marcinn Napisano 16 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Piknie,czytałem relacje ale gdzieś mi uciekł motyw lodowca :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Piknie,czytałem relacje ale gdzieś mi uciekł motyw lodowca :stupid: Ale motyw helikoptera pamiętasz jak czytaliśmy po winie w Andorze:stupid: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 16 Kwiecień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Ale motyw helikoptera pamiętasz jak czytaliśmy po winie w Andorze:stupid: :biggrin: Myślę Sławku, że motyw helikoptera jest niczym w porównaniu do Twojego motywu samolotu z Waszej podróży do Andory...szkoda tylko, że fotorelacji nie zrobiłeś :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 16 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Myślę Sławku, że motyw helikoptera jest niczym w porównaniu do Twojego motywu samolotu z Waszej podróży do Andory...szkoda tylko, że fotorelacji nie zrobiłeś :-D Motyw samolotu przypomina mi motyw rolnika, z kawału, który udał się na pole aby orać.:smile: Przypominam więc. Rolnik zaprzęgnął do fury konia, usiadł na kozioł, poklepał się po kieszeniach i mówi -"papieroski su, zapołecki su, wio stara!". Za pewien czas znów sprawdza po kieszeniach - "paieroski su, zapołecki su, wie!". I tak zajechał na pole, poklepał się po kieszeniach i sprawdzając mówi "paieroski su, zapołecki su, o urwał, pługa zapomniłem!!!" Pozdrawiam "lotnika":smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 16 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Mariusz, jeżeli karty się nie pozbyłeś, to dane można z niej odzyskać, jeżeli Ci na nich zależy. Nie jest to tanie, ale może warto? Sam miałem taką sytuacje i odzyskali 99,999 stanu karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Myślę Sławku, że motyw helikoptera jest niczym w porównaniu do Twojego motywu samolotu z Waszej podróży do Andory...szkoda tylko, że fotorelacji nie zrobiłeś :-D uuu... jak bym poszedł po korepetycje do Ciebie, uuuu...kolego:tongue:, myślę że z samą tam podróżą ciężko by było się zmieścić w 100 postach:stupid: Ale zobaczysz specjalnie dla Ciebie naszkrobię coś, tylko tak za jakiś czas, bo ja mam teraz z pracą urwanie głowy:mad:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 16 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Mariusz, jeżeli karty się nie pozbyłeś, to dane można z niej odzyskać, jeżeli Ci na nich zależy. Nie jest to tanie, ale może warto? Sam miałem taką sytuacje i odzyskali 99,999 stanu karty. Marku da się to fakt, ale nie wiem czy jest sens płacić za to spore pieniądze. Jeździliśmy w tych samych miejscach, ja też robiłem mnóstwo zdjęć i materiał generalnie jest. A z karty Mariusza programami do odzyskiwania danych udało się odzyskać ok. 2/3 materiału. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Nareszcie... ...po bardzo długim czasie udało mi się zmontować filmik. Materiały przesłał mi kMarcin...i po ich obejrzeniu stwierdziłem, że na ich podstawie będzie trudno coś z tym zrobić. Tym bardziej wydawało mi się to ciężkie do realizacji, że ilość "klatek", ujęcia przedstawiały jeden wielki galimatias (głównym bohaterem byłem ja). Jakość obrazów również niestety nie była rewelacyjna... ...udało się ją trochę podkręcić "na warsztacie". Kręcili ze swoich kasków kMarcin z Bumerem. Dwa, trzy ujęcia z aparatu fotograficznego. Ponieważ jest to mój debiut w składaniu klipu narciarskiego - proszę o wyrozumiałość i dobre rady na przyszłość. Miłego oglądania. All Star Film: [video=youtube;b-LbtsEbes0]https://www.youtube.com/watch?v=b-LbtsEbes0 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 All Star Film: [video=youtube;b-LbtsEbe0]https://www.youtube.com/watch?v=b-LbtsEbes0 dlaczego 4:3 a nie 16:9 ? fajnie się ogląda, ale wszystko jest przekoszone bo materiał był w ....16:9 dlaczego (640×360) ? wydaje mi się że materiał ma wiecej .... :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Fajnie Wam tam było. Co do filmu to zastosoawałeś takie filtry, że miałem wrażenie jakbym jakiś film z lat 80 ogłądał i nie jest to coś negatywnego. Zawężenie filmu panoramicznego do formatu 4:3 to wrażenie spotęgowało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Jodek tez zauważył. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 (edytowane) dlaczego 4:3 a nie 16:9 ? fajnie się ogląda, ale wszystko jest przekoszone bo materiał był w ....16:9 dlaczego (640×360) ? wydaje mi się że materiał ma wiecej .... :wink: Próbowałem to naprawić. Zgrałem jeszcze raz plik na kompa w formacie 16:9... wgrałem jeszcze raz do YT - i niestety ponownie 4:3 : Nie wiem dlaczego tak się dzieje? Nie widzę również wyboru formatu w trakcie wgrywania na YT : Andy-w, dzięki. Efekt był niezamierzony, a raczej spowodowany bardziej jakością nagrań niż przeróbkami... ...przynajmniej tak mi się wydaje :happy: Wskazówka Marcina i się udało zmienić rozmiar na właściwy. Wystarczy w tagach, w czasie edycji wpisać yt:stretch=16:9 i działa. Dzięki! Nie ma jak pomoc specjalisty :happy: Edytowane 18 Maj 2014 przez marboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 @marboru najprościej .... otwórz to w windowsowym dvd maker sprawdz proporcje zapisz w *.avi - będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2014 Cześć Fajny filmik Mariusz. na detale uwagi nie zwracam wszystko widać. Co do jazdy to inny temat ale kamerzyście przekaż szacunek za odwagę!!. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2014 Cześć Fajny filmik Mariusz. na detale uwagi nie zwracam wszystko widać. Co do jazdy to inny temat ale kamerzyście przekaż szacunek za odwagę!!. Pozdrowienia Dzięki :happy: Kamerzystów było dwóch: Andrzej i Marcin...dlaczego mam im dziękować za odwagę? Odważne "Byki" są...ale jaki ma to związek z filmikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2014 Cześć Dzięki :happy: Kamerzystów było dwóch: Andrzej i Marcin...dlaczego mam im dziękować za odwagę? Odważne "Byki" są...ale jaki ma to związek z filmikiem? Mam wrażenie, że momentami jedziesz dość szybko a komerzysta/ci chyba troszkę gorzej niż Ty a jednak nie odpuścili. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 19 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2014 Mitek, ja kręciłem bardzo na luzie. Jeżdżąc w Austrii dawałem sobie na wstrzymanie, uważałem. Wg aplikacji w smartfonie moja najwyższa prędkość to 60 km/h. Nie wiem jak Marcin, on mógł jeżdzić szybciej. Mariusz wybrał takie dynamiczne ujęcia. Poza tym, nie powiem, potrafi dać mocno czadu. Nie boi się!:smile: Młody jest! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 19 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2014 Kamerzyści, a zwłaszcza ja jeżdżę dużo gorzej od Mariusza, ale na odcinkach gdzie była trasa taka jaką lubię i dobre warunki śniegowe, czyli bez odsypów, muld, kopców śniegu, mogłem bardziej skupić się na filmowaniu i utrzymaniu Mariusza w kadrze niż swojej jeździe, a mimo to czułem się bezpiecznie. Ale gdy już nagrywałem na bardziej stromych fragmentach, albo w niezbyt sprzyjających warunkach śniegowych, to niestety odpuszczałem nagrywanie i zaczynałem bardziej troszczyć się o siebie, przez co Mariusz mi odjeżdżał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 20 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2014 Bardzo fajna produkcja:smile: Dobrze zmontowana. Fajna muza która nie przeszkadza w oglądaniu. Dobra długość filmiku (dłuższe się nudzą) Jest parę uwag: 1. Niektóre ujęcia zbyt krótkie (ok. 1s to za mało jest to taki błysk) 2. Błędy w ustawieniu kamery na kasku (zbyt nisko - mnie się to również zdarza:wink:) 3. Słaba jakość w porównaniu z materiałami źródłowymi. 4. Przy jednym z ujęć krajobrazu cofnięcie:smile:(również tak mam) Poza tymi drobiazgami bardzo się fajnie ogląda. Zastanów się nad zmianą oprogramowania bo po montażu tracisz jakość. Materiały źródłowe były dużo lepsze. Nie wiem na czym obrabiasz ale ten program albo jest do bani albo masz go źle ustawiony. Pozdrawiam. PS: proszę innych o niekrytykowanie mojej wypowiedzi. Mariusz prosił mnie o krytyczne uwagi więc je dałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2014 Piotrek wlasnie Cie skrytykowalem :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2014 Cześć Kręciłem w jeździć wielokrotnie i wiem, że to nie jest łatwe nawet w czasach gdy nie trzeba kręcić z ręki, zwłaszcza gdy gość którego się kręci trochę daje. Lepiej kręcić rytmiczne śmigi bo i fajnie wygląda i łatwiej. Swoja droga pierwsze filmy z jazdy kręciliśmy VHS z ramienia i była to naprawdę niezła zabawa. Później pojawił się jakiś kask, zrobiliśmy dziury i przykręciliśmy kamerę - taka zwykłą Sony Hi8 - tu zabawę mieli głównie oglądający gościa z kamerą mocno wyglądał mocno debilnie ale filmiki były nawet niezłe. To co mi zostało po kręceniu filmów to przemrożone ręce. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 20 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2014 Piotrek wlasnie Cie skrytykowalem :-) Jakoś z tym będę musiał żyć:wink: Chodziło mi tylko o to, żeby ktoś nie wypalił "Jak jesteś taki mądry to zrób lepszy":wink: bo moje uwagi nie wynikają z zazdrości czy chęci "przyłożenia" komuś. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2014 Cześć Jakoś z tym będę musiał żyć:wink: Chodziło mi tylko o to, żeby ktoś nie wypalił "Jak jesteś taki mądry to zrób lepszy":wink: bo moje uwagi nie wynikają z zazdrości czy chęci "przyłożenia" komuś. Pozdrawiam Noooo oczywiście. Przecież jesteś znany z krytykanctwa, złośliwości i chęci wywyższenia się. Wszyscy to wiedzą i nie ma co robic zasłony dymnej. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 20 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2014 Noooo oczywiście. Przecież jesteś znany z krytykanctwa, złośliwości i chęci wywyższenia się. Wszyscy to wiedzą i nie ma co robic zasłony dymnej. Pozdro serdeczne No i Mitek mnie rozszyfrował. Jak to mówią "król jest nagi":wink: Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2014 Bardzo fajna produkcja:smile: Dobrze zmontowana. Fajna muza która nie przeszkadza w oglądaniu. Dobra długość filmiku (dłuższe się nudzą) Jest parę uwag: 1. Niektóre ujęcia zbyt krótkie (ok. 1s to za mało jest to taki błysk) 2. Błędy w ustawieniu kamery na kasku (zbyt nisko - mnie się to również zdarza:wink:) 3. Słaba jakość w porównaniu z materiałami źródłowymi. 4. Przy jednym z ujęć krajobrazu cofnięcie:smile:(również tak mam) Poza tymi drobiazgami bardzo się fajnie ogląda. Zastanów się nad zmianą oprogramowania bo po montażu tracisz jakość. Materiały źródłowe były dużo lepsze. Nie wiem na czym obrabiasz ale ten program albo jest do bani albo masz go źle ustawiony. Pozdrawiam. PS: proszę innych o niekrytykowanie mojej wypowiedzi. Mariusz prosił mnie o krytyczne uwagi więc je dałem. Dzięki Piotrze za uwagi :happy: Ujęcia sekundowe - są rzeczywiście zbyt krótkie...szkoda, że Marcin nie nagrał ich troszkę dłużej - ja chciałem z nich skorzystać, bo uważałem, że są fajne - wyszło, jak wyszło. Słaba jakość w stosunku do materiału źródłowego - korzystałem z Windows Movie Maker (może źle coś go ustawiam?). Może poleciłbyś jakiś inny, darmowy program, który jest lepszy a zarazem prosty w obsłudze? Pytanie również - czy przy kupnie kamerki otrzymuje się również jakieś oprogramowanie do obsługi filmików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi