arbiter Napisano 21 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 No i prawie spakowany :cheerful: Ruszamy dziś ok 18 , prognozy pogody nie rozpieszczają ale mamy nadzieję że nie będzie tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagdob Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 No i prawie spakowany :cheerful: Ruszamy dziś ok 18 , prognozy pogody nie rozpieszczają ale mamy nadzieję że nie będzie tak źle Jak będziesz miał możliwość to daj jakieś info o warunkach itp. My jedziemy dokładnie za tydzień. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 28 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2014 I jak wrażenia? Ja byłem, a właściwie jeszcze jestem w sąsiednim ośrodku i muszę powiedzieć, że potwierdziło się, że prognozy w górach, to jak wróżenie z fusów. Miało przez tydzień sypać, a tymczasem walnęło "na raz" w pierwszy dzień, w drugi po południu wyszło słońce i tak już zostało Warunki... dla mnie optymalne - świeży naturalny śnieg i lekki mróz na 2000m Choć słońce coraz mocniej grzeje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Drodzy Forumowicze, Planuje się wybrać w kwietniu (2gi lub 3ci tydzień) do paradaski, w związku z tym mam pytanie do osob które już tam były, w której części się najlepiej zakwaterować? domyślam się ze bliżej srodka, wtedy obie części będą w miare szybko w zasiegu, ale może polecacie szczególnie jakies miejsce? Jeśli ktoś był w kwietniu to może powiedzieć jak było z przygotowaniem tras? nie pytam o ilość sniegu, a o to czy francuzom się chciało, bo z doświadczenia wiem ze nie zawsze tak jest, szczególnie na początku i końcu sezonu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 (edytowane) Jeśli jedziesz rodzinnie to La Plane będzie dobrym wyborem,zdecydowanie miej wymagających tras w stosunku do Les Arcs Ja kwaterowałem się w pobliżu dwupoziomowe wagonu łączocego oba ośrodki Jak w kwietniu z przygotowaniem tras to ciężko przewidzieć,ale pewne jest ze będzie wiosennie Edytowane 2 Marzec 2017 przez marcinn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Domyslam sie, nie licze na sztruks przez caly dzien, choc bylem kilka razy pod koniec marca i tragedii nie bylo. Rozwazam jeszcze Tignes jako alternatywe, z tym ze tam juz bylem, a o paradaski wiele dobrego slyszalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 może lepiej do Val Thorens w tym terminie. Raz byłem w Paradiski w 2 poł kwietnia i warunki były dobre powyżej 2400m - mieszkaliśmy w Arc 2000 reszta to rano beton a od 11 już ciapa, dało się zjechać pod kałużach i błocie pod Vanoise Express, w La plagne dobre warunki były jedynie w górnej części Roche de Mio i na lodowcu Bellecote 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Wlasnie Val Thorens mi nie bardzo trasowo podchodzi, bardziej meribel, menures i courchevel a tam wiadomo ze jest nizej. No coz dziekuje za sugestie pomysle jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 2 godziny temu, Turnplayer napisał: Wlasnie Val Thorens mi nie bardzo trasowo podchodzi, bardziej meribel, menures i courchevel a tam wiadomo ze jest nizej. No coz dziekuje za sugestie pomysle jeszcze będę w VT od 15 kwietnia i liczę na świetne warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi