JurekByd Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Parking w samym KItzbuehel koło Streifa jest płatny , reszta darmowa - spokojnie przejedziesz całe Kitzbuehel w tę i z powrotem - my ruszając z Soll w Skiwelcie dojeżdżaliśmy przez Westendorf do samego Pass Thurn i z powrotem.Na moje najlepsze jest Saalbach - 2 dni obowiązkowo , na drugim miejscu Kitzbuehel , Skiwelt max 1 dzień , żeby było ,że się było;-) Lodowiec KItzsteinhorn - w razie jakiegoś kataklizmu śniegowego (czyli jak będzie b.ciepło) oraz ,żeby zaliczyć - też można na to 1 dzień przeznaczyć.Zell am See - wg mnie najgorszy duży ośrodek z ALL STAR CARD , ale zahaczyć na 1 dzień- czemu nie , choć tłumy tu są zawsze największe - z naszymi wschodnimi sąsiadami włącznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Tzn że jest narciarskie połączenie między Kitzbuhel a Skiwelt???? Wg mapy wygląda że w Usterberg nie ma połaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Tzn że jest narciarskie połączenie między Kitzbuhel a Skiwelt???? Wg mapy wygląda że w Usterberg nie ma połaczenia... Połączenie jest ale trasa od strony Kitz i wyciąg od strony Skiweltu jest w dosyć sporym oddaleniu - logistycznie kłopotliwe, strata czasu na przedzieranie się z jednego terenu narciarskiego na drugi. Lepiej oddzielić jazdę na jednym i drugim ośrodku i w ciągu dnia narciarskiego lepiej ich nie mieszać. Parking w Kitz - polecam przy Jochbergu bądź Kirchbergu, obydwa są bezpłatne i pięknie dzielą nam dni narciarskie jedną i drugą część całego ośrodka - my właśnie tak sobie to podzieliliśmy i tak Ci to polecam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 7 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2015 (edytowane) Tak się zastanawiam... Co byście wybrali? SkiWelt czy Zillertal Arena na 1 lub 2 dni z sześciu? Mogę kupić AllStarCard albo Salzburg Super Ski Card. Jeśli AllStar to pojade do SkiWelt, jeśli Salzburg SuperSki to do Zillertal. Z mojej lokalizacji wychodzi tyle samo drogi (ciut krócej do Zillertal - 55 minut). Wydaje mi się że Zillertal będzie miało lepsze warunki bo ośrodek wyżej położony. SkiWelt za to jest większe jeśli chodzi o ilość tras. A jakie są wasze wrażenia porównując te 2 ośrodki (także w kontekście pogodowym i śniegowym)? Nie da się ukryć że ze śniegiem jest w alpach niezbyt ciekawie i do końca stycznia niewiadomo co będzie - stąd chciałbym uniknąć jazdy po skałokaszy - jeśli to możliwe - a wydaje mi się że zagrożenie patrząc na relację Jodka ze SkiAmade jest realne niestety... Uzupełniając na dzień dzisiejszy: Zillertal śniegu 10-55cm SkiWelt śniegu 50-90cm O dziwo wygrywa SkiWelt - ale jak jest w rzeczywistości ciężko ocenić... Edytowane 7 Styczeń 2015 przez shuger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Najszybsza 8-os. kolej krzesełkowa na świecie w SkiWelt Brixen im Thale Najszybsza 8-os. kolej krzesełkowa na świecie w SkiWelt Brixen im Thale 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Coś mi się kojarzy (ale paznokcia nie dam se uciąć :wink:), że wcześniej w Austrii był jakiś przepis ograniczający prędkość krzeseł do 5m/s. W odróżnieniu od Francji, gdzie takich kanap 5,5 - 6m/s w ostatnich latach trochę powstało. A i tak przy małym obłożeniu pewnie będzie chodzić 4-4,5 m/s :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi