisiaj planuję wycieczkę w kierunku Pas de la Casa, czyli przejazd przez całą Grandvalirę. Trochę obawiam się jednak warunków, całą noc sypało Cała Grandvalira to 210km tras narciarskich. Warunki jak na koniec marca genialne. Pokrywa śniegu od 90-250cm, otwarte wszystki trasy i wyciągi. Mobilnie Jacek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Spokojnie panowie SB jutro ma zarezerwowany lot z Gdańska do Barcelony i transfer do Andory Tak więc co się odwlecze to nie uciecze,hej :tongue: A jednak! Wierzyłem w niego! :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 A jednak! Wierzyłem w niego! :smile: Za duża presja ze strony forumowiczów żeby to znowu zje... :stupid: :wink: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi