kmarcin Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Wujot, ale te km co podał Marboru, to są odległości od noclegowni w Scheffau, a nie ilość tras :laughing: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Wujot, ale te km co podał Marboru, to są odległości od noclegowni w Scheffau, a nie ilość tras :laughing: Dobre :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Wujot, ale te km co podał Marboru, to są odległości od noclegowni w Scheffau, a nie ilość tras :laughing: cha, cha - jak widzę kilometry to - tras. :biggrin::biggrin::biggrin: No to Saalbach obowiązkowo! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Życzę Wam aby pogoda nas wszystkich zaskoczyła i spadło w SkiWelcie na Wasz Przyjazd z pół metra śniegu, drzewa pokryły się śnieżną kołderką, było w dzień -2 stopnie i piękne słoneczko a trasy były kompletnie puste. I tego się trzymajmy Ja niestety nie jadę, a szkoda. Ale chłopakom... pada, kamera SkiWelt Live i jutro też ma popadać :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 No właśnie, pada śnieg, a potem wyjdzie słoneczko!:cheerful: Ale ja nie o tym. Mam do bywalców ośrodków austriackich pytanie, - czy w cenie karnetu SkiWelt jest jakieś ubezpieczenie OC dla korzystających z osrodka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Mam do bywalców ośrodków austriackich pytanie, - czy w cenie karnetu SkiWelt jest jakieś ubezpieczenie OC dla korzystających z osrodka? Prawdę mówiąc, nie spotkałem się jeszcze nigdy z taką możliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 No dobra koniec przepychania, bo widzę, że sobie nie pogadamy. Wydaje mi się, że cała różnica zdań bierze się się stąd, ze każdy myśli o innej części ośrodka. Większość z nas pisząc o Ski Welt ma na myśli tę część, która leży na północ od Brixen, gdyż tam jest główna część tego ośrodka i tam jest zdecydowana większość wyciągów oraz tras. Natomiast JC jeździł w tej części, która jest na południe od Brixen (Choralpe), oddzielona od głównej części ośrodka drogą nr 170, a tam już są wyższe górki, o wysokości ponad 1900 m, oraz nowe kolejki, których jeszcze kilka lat temu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Wydaje mi się, że cała różnica zdań bierze się się stąd, ze każdy myśli o innej części ośrodka. Większość z nas pisząc o Ski Welt ma na myśli tę część, która leży na północ od Brixen, gdyż tam jest główna część tego ośrodka i tam jest zdecydowana większość wyciągów oraz tras. Natomiast JC jeździł w tej części, która jest na południe od Brixen (Choralpe), oddzielona od głównej części ośrodka drogą nr 170, a tam już są wyższe górki, o wysokości ponad 1900 m, oraz nowe kolejki, których jeszcze kilka lat temu nie było. Właśnie nie. Ja mam na myśli cały region. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Właśnie nie. Ja mam na myśli cały region. W takim razie ja się poddaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 12 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2014 I dobrze niech wszyscy jadą do Zillertal, zwłaszcza od 08.03. :laughing: Okazuje się, że ci co w tym terminie pojechali, zrobili najlepiej jak mogli! Warunki tam są teraz wprost boskie: bezchmurne niebo, słońce i śnieg! Chyba powinni podziękować Ci za dobrą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MRBOZENA2784 Napisano 16 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Dzień dobry. Bardzo ciekawi mnie jak to wszystko działa. Jaka jest kolejność wykonywanych czynności i jakie jest prawdopodobieństwo popełnienia błędu, który rzutuje później na efekty końcowe. Czy ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2014 SkiWelt jeszcze większy. Od nowego sezonu suma tras w tym największym połączonym regionie narciarskim w Austrii wyniesie 280 km! Więcej informacji na tan temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Pytanie do znawców: Jak uszeregowalibyście Stacje wchodzące w All Star Card w kolejności od najlepszej do najgorszej lub innymi słowy które z nich odwiedzić w ciągu 6 dni (zakładając że w każdy dzień będę zmieniał stoki? Jak sądzę pewniakami będą Skiwelt, lodowiec Kaprun i Kitzbuhel... Ski Area St. Johann in Tirol - Oberndorf Ski Area SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Ski Area Steinplatte Waidring - Winklmoos Ski Area Fieberbrunn Ski Area Kitzbühel - Kirchberg Ski Area Schmittenhöhe Zell am See - Kaprun Ski Area Pillersee Buchensteinwand Ski Area SkiJewel Alpbachtal Wildschönau Glacier ski area Kitzsteinhorn and Maiskogel in Kaprun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 (edytowane) ....... W marcu byliśmy w kilka osób z forum w regionie objętym All Star Card. Ogarnęliśmy w ciągu 6 bardzo intensywnych dni Ski Area SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Ski Area Kitzbühel - Kirchberg, Glacier ski area Kitzsteinhorn. Szczegółową relację z fotkami znajdziesz pod linkiem: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/19046-Operacja-quot-All-Star-Card-quot/page9?highlight=all+star+kard Edytowane 28 Listopad 2014 przez SB Nie robimy cytatów z całości wpisów, było o tym na forum!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Shuger i raczej przez te 6 dni na nic więcej nie starczy ci czasu niż zjechanie SkiWelt, zjechanie całego Kitzbuhel i odwiedzenie Kitzsteinshorn. Przy dobrej organizacji razem z lodowcem możesz w drodze powrotnej zaliczyć na sztukę Fieberbrunn które jest po drodze, a które nie jest duże. Zależy też gdzie będziesz mieszkał, bo zamiast SkiWelt możesz zaliczyć SHL. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 (edytowane) Mieszkał będę w Piesendorf, czyli sugestie zgodne z moimi wstępnymi planami A z w/w ośrodków który szczególnie Wam się podobał? Jak sądzę w razie nienajlepszych warunków mogę obskoczyć np. podwójnie lodowiec Kaprun. A który ośrodek nadaje się najbardziej na niedzielę (myślę tu o tłoku na trasach...)? Edytowane 28 Listopad 2014 przez shuger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Sam lodowiec jak dla mnie - to raczej atrakcja turystyczna, niż atrakcja narciarska - trasy jak to na lodowcu... no i kilka orczyków. Polecam raczej nie w niedzielę - bo ludzi tam od groma. Dla mnie Kitzbühel - to punkt numer 1 wyprawy w tamten rejon. Sam SkiWelt - również nam się bardzo podobał. Z pewnością tam wrócę. Chcę zaliczyć Skicircus i Zell am See. Cały region All Star Card - na bogato dla narciarzy. Setki km tras. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Shuger nie zapomnij o Sallbach :smile: Obowiązkowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Będę stosunkowo blisko Sallbach zatem tez postaram się tam wybrać. Wstepnie widze to tak: 1 dzień SkiWelt 2 dni Kitzbuhel 1 dzień Sallbach 1 dzień lodowiec Kaprun 1 dzień Zell am Zee?? (niedziela? lub cos innego) Licze na dobre warunki bo jade w ostatnim tygodniu stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Koniecznie w Skiwelcie Brixen im Thale - czarna trasa z Choralpe :happy: , czerwona 11 oraz piwko w knajpce na szczycie Hohe Salve na obrotowej platformie oraz trasy w kierunku Itter, Sol z tegoż szczytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Shuger zastanów się jeszcze nad 2-ma dniami w Sallbach (według mnie i nie tylko to najlepszy ośrodek z Kitzbuhel na tym karnecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Jesli jedziesz w styczniu, zakładamy, że wszedzie będą dobre warunki śniegowe. Co do temperatury, zachmurzenia czy opadów, nic nie da się powiedzieć. Moja rada, Kitzbuhel wymaga odwiedzin, nawet 2 razy. Jak Ci powiem, że Kitzsteinhorn (Kaprun) możesz sobie odpuścić, i tak tego nie zrobisz!:smile: Tam zawsze możesz spodziewać się sporo ludzi. Biorąc pod uwagę wysokość, możesz tam mieć temperatury trudne do zniesienia. Oby nie, ale może tak być. Wydaje mi się, że powinieneś śledzić prognozy pogody i kamerki, i tak dobierać "zaliczanie" ośrodków, aby korzystać z jak najlepszych warunków. Każdy z ośrodków warty jest odwiedzin, tam nie ma złego. Życzę udanego pobytu i wspominając, zazdroszczę!:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 (edytowane) DZIĘKI za wskazówki!! Przemyślę zatem 2 dzień w Sallbach w miejsca Zell am Zee, natomiast pytanie które jeszcze mam to czas potrzebny na pokonanie odcinka Piesendorf (tuż obok Kaprun) - Brixen - czy 1 godzina która podaje google map to realny czas biorąc pod uwagę niezłe warunki drogowe? I jeszcze pytanie co do parkingów przy ośrodkach, zdarzają się płatne czy większość bezpłatna? I jeszcze 1 kwestia: czy osiągalne czasowo jest przedostanie się jednego dnia z punktu PassThur (Panoramabahn) do Kitzbuhel na nartach i powrót właściwie przedostanie się przez całość ośrodka ? Edytowane 28 Listopad 2014 przez shuger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Przemyślę zatem 2 dzień w Sallbach w miejsca Zell am Zee, natomiast pytanie które jeszcze mam to czas potrzebny na pokonanie odcinka Piesendorf (tuż obok Kaprun) - Brixen - czy 1 godzina która podaje google map to realny czas biorąc pod uwagę niezłe warunki drogowe? I jeszcze pytanie co do parkingów przy ośrodkach, zdarzają się płatne czy większość bezpłatna? Spokojnie w godzinę, godzinę 15 minut dotrzesz na miejsce. Parkingi zarówno w Kitz i przy Skiwelcie darmowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Bezpłatne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi