Chris_M Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 ...a mnie pan w wieku 73 lat dołożył blisko pół minuty-tylko się załamać... To nie jest powód do załamania, tylko do podziwu i zazdrości. A poza tym, Ty młodziak też już nie jesteś, więc Twojego wyniku też można tylko pogratulować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Gardenissima 2015 - Val Gardena Gardenissima 2015 z pozycji zawodnika! [video=youtube;AGh7MwkXkUI] 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 2 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 (edytowane) Zabrakło im borówek na całą trasę? :wink: PS: Ponieważ nie mam żadnego doświadczenia w zawodach, więc mam takie pytanie: Czy pomiar czasu rusza od momentu ostatniego sygnału dźwiękowego, czy od momentu uruchomienia czujnika na linii startu? Edytowane 2 Kwiecień 2015 przez Chris_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Zabrakło im borówek na całą trasę? :wink: PS: Ponieważ nie mam żadnego doświadczenia w zawodach, więc mam takie pytanie: Czy pomiar czasu rusza od momentu ostatniego sygnału dźwiękowego, czy od momentu uruchomienia czujnika na linii startu? Czas rusza od momentu otwarcia bramki, co jest równoznaczne z ostatnim sygnałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 2 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 A w innych zawodach, takich gdzie nie ma bramki, tylko jest taki patyczek uruchamiany przez zawodnika? Tak np. jest na trasach slalomu "BMW-X-Drive" ustawianych w popularnych ośrodkach narciarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 2 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 A w innych zawodach, takich gdzie nie ma bramki, tylko jest taki patyczek uruchamiany przez zawodnika? Tak np. jest na trasach slalomu "BMW-X-Drive" ustawianych w popularnych ośrodkach narciarskich. Wydaje się, że liczy się czas uruchomienia patyczka, ale jak jeździliśmy na takim GSie na Arenie, to bywało tak, że ktoś jechał i miał przed metą 21 sek, a po przejechaniu mety miał już 26 nie wiem jaka jest wiarygodność tych pomiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 (edytowane) Cześć Czas rusza od momentu otwarcia bramki, co jest równoznaczne z ostatnim sygnałem. Nie wiem jak na Gardenissimie ale w przepisach jest to ujęte nieco inaczej - to nie rajdy samochodowe. :wink: Określony jest czas startu i zawodnik musi się zmieścić w 10 sek w okolicy czasu komendy "Go" (do 5 sek przed i 5 sek po). jeżeli się nie zmieści następuje dyskwalifikacja chyba, że udowodni, że nastąpiło to z winy organizatora. Czyli może wystartować trochę wcześniej lub trochę później - piknięcia są tylko orientacyjne. W slalomie jest trochę inaczej - sprawdziłem. Po komendzie "Go" zawodnik ma 10 sek na start. Pozdrowienia Cześć Wydaje się, że liczy się czas uruchomienia patyczka, ale jak jeździliśmy na takim GSie na Arenie, to bywało tak, że ktoś jechał i miał przed metą 21 sek, a po przejechaniu mety miał już 26 nie wiem jaka jest wiarygodność tych pomiarów. Wydaje mi się, że nie można w żaden sposób odnosić paru bramek postawionych ku uciesze gawiedzi do profesjonalnie przeprowadzonych zawodów. Pozdrowienia Edytowane 3 Kwiecień 2015 przez Mitek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 To ruszamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 A gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 A gdzie? Solisko, Juliany, Małe Skrzyczne, Skrzyczne, Małe Skrzyczne, Solisko -taki plan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Solisko, Juliany, Małe Skrzyczne, Skrzyczne, Małe Skrzyczne, Solisko -taki plan I dalej w kierunku Kasprusia na WZF:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 JC w podróży Jest bosko 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Chopok zdobyty 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Będziesz przez weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Będziesz przez weekend? Ja mam na Chopok 2,5 godz. Byłem, zdobyłem, wróciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Ja mam na Chopok 2,5 godz. Byłem, zdobyłem, wróciłem a to fajnie masz :biggrin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Ja mam na Chopok 2,5 godz. Byłem, zdobyłem, wróciłem To tyle co ja... :wink: Może tak w połowie maja,kiedy staną już wyciągi (dla narciarzy),jak jeszcze będzie gdzieniegdzie wystawać śnieg,też spróbuję zdobyć Chopok. Jednak bardziej ciągnie mnie w naszą część Tatr. : Ciekawe jak sytuacja wygląda w Tatrzańskiej Łomnicy? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 To tyle co ja... :wink: Ciekawe jak sytuacja wygląda w Tatrzańskiej Łomnicy? :Łomnica stoi... odpala tylko na weekend i to chyba tylko Sedlo! patrz co na dole: ale rano oglądałem kamerki na Sedlo no i wygląda że dało by radę! nawet 2 razy! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Łomnica stoi... odpala tylko na weekend i to chyba tylko Sedlo! Trochę mało,ale to w sumie najfajniejsza trasa... Ale może zostanie coś na tury w maju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 a może w niedzielę??? jak co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 a może w niedzielę??? jak co? Na niedzielę planuję Pilsko - mało czasu - ale się jeszcze zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Dzisiaj odpaliłem po raz pierwszy w tym roku swoją maszynę . Najpierw wymiana dętek, trochę pompowania i w drogę... przyzwyczajać 4 litery. Tak więc... Witamy w rodzinie pawianów ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Teraz z innej beczki - Barcelona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Teraz z innej beczki - Barcelona Na pierwszy rzut oka poznać dzieło Gaudiego. Niesamowity facet! http://whc.unesco.org/en/list/320/gallery/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 A tak marnie zginął! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi