Piotr_67 Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Witam. Do założenia tego wątku pomysł podsunął mi jeden z użytkowników SF. Przyjmując, że sezon 2013/14 dobiega końca a narciarska posucha w naszym kraju nastraja mnie niezbyt optymistycznie, postanowiłem spróbować namówić was do wrzucania do tego wątku krótkich filmików z zarejestrowanymi przez nas na różnego rodzaju sprzęcie video naszych choć nie koniecznie „wzlotów i upadków”. Widząc sporą ilość materiałów video wklejanych przez naszych użytkowników na nasze forum, przypuszczam, że w meandrach naszych twardych dysków „czai” się ogromna ilość niewykorzystanych fragmentów zawierających ciekawe i spektakularne „gleby”. Wątek ten może być fajną rozrywką dla nas w czasie letniego nerwowego oczekiwania na śnieg i możliwość jazdy na nartach. Liczę tu na to, że użytkownicy wykażą się dużą dozą dystansu do siebie i wątek rozwinie się ku naszej ogólnej radości. Aby zapoczątkować wklejam swój pierwszy filmik. W innej wersji ta gleba już była, ale poprawiłem jego jakość i dodałem ścieżkę dźwiękową aby lepiej się oglądało: [video=youtube;0pDYQTlznZw] Zachęcam do czynnego udziału i pozdrawiam. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 (edytowane) No to i ja cos pokaze . Postanowilem wyjechac poza trase,ale nie pomyslalem o skoczni ktora zrobil ratrak :biggrin:[video=youtube_share;c7rNY598SSs] Edytowane 4 Marzec 2014 przez artix 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 postanowiłem spróbować namówić was do wrzucania do tego wątku krótkich filmików z zarejestrowanymi przez nas na różnego rodzaju sprzęcie video naszych choć nie koniecznie „wzlotów i upadków” Good concept:smile:, ale ja bym był za tym żeby to były jednak tylko nasze, w sensie przez nas zarejestrowane, nie koniecznie my, bo mogą to być nasi znajomi, czy rodzina. Chodzi o to żeby to nie były filmy znalezione w YT, bo już mam wizję jak nakręci się jeden kolega:wink: i przekopiuje to wszystko co wykopie w sieci i powstanie jeden wielki bigos:rolleyes::. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 4 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 No to i ja cos pokaze . Postanowilem wyjechac poza trase,ale nie pomyslalem o skoczni ktora zrobil ratrak.... Super. Właśnie o takie perełki mi chodziło. Good concept:smile:, ale ja bym był za tym żeby to były jednak tylko nasze, w sensie przez nas zarejestrowane, nie koniecznie my, bo mogą to być nasi znajomi, czy rodzina. ..... Sławek, dokładnie o to chodzi. Starałem się to tak zresztą ująć. Ale jezyk polska jest skomplikowany:wink::biggrin: Więc można to było dwojako zrozumieć. Chodzi mi o filmy zarejestrowane przez nas - użytkowników forum a nie kalkowanie z YT. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 To ja wam coś też dodam, było już no ale może być i tutaj Pilsko z innej strony oprócz wywrotek trochę poszukiwań narty Johnnego [video=youtube;WEra7LwR0CE] 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 4 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 To ja wam coś też dodam, było już no ale może być i tutaj Pilsko z innej strony oprócz wywrotek trochę poszukiwań narty Johnnego.. Nieee, no Rafał, twój filmik to praktycznie gotowy "Best Fails Compilation":biggrin::biggrin::biggrin: Toż ty ilością gleb wyczerpałeś limit miesięczny:wink: Oby tak dalej, to znaczy tyczy się filmików:wink: Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 (edytowane) To ja wam coś też dodam, było już no ale może być i tutaj Pilsko z innej strony oprócz wywrotek trochę poszukiwań narty Johnnego aż się łza w oku zakręciła jak sobie wspomnę ile było wtedy śniegu na Pilsku , a ta zima to :sorrow: ale gleby pierwsza klasa , oj działo się wtedy , działo :biggrin: Edytowane 4 Marzec 2014 przez aklim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 No to tera ja, coś tam na szybko pociąłem, pokleiłem i podrasowałem, żeby było ciekawie:wink:. W filmie widać nie tylko technikę a raczej jej brak z przed lat, a też przyznam że wynikało to wtedy z fascynacji fanem, za czym na dzień dzisiejszy w ogóle nie tęsknię, ale też widać, a raczej nie widać różnice w kieszonkowym sprzęcie jaki się miało do dyspozycji wtedy, a jaki się ma teraz. Tak jako ciekawostkę to powiem że aparat jakim wtedy filmowałem kosztował prawie 2500 zł, a ten co mam teraz ok 1000 zł, przepaść i w cenie i technologii:rolleyes::. [video=youtube;A0lgH-mIpUI] 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 To ja wam coś też dodam, było już no ale może być i tutaj Pilsko z innej strony oprócz wywrotek trochę poszukiwań narty Johnnego genialni jesteście. :biggrin: dzięki :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 "Mariusz, tego trzeba było nie nagrywać" :happy: Filmik, który nagrałem kumplowi na Telegrafie parę lat temu. [video=youtube;hOwC9lUZbSc]http://www.youtube.com/watch?v=hOwC9lUZbSc 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 6 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 No to tera ja...... Szkoda, że ta pierwsza gleba była z takiego daleka:biggrin::biggrin: Ciekawie to wyglądało (na szczęście jakość filmu bdb więc było widać "lot"). A teraz powtórka mojego "występu":wink: Sam upadek niezbyt spektakularny, natomiast to się działo później :cheerful: 150m na plecach po czarnej "diretissima" [video=youtube;KZBHrJGzWNQ] Pozdrawiam i szukam dalej:smile: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 150m na plecach po czarnej "diretissima" Możesz uprawiać saneczkarstwo:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 6 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 Możesz uprawiać saneczkarstwo:wink: I to w wersji budżetowej - bez sanek:biggrin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 Sam upadek niezbyt spektakularny, natomiast to się działo później :cheerful: 150m na plecach po czarnej "diretissima" Dobre, naprawdę dobre. Strasznie się uśmiałem, bo to wypisz wymaluj jakbym siebie widział w kilku przypadkach. I to "majtanie" nóżkami, żeby się zatrzymać - cały ja... :biggrin: Mam nadzieję, ze jakaś dobra dusza zwiozła Ci narty :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 6 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 .....Mam nadzieję, ze jakaś dobra dusza zwiozła Ci narty :wink: A zwiozła, jeszcze płynną angielszczyzną zapytała "are you OK?" Ale najlepsze były moje okrzyki kiedy zaczynałem "doganiać" innych narciarzy. Jako, że było to w Austrii to zacząłem się drzeć "achtung!!!!!" Niestety Gopro w obudowie tego nie zarejestrowała. Na szczęście skończyło się tylko podartymi rękawicami i portkami:wink: Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 Szkoda, że ta pierwsza gleba była z takiego daleka:biggrin::biggrin: Ciekawie to wyglądało (na szczęście jakość filmu bdb więc było widać "lot"). No i szkoda że młody wyłączył nagrywanie tak szybko, no ale się wystraszył czy czasem właśnie nie został sierotą:biggrin: A teraz powtórka mojego "występu":wink: Sam upadek niezbyt spektakularny, natomiast to się działo później :cheerful: 150m na plecach po czarnej "diretissima" A na następny raz to nie machaj bezczynnie rączkami, bo to nic nie da:rolleyes::, a przecieraj obiektyw w kamerce:biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 6 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 No i szkoda że młody wyłączył nagrywanie tak szybko, no ale się wystraszył czy czasem właśnie nie został sierotą:biggrin: Rozbrajająca szczerość:wink: A na następny raz to nie machaj bezczynnie rączkami, bo to nic nie da:rolleyes::, a przecieraj obiektyw w kamerce:biggrin: Już mi ravick97 zwracał na to uwagę - naczelna zasada Gopro-wców "lens keep clean". Obiecuję się poprawić i więcej bezproduktywnie nie machać:wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2014 Drodzy forumowicze ja rozumiem, że wszyscy przeżywają sprzedaż SON-u oraz Dzień Kobiet. Czas na forum jednak płynie nieubłaganie i posty się same nie napiszą:wink: Proszę o poszukiwania w archiwach jakichś ciekawych filmików!!!!!!:wink: A tu dla podbicia tematu tegoroczna wykładka braciszka: [video=youtube;5sm3uymJvDs] Do robotyyyyyyy!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2014 Ja na ostatnim wyjeżdzie zaliczyłem spektakularną glebe Miejsce to Zauchensee,ostatni dzień nartowania,trasa czarna Unterberg-Steilhango Niestety nie mam kamerki,bo by było śmiesznie :tongue: Na samym początku kozacki zjazd i od razu kozacka gleba :stupid: Darłem się jak pogan Uwaga,Achtung i powiem szczerze że na dupie ,plecach zjechałem dobre 200 m : i stracha nieżle sie najadłem :redface: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 9 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2014 Ja tam mam jeszcze kilka filmów ale obawiam się że mogą zaliczyć wylotkę tutaj a przerabiać ich nie bardzo mi się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krystiano Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Jak tylko coś wynajdę w swoich archiwach to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 27 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Panowie...........Przepraszam Panie i Panowie, muszę stwierdzić, że się obcyndalacie. Każdy tylko mówi, że jak znajdzie,że jak coś tam...proszę wklejać bo umrze całkiem fajny temacik. Bez waszych filmików ten temat nie ma szans przetrwania. Aby ponownie was do tego zachęcić "poświęcam szwagra", może mnie nie zamorduje :biggrin: [video=youtube;M0uSmQr4mhI] Upadek bardzo przyjemny dla oglądających. Dla upadającego już mniej, głównie ze względu na "ciekawy" śnieg. Wygląda to jak by się wywalił w glinę:wink: Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Piotrze szwagier cię pewnie zamorduje, puki żyjesz to na prawdę fajnie wyglądało -dla obserwatora :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 28 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2014 Znalazłem w swoim kompie filmik z marca 2009 .Miejsce : Oravska Polhora . Żona miała kręcić mnie :smile: , a sfilmowała przez przypadek kolizję dwóch narciarzy . Okazało się wtedy, że zderzyli się ojciec z synem .Upadek seniora (czerwona kurtka ) był dosyć poważny . Przez chwilę stracił przytomność , a potem dosyć długo dochodził do siebie . Gdyby nie kask , mogło to się skończyć dużo gorzej .To tak a'propos używania kasków :wink: [video=youtube;Or_DhkvUnYY] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
superwonda71 Napisano 29 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2014 (edytowane) Kiedy przypomnę sobie moje początki jazdy na nartach to chce mi się płakać, nie umiałam zrobić w tym kroku wszyscy już jakoś jeździli,a ja stałam na szczycie jak ciołek i schodziłam z nartami w ręce ... ____________________ Nie tylko dym gryzie w oczy autokary wrocław nasze ceny też. Edytowane 12 Czerwiec 2014 przez superwonda71 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi