dyrektor Napisano 2 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2014 Witam Jestem początkującym narciarzem. Mam za sobą 6 dni na stoku na wypożyczanym sprzęcie i myślę że jak na żółtodzioba to poszło mi całkiem przyzwoicie. Obecnie kupiłem sobie nowe buty rossignol alias sensor 80 i teraz poszukuję nart. Myślałem o używanych Volkl AC30 163 cm dł.- z tego co sie zorientowałem to dosyć ambitne deski. Bardzo proszę o poradę doświadczonych kolegów czy takie narty to nie za wiele jak dla nowicjusza takiego jak ja. Mam 36 lat wzrost 178 waga 82-83 kg sprawny fizycznie (od 7 lat biegam i cwiczę na siłowni) umiejętności nie oceniam bo nie wiem jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian Napisano 5 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2014 Mam 36 lat wzrost 178 waga 82-83 kg sprawny fizycznie (od 7 lat biegam i cwiczę na siłowni) umiejętności nie oceniam bo nie wiem jak Jeżeli narty nie są o profilu slalomowym, to krótszych niż 175 nie rozważaj. Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zapalonynarciarz Napisano 10 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2014 (edytowane) Narty dla nowicjusza powinny mieć długość nie mniejszą niż sam narciarz wysokość. Mówisz że jesteś osobą wysportowaną więc powinieneś dużo łatwiej sobie dać rade niż osoby niewysportowane. Osobiście uważam, że na początek nie ma co inwestować w bardzo drogi sprzęt. Warto pojechać na giełdę sprzętu narciarskiego, który jest bardzo tani w okresie letnim i tam wybrać coś dla siebie. ____________________ kto pierwszy ten lepszy http://www.wroclawksero.pl/konica-minolta/bizhub/ pośpiesz się! Edytowane 22 Lipiec 2014 przez zapalonynarciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi