marcinn Napisano 3 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2014 Dobry wieczór skionlianowcyJak wiecie jestem,to znaczy nartuje od dwóch dni w AusriiCzymam sie planu i pierwsze dwa dni działam w ObertatauernDlaczego : bo to jest ośrodek wysoko położony i zdecydowanie według mnie warty odwiedzenia :smile:Wczoraj to znaczy niedziela mlecznie ale dzisiaj bajka Trasy świetnie przygotowane,minusem jest spora ilość ludzia ,czasami trza było odstać z 2,3 minDzisiaj udało mi się również poznać Katarzyne(Wróżkę) face tu face,zgadani jesteśmy na środe w SchladmingDla spragnionych śniegu kilka fotek :stupid: No to by było na tyle a jeszcze pozdrowionka i całuski od naszej wróżki 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 A jednak napisałeś... Super fajnie macie! Dobrego nartowania i odwzajemnione całuski dla Wróżki. Fotki niesamowite, dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 zdjęcie jest niekompletne :tongue: nikogo więcej w knajpie nie było? tak żeby zrobić wspólną fotkę :angel: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 (edytowane) A co nie podoba sie zdjecie :smile: Wspolna fotka bedzie w Schladming,chyba :angel: Edytowane 4 Marzec 2014 przez marcinn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 No to by było na tyle a jeszcze pozdrowionka i całuski od naszej wróżki [ATTACH=CONFIG]14448[/ATTACH] Zaś nad tym talerzem:tongue:, ja nie wiem jak ja to wytłumaczę:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Talerz, talerzem, ale co na nim i obok?:angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Talerz, talerzem, ale co na nim i obok?:angel: No jeśli dobrze widzę to kiwi:smile: a obok Wróżka:biggrin::wink: Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Talerz, talerzem, ale co na nim i obok?:angel: I to jest największy dramat Wróżki, że widzi ktoś to co nie istotne:applause: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Dobry.Dzisiaj rozpoczeliśmy jazde w Zauchansee.Na miejscu stawiamy się prawie na pierwszą gondolkęMałe zdziwienie bo już jest sporo osób,to co będzie za 3-4 godz :No nic pogoda taka sobie,na słońce nie ma co liczyć ale też widoczność dość dobra,tem na mały minusieTrasy przygotowane wzorcowo,śniegu dużo tak samo jak ludzi z godziny na godzine Sam ośrodek bardzo fajny,lubię go i myśle że jeszcze na tym wyjeżdzie tu przyjedziemy :smile: 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 To jeszcze raz ja bo po 13 i małym obiadku udajemy się na największy pagórek w Ski-Amade-DachsteinJasne powiecie czemu i po co skoro tam narciarsko to nawet nie przedszkole,ale można jeszcze o godz 14 jeżdzićpo sztruksie w 6 może 7 osóbPoczuć klimat wysokogórski,który mi osobiście bardzo odpowiada A przy okazji można powygrzewać mordkę na krześle w słoneczku w tme. -7 i poczuć się jakby ten mały lodowiec należał tylko dla nas :stupid:Zobaczcie zdjęcia i sami ocencie czy warto :wink: 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witoski Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 (edytowane) ...na Dachstein faktycznie szkoda całego dnia dla ,,narciarzy" ....ale widoczki super.Żeby chociaż więcej udogodnień .A tam prawie same orczyki. PS. Czy w restauracji nadal pracuje pani ,,Ślązaczka" ? super foto relacja Edytowane 4 Marzec 2014 przez witoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 5 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Pracuje,pracuje i od tego sezonu jest też pan ślązak :tongue: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Trzy moje "podejścia"na Dachsteina legły w gruzach a raczej w wiatrach i remontach. Marcinn ma jednak więcej szczęścia. I jeszcze jedno; to "cudo"na Gamskogel w Zauchensee nigdy nie było czynne kiedy ja bywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 5 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 (edytowane) Dzisiaj kierunek Schladming.Obieramy kierunek Reiteralm .Pogoda słabiuśka,duże zachmurzenie ,dżysto,na plusie i jeszcze jakiś drobny deszczyk na szczęście tylko na doleKierujemy się na szczyt Hochwurzen i tak szybko jak tam docieramy tak szybko kierujemy się na niższe partieNa górze widoczność praktycznie zerowa,dobrze że choć poniżej można było pojeżdzić w miareGdy docieramy na Reiteralm zastajemy podobne dziadostwo na górze,tak więc tłuczemy niższe partieO 15 jestem umówiony w Planai z wróżką tak więc kierujemy się po 14 w strone SchladmingTo co zastajemy na dole to naprawde weryfikuje narciarzy...muldy po kolana,miętko,ciapaNie jestem z pierwszej łapanki ale powiem szczerze że były momenty że przegrzewałem się :biggrin:Z Kasią jeżdzimy na 5 w Planai która nawet fajnie się trzymała do zamknięcia.Kasia na nartkach fajnie wymiata :eek:ciężko mi Ją było dopaść,znaczy dogonić,ach ta młodzieżZdjęcia jak zwykle nie miał nam kto zrobić,ale dałem rade :biggrin:Żeby nie było że tylko wróżka jest z michą to obiecałem że kopsne fotkę z naszą miską :stupid:Mimo nie najlepszej pogody,całkiem sobie pojeżdziliśmy.Jutro Wagrain-Alpendorf :smile: Edytowane 5 Marzec 2014 przez marcinn 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Co wy tam wszyscy jeść pojechaliście czy na nartach jeździć? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 5 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Nie to tylko przystawki :tongue: :stupid: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Marcinie micha niczego sobie :wink: No i browarek jest :cheerful: jest dobrze :happy: Pozdrowienia dla całej Ekipy, i całusy dla Wróżki Kasi :angel: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 8 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2014 (edytowane) Sześć dni na nartach minęło nie wiadomo kiedy :sorrow:W czwartek nartowaliśmy w ośrodku Wagrain-AlpendorfNa parkingu jesteśmy przed 9 i w oko wpada nam jakże śliczne,stare Volvo na duńskich blachach :smile:Pogoda co najwyżej średnia,już z dołu widać że jazda będzie w niższych partiach ośrodkaTem na lekkim plusie,na górze opady śniegu i widoczność zerowa :frown::Tak więc po dostaniu się do Alpendorfu nie zagrzewamy tu długo miejsca i większość dnia spędzamy na stokach w WagrainZdjęcia z bałwankiem nie będzie bo postanowili z niego chyba zrobić bałwanice :tongue: W czwartek był dla mnie najgorszym dniem,skończyliśmy o 14,ale na pogodę nie poradzisz :Za to piątek powtórka w Zauchensee wynagrodziła wszystko :smile:Standartowo pare zdjęć z tego ostatniego wyjazdu w tym sezonie w Alpy : Edytowane 8 Marzec 2014 przez marcinn 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 8 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2014 A coś to stało? Bałwan na Grafenbergu nie wytrzymał i trzeba go reanimować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 9 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2014 Ja również dziękuję za spotkanko i wspólne nartowanie (a w zasadzie naukę jazdy )Niestety na moim laptopie net nie chciał chodzic więc i relacji live nie było... ale w zasadzie pod wszystkim co napisał Marcinn mogłabym się podpisać Jak się ciut ogarnę to skrobnę cos króciutkiego :)A tymczasem wspólna fotka: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2014 O kurcze chyba dopiero teraz zauważyłem że mamy te same modele gogli :smile: Aczkolwiek wiesz że moje są lepsze :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 (edytowane) Schladming 1-7.03.2014 Wyjazd: Droga była ok – niestety w PL mięliśmy dość gęstą mgłę, ale potem szło bezproblemowo (oprócz mojego małego stresiku związanego z niemalże suchym bakiem na A9 w okolicy St. Michael. Widoki w Schladming nie zachwycały – w dolinie wiosna w pełnej krasie, w ogródku naszych gospodarzy kwiatuszki kwitły... natomiast na szczęście (jak się potem okazało) na górze było ok, a w najwyższych partiach wręcz pełna zima! Nasz Gasthof (Gastehaus Pilz) położony był ok 150m od stacji Planai-Hochwurzen (czyli tak jak poprzednim razem kiedy byłam w Schladming), tyle że ta miejscówka pod wieloma względami była lepsza – większy i ładniejszy pokój, lepsze śniadanka i na narty szło się z buta „po płaskim” Aha, no i to sprzątanie podczas naszej nieobecności w pokoju i poskładana w kosteczkę piżamka pod poduszką... Pokoik był na 1 piętrze, dość spory, przytulny i z Wifi (niestety niedziałającym u mnie na laptopie). Oczywiście stacja Planai-Hochwurzen jest w samym środku 4 gór więc to rewelacyjny punkt startowy do zaliczania ośrodka Po zameldowaniu i rozpakowaniu autka, poszliśmy na spacer i na piwko/zjeść w miasteczku. Kto był ten wie, że Schladming wieczorkiem wygląda po prostu pięknie! Poszliśmy w stronę Planai Arena i tam trafiliśmy do baru/dyskoteki tuż przy mecie (taka drewniana, piętrowa „mordownia”). Rozbroił mnie widok gostka od dołu w stroju narciarskim...a od góry z gołym torsem – bawił się przednio! Edytowane 15 Marzec 2014 przez Dumpling Zębowa Wróżka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 1 dzień (02.03.) Pogoda z rana nie zachwycała – chmury i temperatura na plusie. Ponieważ Mój Towarzysz (dalej MT) nigdy nie był w Schladming to na początek trzeba było zwiedzić cały ośrodek – jeden dzień na jedną górę - zwiedzanie ośrodka zaczęliśmy od Planai. Stoki na górze były przygotowane nieźle, ale już było nieco miękko i niestety na stokach było sporo ludzi. Niestety na koniec dnia zjazd trasą nr. 6 do międzystacji gondolki Golden-Jet był wyzwaniem – trzeba było omijać ludzi, uważać żeby po czubek głowy nie utopić się w zapadającym się mokrym sorbecie i jakoś z godnością i gracją zjechać na dół - przecież ludzie w gondolkach patrzą na nas ! Tego dnia zrobiliśmy Planai tylko tak z grubsza, dla rozgrzewki. Nartki i kijki zostawialiśmy w SkiDepot - szafki z miejscem na narty i suszarkami na 2 pary butów za 1 euro Wieczorkiem poszliśmy zjeść do restauracji Wintergarten, a potem na 20:00 na Planai Arena, bo miał być pokaz szkółek narciarskich. Widowisko było super, instruktorzy pokazywali cuda na nartach, było zjeżdżanie z pochodniami i dodatkowe pokazy np. wjazd na motorze po stoku Pucharu Świata...a potem zjazd na motorze z tej ścianki i na koniec zapierający dech pokaz sztucznych ogni Na koniec pyszne Gluhwein 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 (edytowane) 2 dzień (03.03.) Pogoda – lampa i cieplutko! Dziś dokładniejsze zwiedzanie Planai i Hauser-Kaibling. Ulubioną trasą okazała się na tym wyjeździe trasa nr. 5, ale w zasadzie jak porównuję mapkę z zeszłego pobytu w Schladming to ulubione trasy mi się nakładają Na Planai oczywiście zaliczyliśmy obowiązkową fotkę z krówką (którą nieco przysypało śniegiem w tym sezonie:) ): Wieczorkiem odwiedził nas Marcinn, ale niestety nie byliśmy przygotowani przekąskowo/napojowo w pokoju więc poszliśmy do miasteczka do knajpki Vorstadt-Stub'n. Obgadaliśmy co i kogo trzeba:) I jeszcze specjalna dedykacja dla SB: Edytowane 15 Marzec 2014 przez Dumpling Zębowa Wróżka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 3 dzień (04.03.) Pogoda była słaba – chmury i lekko sypiący śnieg później. Wystartowaliśmy ze stacji Planai-Hochwurzen i najpierw pojechaliśmy zaliczyć z rana trasę nr 5 (4 x) i zaczęliśmy kierować się w stronę Hochwurzen. Niestety nadal jest tam wolne niewyprzęgane krzesełko... ciekawe kiedy wpadną na pomysł zmiany tego zabytku...ehh.. Na Hochwurzen nadal moją ulubioną trasą jest trasa 41 i trasy 31 i 35 „Stojącą pięciogondolkę” zamienili w tym sezonie na nowiutką, pachnącą smarem „siedzącą” 10 osobową gondolkę (niestety bez grzanych kanap, więc przyoszczędzili, hehe): Po zaliczeniu Hochwurzen wróciliśmy jeszcze na Planai na ulubioną 5, a ja wymknęłam się żeby zaliczyć trasę Pucharu Świata... tak rozkopanej trasy daaaawno nie widziałam...zdjęcia tego nie oddają ale było dramatycznie miękko. Postanowiłam, że tą trasę muszę jeszcze zaliczyć z samego rana z nadzieją, że będzie równo, gładko i w miarę twardo. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi