John Napisano 30 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2014 (edytowane) W pytaniu o brak porozumienia z właścicielem działki bardziej chodziło mi o to w jaki sposób przekłada sie to na narciarzy, jakieś przewężenie - pisałeś o krzakach czy może jakiś uskok ? Nie podchodziłem blisko, ale domyślam się, że działka nie jest splantowana. Więc oprócz krzaków, może i być tam jakaś miedza. Jeśli nie dojdzie do porozumienia, działka zapewne zostanie wygrodzona. Do dyspozycji narciarzy zostaną wtedy 2 przesmyki po bokach, szerokie na jakieś 10 i 50 metrów. PS: Do Kasiny to się jednak nie umywa, dla porównania dodałem także jej parametry. Danych dla Lubomierza nie mam, nie byłem tam już chyba z 30 lat. Czy tam dalej jest orczyk? Czyli trochę się rozpędziłem z ta Kasiną. Tak w Lubomierzu dalej jest ten sam orczyk. Edytowane 30 Sierpień 2014 przez John Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 30 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2014 - niestety nie udało się porozumieć z właścicielem działki na środku stoku. Jak zwykle chodzi o pieniądze. Niestety, zawsze tak jest gdy się nie ustali wszystkiego z góry i nie weźmie tego na papier. Przed rozpoczęciem inwestycji właściciel gruntu z pocałowaniem ręki (a może i innej części ciała) zgodziłby się na wydzierżawienie terenu za połowę obecnie oferowanej kwoty, ale teraz, gdy inwestycja już stoi, to pewnie by chciał połowę utargu ze sprzedaży karnetów. Przypomina mi to Szczyrk i pana R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enduroski Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 https://www.youtube.com/watch?v=brIYltEIpKM&feature=youtu.be obecnie stok tak wygląda, pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 9 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 Harbutowice jednak dały radę i startują dziś o 12 (info z ich FB). Warunki nie wygladają rewelacyjnie, ale widać, że robili co mogli 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 11 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2020 Bardzo to mądre jest i uczciwe, że nie działa kamerka na górze. Liczenie, że jeleń jednak przyjedzie na ledwie połowę naśnieżonego stoku i nie będzie chciał się wrócić kiedyś się zemści o ile to już się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi