Marjo Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Czy ktoś jechał przez Niemcy z Warszawy?podobno autostrady są w remoncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Nic nie wiem o remontach, jednak jeśli zamierzasz jechać poniżej 150km/h to wybrałbym przez Czechy. Jak jednak szybciej to faktycznie przez Niemcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marjo Napisano 4 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 Dzięki za odpowiedź. Gdyby ktoś jechał ostatnio to poproszę sygnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. A Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Znajomi wracali tą trasą z Folgaridy i o remontach nic nie wspominali, ale mówili za to o sporych korkach (szczególnie w okolicy Monachium) i zeszło im się dłużej niż nam drogą przez Czechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Korki pod Monachium to już "standard" najlepiej dojechać przed 7 rano bo inaczej można faktycznie postać. Zawsze macie drugą opcję PL-CZ-A= I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Obecnie to kiepski pomysł. (jesli chodzi o trasę przez Villach i Cortine - na Falzarego może byc nieciekawie). Lepiej już Udine - Belluno, ale to sporo dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logos Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Powinieneś wszystko znaleźć na stronach ADAC / www.adac.de/ Tzn. Informacje o utrudnieniach , korki, natęzenie ruch, planowane natęzenie ruchu itp. Pozdr Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marjo Napisano 10 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 Wielkie dzięki. Teraz wiem, że jadę na Siewierz Ostrawa Brno obwodnica Wiednia Innsbruck. Optymalna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Podepnę pytanie pod ten wątek Ruszam jutro w jedynie słusznym kierunku i jadę po raz pierwszy z W-wy na Ostrawę Gdzie zatankowac jeszcze w Polsce na A-1 ? Straszą że tam nie ma stacji ? Prawda to ? Winietkę na CZ kupię na Shell , tak jak pisali koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 My mamy plan tankowania się na Orlenie w Chałupkach, przed samą granicą. W sumie to jest po drodze, bo A1 się kończy, trzeba zjechać na "objazd" i potem można kierować się na Chałupki i zahaczyć o stację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 No to będziesz przejeżdżał koło mnie :proud: Żeby się nie pieprzyć to zatankuj przed Knurowem,no chyba że chcesz przed samą granicą :ale trza zjechać z autostrady :stupid: Ale to nie najlepszy pomysł bo stacji jeszcze nie ma,dlatego bezpłatnie jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Podepnę pytanie pod ten wątek Ruszam jutro w jedynie słusznym kierunku i jadę po raz pierwszy z W-wy na Ostrawę Gdzie zatankowac jeszcze w Polsce na A-1 ? Straszą że tam nie ma stacji ? Prawda to ? Winietkę na CZ kupię na Shell , tak jak pisali koledzy Na A1 przed zjazdem na Żory jest otwarty Lotos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Ja nie raz sie przekonałem że tankowanie przy autostradzie i na granicach potrafi być droższe, nawet w tej samej sieci, o 50 groszy za litr. Zasadniczo leje fulla a jak po drodze trzeba i jest cena ok to leje dalej full itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Ewentualnie możesz się też zatankować w Wodzisławiu Śląskim, przez który też prowadzi "objazd" A1. Szczerze mówiąc nie trawię tego kawałka trasy i aż zgrzytam zębami, że można tak sp***** sprawę i nie wybudować mostu jak należy. Na tym odcinku i przejeździe przez wioski traci się mnóstwo czasu ((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Panowie , jadę w nocy więc : Żory Lotos jest przy autostradzie ? Te Chałupki otwarte 24h ? Jak ruszę z W-wy to muszę dotankować u nas bo pepikom nie dam zarobić :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Orlen w Chałupkach masz 24h, a Wodzisławiu Śl. po drodze też Orlen i kawałeczek dalej Statoil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 A jak najlepiej przejechać ten kawałek ? Bo Wodzisław to mi tak z boku wychodzi ? Jak jechać ? Świerklany , Wodzisław , Mszana ? Pytam bo nigdy nie jechałem Tam pokazują drogę 930 od Świerklan , jakby lokalną i wjazd na A-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Panowie , jadę w nocy więc : Żory Lotos jest przy autostradzie ? Te Chałupki otwarte 24h ? Jak ruszę z W-wy to muszę dotankować u nas bo pepikom nie dam zarobić :biggrin: Tak, Lotos jest przy samej autostradzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art 7 Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Lotos cena dość wysoka jak jechałem dwa tygodnie temu to było w granicach 40 groszy więcej niż na pozostałych stacjach .Ja osobiście tankowałem w Jastrzębiu Zdrój na ul Wodzisławskiej na BP.Jadąc A1 i omijając sławny wiadukt w Mszanie nie skręciłem w prawo tylko w lewo do Jastrzębia Zdr. i może 3 km jest stacja paliw.Aha winietke kupiłem w Polsce.W przyczepie campingowej, po zjeżdzie z autostrady.Widziałem chyba ze dwa takie punkty sprzedaży.Sprzedają na Czechy i Austrie .Komplet 130 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Drogo za te winietki Pierwsze na Czechy kupujesz na shelu za coś 45 zł w austri za 8,50 euro,pierewsza stacja za Znojmo po prawej stronie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 (edytowane) Jak będziesz leciał A1 to Lotos w Żorach to ostatnia stacja na autostradzie. Zjeżdżasz z A1 w Świerklanach i jedziesz na Maszanę. Ja zamiast jechać do Wodzisławia, kierowałbym się na Jastrzębie, gdzie przy pierwszym rondzie masz BP, moim zdaniem bliżej prościej i szybciej. To ja zadam pytanie, zawsze jak jadę w Alpy kieruję się na Znojmo. Czy waszym zdaniem ta droga jest lepsza, czy lepiej kierować się na Mikulov? Edytowane 20 Luty 2014 przez wid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 I tego nie rozumiem , szuka kolega oszczędności na paliwie a za winiety przepłaca .... niepotrzebnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 I tego nie rozumiem , szuka kolega oszczędności na paliwie a za winiety przepłaca .... niepotrzebnie Mozliwe że nie wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 ok kończąc temat śmigam z tych Świerklan 930 w dół i dolatuję do drogi gdzie w prawo Mszana i dojazd do A-1 w lewo Jastrzębię , to DO TEJ STACJI BP w która stronę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art 7 Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Tak nie do końca sprecyzowałem że kupiłem tylko jedną winietke na Czechy, z pewnego osobistego powodu .A o cene kompletu tylko zapytałem.Winietkę na Austrie kupuje za Poysdorfem .Czechy staram się przemknąć jak najszybciej zgodnie z przepisami i bez wydawania choćby groszą jak nie muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi